MÚSICA
Cultura 07/02/2013

El cicle 30 Minuts de Música s'instal·la al Muhba

Barcelona
1 min
El cicle  30 Minuts de Música s'instal·la al Muhba

.La relació entre el Museu d'Història de Barcelona (Muhba) i la Fundació Mas i Mas es fa més estreta amb l'organització conjunta del cicle 30 Minuts de Música. El dissabte 9 de febrer s'inaugurarà una nova edició d'aquests concerts de música de cambra que se celebraran cada dissabte i diumenge fins al 30 d'abril a la sala Martí l'Humà del museu barceloní. Com és habitual, seran tres sessions de 30 minuts cadascuna -a les 18, 19 i 20 h- i amb un aforament d'un centenar d'espectadors per sessió.

"La idea és quedar-se al Muhba i programar-hi tot l'any", va dir ahir Joan Mas, president de la Fundació Mas i Mas. L'acord entre les dues institucions valida els resultats del cicle que es va celebrar l'estiu passat, dins la programació del Festival Mas i Mas. "Vam aconseguir una mitjana d'assistència del 70%", recorda Mas. En aquella ocasió els concerts es van articular al voltant de la música que s'escoltava a Barcelona a finals del segle XIX i principis del XX. Ara, sota el títol Barcelona i els intèrprets , "el focus d'atenció" el posen en "els músics", segons explica la programadora Eva Bonet. Hi actuaran intèrprets, barcelonins o no, que han triat la ciutat per estudiar-hi o per establir-s'hi professionalment. El concert inaugural aplegarà els pianistes Emili Brugalla i Vesko Stambolov. El de cloenda, al pati del Verger del Museu Marès, el protagonitzarà el pianista Jordi Camell.

Salvador Brotons, a l'estiu

Els 30 Minuts de Música també tindran una programació estiuenca al museu, que s'obrirà a la plaça del Rei amb un concert de la Banda Municipal de Barcelona, dirigida per Salvador Brotons i amb un repertori que inclourà peces de Wagner i Strauss. El cicle continuarà a l'octubre, també al Museu d'Història de Barcelona.

stats