Cultura 03/02/2019

Una catifa vermella reivindicativa

L’alta costura es barreja amb els vanos amb missatges en contra de la violència masclista

Alejandra Palés
4 min
Anna Castillo

BarcelonaVermell a la catifa i vermell als vanos que lluïen els convidats, com Isabel Coixet, per clamar contra la violència masclista per iniciativa de l’Associació de Dones Cineastes i de Mitjans Audiovisuals. El complement, amb el lema #NiUnaMenos, va compartir protagonisme amb l’alta costura i, sobretot, amb els escots, tant femenins com masculins.

El grup dels escots va comptar amb diversos noms il·lustres. Lola Dueñas, que arribava com a nominada a millor actriu per Viaje al cuarto de una madre, que va trepitjar la catifa vermella amb un vestit platejat estil anys 20 d’Eduardo Andes.

Una catifa entre escots i reivindicació

Més sòbria però també lluint escot va aparèixer Belén Cuesta, que duia un elegant model negre d’escot profund d’Óscar de la Renta.

Belen Cuesta

En la secció masculina va destacar Eduardo Casanova, que va fer evident que no té cap problema en mostrar pectoral. L’actor i director va vestir una camisa blanca d’escot pronunciat que va combinar amb una jaqueta de tendència militar, pantalons de tub i sabates de punta.

Eduardo Casanova

Pinzellades de barroquisme

També va ser atrevida, però més per la superposició de capes que no pas per ensenyar pell, Najwa Nimri. L’actriu de Quién te cantará va barrejar un vestit platejat de serrells de Gucci amb un caçadora d’inspiració torera i flors, un look barroc adient amb la seva personalitat.

Najwa Nimri

També va ser excessiva Paz Vega, que, tot i que fa anys que no apareix a les nominacions, és una fixa de la gala. L’actriu de Lucía y el sexo va apostar per un voluminós vestit de volants decorat amb flors fúcsies i una gran llaçada rosa.

Paz Vega

Acostumada a ser una de les que sempre donen la campanada, aquest any Macarena Gómez va empal·lidir al costat de Nimri i Vega. La reina del terror ibèric va fer gala de la seva condició de noia Helbig i va portar un vestit de la dissenyadora catalana rematat amb una caputxa que va demanar la mateixa actriu, una elecció que, tot i que arriscada, la va convertir en una de les més elegants de la nit. El to blanc del vestit, decorat amb lluentons negres que formaven una silueta d’espiga, tenia un cert deix de moda nupcial, reforçat pel coll rodó i la màniga francesa.

Macarena Gomez

Molt més conservadora va ser Penélope Cruz, que, malgrat que sempre figura entre les més ben vestides, aquest vegada va sorprendre amb un vestit de Chanel gris perla que no feia ni fred ni calor. El model, amb faldilla de silueta sirena amb capes superposades i coll hàlter, quedava lluny del glamur made in Hollywood que l’ha fet cèlebre els últims anys.

Penélope Cruz

La cantant Amaia va optar per atrevir-se una mica més amb un vestit de Paco Rabanne que deixava part de les cames a l'aire combinat amb sandalies de Jimmy Choo.

La cantant Amaia

Però en el capítol d'atreviments (i encerts) destaca, sobretot, el vestit d'Ana Castillo que va optar per un conjunt vermell de faldilla i crop top de Jorge Acuña amb un resultat espectacular.

Anna Castillo
stats