CINEMA
Cultura 09/10/2017

El CineCiutat preestrena el documental 'Una verdad muy incómoda: ahora o nunca'

Es tracta d'una seqüela en la qual els directors Bonni Cohen i J. Shenk segueixen per tot el món l'exvicepresident dels Estats Units Al Gore en la seva lluita contra el canvi climàtic

M. Mateu
1 min
El CineCiutat estrena aquest dimarts 10 d'octubre el documental 'Una verdad muy incomoda: ahora o nunca'.

PalmaFa deu anys que es va estrenar 'Una verdad incómoda', un film en què l'exvicepresident dels Estats Units i guanyador del premi Nobel de la Pau el 2007, Al Gore, tractava de despertar la consciència col·lectiva sobre la problemàtica del canvi climàtic i els seus devastadors efectes, passada aquesta dècada. Aquest dimarts, 10 d'octubre, arriba a CineCiutat de Palma a les 20 h la preestrena del documental 'Una verdad muy incómoda: ahora o nunca' (el títol original és 'An Inconvenient Sequel: Truth to Power')

En aquesta seqüela, els directors Bonni Cohen i J. Shenk segueixen l'expresident viatjant per tot el món en la seva lluita per influir en la política climàtica mundial. "No només és una crida a la consciència respecte de les conseqüències d'un sistema que està causant destrucció en tots els àmbits, sinó que també aporta certa esperança en la inversió en energies renovables i en el canvi individual cap a un consum més moderat", assenyalen. Apareixen en el film el mateix Al Gore i també George W. Bush, Angela Merkel, Vladímir Putin, entre altres.

Aquesta projecció s'emmarca dins el cicle CineConCiencia, que ha projectat amb èxit pel·lícules com 'Camina conmigo', 'Before the flood' i 'Given'.

A través de les seves projeccions, CineConCiencia ens porta cap a la reflexió sobre temàtiques urgents com el canvi climàtic, el preu del petroli, el consum responsable, les noves economies, el decreixement, etc. "Les imatges visuals mitjançant documentals són una profunda eina que tracta d'introduir noves perspectives, proposa noves alternatives i esperança cap a un futur més sostenible i respectuós, crea al seu torn comunitats resilients en la societat actual", relaten en un comunicat.

stats