Cinema
Cultura 15/12/2021

'Cerca de ti': una 'Mi vida sin mi' al·lèrgica al sentimentalisme

Colpidor retrat de la tendra relació entre un pare malalt de càncer terminal i el seu fill de quatre anys

1 min
Daniel Lamont i James Norton a 'Cerca de ti'

'Cerca de ti'

(3 estrelles)

Direcció i guió: Uberto Pasolini. 96 min. Regne Unit, Itàlia i Romania (2021). Amb James Norton, Daniel Lamont i Eileen O'Higgins. Estrena als cinemes

Més conegut com a productor de l’exitosa Full Monty que per les seves discretes incursions prèvies en la direcció, l’italià Uberto Pasolini demostra a Cerca de ti un cert talent per abordar un relat d’alt voltatge emocional sense caure en el sentimentalisme més barroer. El protagonista del film és un pare solter malalt de càncer terminal (un convincent James Norton) que dedica la poca energia que li queda a buscar una nova llar per al seu fill de quatre anys. Pasolini, que firma un guió basat en fets reals, opta per forçar el drama situant el pare, que es dedica a netejar vidres de comerços i xalets, al límit de la marginalitat. Tanmateix, la pel·lícula acaba trobant un serè equilibri entre el colpidor retrat de la tendra relació paternofilial i la crònica del dificultós procés de cerca d’una família adoptiva.

Tràiler de 'Cerca de ti'

Entre les virtuts de Cerca de ti, cal destacar el compromís ètic del cineasta amb l’odissea moral dels protagonistes, que es manifesta, per exemple, en la negativa a abusar d’imatges poètiques alienes a la realitat dels personatges (l’excepció la trobem en una picada d’ull a El globus vermell, d’Albert Lamorisse). D’altra banda, entre els demèrits del film, cal lamentar el maniqueisme amb què Pasolini s’aproxima a la idea de la lluita de classes, subratllant, al límit de la caricatura, la noblesa de la gent humil envers la insensibilitat de la majoria de personatges burgesos.

stats