14/09/2011

Un cap de setmana boig a Montecarlo

1 min

La nova novel·la de Ferran Torrent, Ombres en la nit - publicada per Columna i disponible a les llibreries a partir d'aquest octubre-, és la primera obra d'espies de l'autor valencià. A Ombres en la nit l'Holocaust és la columna vertebral del llibre, però fins i tot així podem trobar pinzellades de l'experiència vital de Torrent, sobretot del món del joc a València, que tant atreu els lectors de les seves novel·les i del seu dietari dels diumenges de l'ARA.

Un dels personatges claus en el relat és el falsificador jueu Salomon Sorowitsch, un tribut de Torrent a un personatge real de llegenda i protagonista de la pel·lícula Los falsificadores (2007), del director austríac Rudolf Ruzowitsky. A Ombres en la nit , Sorowitsch passa una temporada a Montecarlo. La descripció de l'ambient i la vida del falsificador a Mònaco es basen en les vivències que el mateix Torrent hi va tenir durant dos dies bojos. "Una nit jugant al golfo, que és un joc de cartes en què s'aposta fort, vaig acabar guanyant 4.000 euros. Se'm va ocórrer convidar una exparella meva a gastar-nos els 4.000 euros en un cap de setmana plegats a Montecarlo".

Dit i fet, Torrent i la seva amiga es van hostatjar a l'històric Hotel París -el mateix on Sorowitsch resideix- per regalar-se 48 hores de plaers gastronòmics -caviar a tothora, destaca Torrent-, jocs amorosos i també maratons al casino més glamurós del món.

stats