Cultura 20/09/2018

El Casal Solleric presenta la seva nova temporada expositiva

Coincidint amb la Nit de l'Art s'inauguren aquesta setmana les mostres de Mateo Maté, Mònica Fúster i una col·lectiva comissariada per Pau Waelder

Magda Albis
2 min
Presentació de la nova temporada expositiva al Solleric

PalmaEl Casal Solleric ha presentat avui dematí les exposicions amb les quals obre la nova temporada i que inaugurarà coincidint amb la Nit de l'Art.

La planta noble estrena la mostra 'Canon' del madrileny Mateo Maté, que reflexiona sobre els models de bellesa i els mecanismes de poder mitjançant 15 escultures que envaeixen l'espai principal del centre.

L'artista ha treballat en els tallers d'escultura de l'Acadèmia de San Fernando, on es conserven reproduccions i motlles d'escultures clàssiques gregues i romanes provinents de les col·leccions reials espanyoles. Maté ha reproduït les peces modificant-les per adaptar-les a una nova realitat estètica.

"El Casal Solleric és el lloc natural per mostrar aquesta exposició, ja que tant la sèrie com el palau són uns mecanismes de poder clàssics que instauren una manera de mirar: aquell poder etern i immutable que pensam que és aquest cànon grec. Creim que és antic però continua vigent, com si estiguéssim vivint els darrers efluvis d'aquell Imperi Romà" afirma l'artista.

La planta baixa acull la mostra col·lectiva 'Tots els canvis s'han desat', comissariada per Pau Waelder i en la qual participen set artistes internacionals.

"Tot el que feim a internet s'està desant. Totes les dades que surten dels nostres telèfons mòbils, tot el que feim quan navegam per internet s'està guardant automàticament, tant si volem com si no, dins els servidors d'empreses com Google, Facebook, etc., als quals no tenim accés, de manera que sempre estam subministrant dades que no podem controlar", comenta Waelder.

Aram Bartholl, Clara Boj i Diego Díaz, Martin John Callanan, Olia Lialina, Kyle McDonald, Roman Torre i Ángeles Angulo i Carlo Zanni plantegen una reflexió sobre com els nostres aparells envien dades en contra de la nostra voluntat i com els individus fan la seva biografia digital en temps real cada dia.

"L'exposició en realitat parla de la societat i de la nostra experiència diària amb aquesta tecnologia i de com construïm la nostra identitat a través de les xarxes" afirma el comissari.

A l'aljub hi trobam l'exposició individual de Mònica Fuster, que sota el títol 'Oleo' i a través de peces i instal·lacions de diversos materials, gira entorn de l'oli des de diferents perspectives.

stats