Cultura 29/04/2020

Casa Planas impulsa residències artístiques amb un centre d'art de Barcelona i un altre de Tolosa

L'objectiu del projecte Art Territori és aportar idees que redimensionin la clàssica bidimensionalitat entre centre i perifèria

Ara Balears
1 min
El projecte  està impulsat de manera col·laborativa per Idensitat, Casa Planas (Palma), La Escocesa (Barcelona) i Le BBB centre d’art (Toulouse)

PalmaLa Casa Planas de Palma, junt amb La Escocesa de Barcelona i Le BBB centre d'art de Tolosa, han impulsat Art Territori 2020, unes residències d'investigació artística per a tres persones per explorar el concepte de 'transperifèria', de desbordament de límits. Així, encoratgen a aportar idees que redimensionin i transgredeixin la clàssica bidimensionalitat entre centre i perifèria.

L'objectiu és "desplegar processos de treball en els quals les residències esdevenen l'oportunitat per (re)pensar el desplaçament temporal i espacial i alhora plantejar propostes que visibilitzin la possibilitat de transgredir el mateix espai i temps que dóna sentit a la residència", apunten en un comunicat.

Les persones interessades poden accedir a aquesta convocatòria fins dia 24 de maig. Art i Territori, amb el suport de l'Euroregió Pirineus Mediterrània, és un projecte articulat com a xarxa de residències per al foment de la recerca i la producció artística a Catalunya, Belars i Occitània. Les residències duraran 15 dies i es faran als tres llocs: Palma, Barcelona i Tolosa. El projecte està impulsat de manera col·laborativa per Idensitat, Casa Planas, La Escocesa i Le BBB centre d’art.

stats