El cinema balear, protagonista de l'EMIFF 2018

El festival, que comença el pròxim dijous, oferirà 26 produccions de les Illes Balears, 13 de les quals seran estrenes

'Made in Balears' és el segell distintiu amb què l'Evolution! Mallorca International Film Festival (EMIFF) oferirà a partir del pròxim dijous 25 una plataforma de difusió internacional als cineastes de les Illes. El festival mostrarà una panoràmica del cinema més recent de l'Arxipèlag amb 26 produccions, 13 de les quals són estrenes, signades per alguns dels directors més representatius de la indústria audiovisual balear.

El certamen de cinema independent es durà a terme a Palma del 25 al 31 d'octubre i reunirà 15 curtmetratges narratius de les Illes (13 en competició), 2 llargmetratges documentals, 3 curts documentals, 3 pel·lícules experimentals i 3 vídeos musicals. Fora de concurs, el festival projectarà 2 films internacionals amb presència a les Balears i 9 projectes realitzats per estudiants de les Illes.

Algunes de les estrenes més destacades seran 'Hostal Orion', el nou treball del director Jaume Carrió, guanyador d'un Goya amb Laura Gost per 'Woody and Woody'; 'Hiperion', un thriller d'acció de Rubén Jiménez, i 'Baltasar Samper', una cinta dirigida per Victòria Morell que revisa la figura i el llegat del músic mallorquí.

'Background', una comèdia romàntica dirigida i produïda per Toni Bestard, serà un dels curtmetratges que es projectaran al festival. El director mallorquí, nominat al Goya en dues ocasions, també firma 'The Ephemeral Dream', en què homenatja el desaparegut ofici de cartellista de pel·lícules de cinema. Aquesta cinta es projectarà a la secció de Curtmetratges Documentals amb dues propostes balears més: 'Victor Uris: els camins del blues', de Javier Pueyo, i 'The Most Beautiful Hell I Know', un metratge de Cesc Mulet i el fotògraf Pep Bonet que mostra la cruesa de la desigualtat en el món.

Participació de rècord

La directora de l'EMIFF, Sandra Seeling, ha destacat aquest dilluns que "la presència dels directors i productors locals en la programació del festival de cinema ha assolit enguany un nou rècord", amb el 25% del total de les pel·lícules. Aquest creixement de la presència del cinema illenc ha estat possible "gràcies a la resposta del col·lectiu de cineastes locals, que cada any demostra la seva confiança i implicació". "El festival vol ser un punt de trobada per a totes les persones, institucions i organitzacions que volen treballar i cooperar per fer més fort el sector a les Illes".

EDICIÓ PAPER 17/08/2019

Consultar aquesta edició en PDF