Cinema
Cultura 24/03/2022

'Charli XCX: alone together': com es va fer el disc que va definir l'estat d'ànim de la pandèmia?

El documental resumeix el procès creatiu del disc 'How i’m feeling now', que l'artista va compartir amb els seus fans

2 min
Fotograma de 'Charli XCX: Alone together'

'Charli XCX: alone together'

(3 estrelles)

Direcció: Bradley&Pablo. 67 min. Estats Units (2021). Amb Charli XCX, Huck Wong, Sam Pringle i Twiggy Rowley. Disponible a Filmin a partir del 25 de març

2020 havia de ser el gran any de Charli XCX. L'any en què faria gira per tot el món per presentar Charli, el disc que la confirmaria com a icona díscola del pop, com una figura pont entre un panorama comercial en el qual no es va voler replegar i l’escena underground en la qual havia forjat complicitats fèrtils. Però, esclar, va arribar la pandèmia i els seus plans, coms els de tothom, van fer-se miques. Llavors, la cantant es va bolcar encara més a les xarxes socials, on es comunicava directament amb la seva legió de seguidors. I, sobretot, va decidir fer un nou disc titulat How i’m feeling now en només cinc setmanes, durant el confinament, i va obrir el procés creatiu a tothom que volgués mirar, escoltar i participar-hi.

Tràiler de 'Charli XCX: Alone together'

El documental Charli XCX: alone Together és el resum de poc més d’una hora d’una experiència que perd una mica de sentit vista en diferit i fora de les seves circumstàncies excepcionals. Tot i això, el duo Bradley&Pablo fa una bona tasca de cribatge del material gravat per la mateixa Charli donant-li el sentit de posada en escena d’una story d’Instagram i capturant els instants d’eufòria, crisi i vulnerabilitat de la protagonista, sostinguda per la bondat dels seus fans (als quals anomena, no gens casualment, “àngels”). Així, el film acaba sent alhora un diagnòstic de què significa ser una estrella en l’era de la viralitat i, sobretot, el testimoni de com es pot crear un sentiment de comunitat deslocalitzat des de la intimitat melancòlica d’un dormitori.

stats