AGENDA CULTURAL

Un cap de setmana en el que les arts escèniques són protagonistes

Consulta el recull d'activitats per tal d'omplir de cultura els moments d'oci

La companyia T de Teatre celebra els 25 anys.

ACTIVITAT DESTACADA

‘E.V.A. 25 anys de T de Teatre’

T de Teatre

Comèdia dramàtica per reflexionar sobre el dolor dirigida per Julio Manrique i protagonitzada per T de Teatre amb motiu del 25è aniversari de la companyia. EVA és l’escala visual analògica del dolor. Aquesta obra ens presenta un catàleg de les diverses formes que adopta a partir de les històries de quatre antigues companyes d’escola: una actriu que pateix un bloqueig i no pot cantar, una anestesista experta en EVA que ha acabat anestesiant els seus sentiments, una mare soltera a punt de deixar sortir del niu la seva filla (Eva!) i una agent de la propietat immobiliària que mai no s’ha atrevit a fer les seves pròpies eleccions a la vida.

Teatre de Manacor (avinguda del Parc, s/n). Dissabte 21 a les 20 h.

TEATRE

‘Les darreres paraules’

Teatre Principal

L’autora, Carme Riera, sorprèn amb un perfil del personatge de l’arxiduc Lluís Salvador d’Àustria diferent del que s’ha intentat mitificar durant el segle XX a Mallorca. Ara, l’home lliure, aventurer, savi, humanista i sensible és descrit en la intimitat amb una forta personalitat autoritària i despòtica. Situa l’acció escènica en una habitació del castell de Brandys dies abans del traspàs de l’arxiduc, qui, trobant-se ja a les portes de la mort, convoca el qui va ser el seu darrer secretari, Erwin Hubert, per redactar en caràcter d’urgència unes confessions personals.

Teatre de Capdepera (carrer del Col·legi, 18) dissabte 21 a les 20 h. i Teatre de Manacor (avinguda del Parc, s/n) diumenge 22 a les 19 h.

‘Jonàs’

Joan Miquel Artigues

Intervenció dramàtica del mite de Jonàs que aborda l’existencialisme i l’angoixa de l’autorealització personal. Evoca temes com la soledat, la decadència de l'espiritualitat, la lluita contra els propis fantasmes. ‘Jonàs’ és una una proposta d’acció corporal, poesia dita, teatre del cos i de la veu que indaga en l’angoixa existencial de l’home. Un ritual per vèncer la claustrofòbia de viure, agafant com a referència el mite de la balena que engoleix Jonàs i el manté en el seu ventre gegantí. L’autor mostrarà la feina encara en procés amb l’objectiu de poder dialogar amb el públic sobre les temàtiques de l’obra, fer-lo còmplice i nodrir el procés de creació, que s’eixamplarà posteriroment a aquesta fita.

Teatre de Manacor (avinguda del Parc, s/n). Diumenge 22 a les 21 h.

‘Bearn o la sala de les nines’

Teatre de Ponent

Una conversa entre don Toni i don Joan ens endinsa en la complexa personalitat de don Toni de Bearn, un insòlit personatge que es mou entre la realitat i la ficció, el Bé i el Mal, la paraula i el silenci.

Teatre del Mar (carrer de Llucmajor, 90. Palma). Dissabte 21 a les 21 h i diumenge 22 a les 19 h.

‘A Midsummer Night’s Dream’

Morgana Teatre

Representació en versió original d’aquest clàssic de William Shakespeare en què diverses històries d’amor d’éssers humans i fades es mesclen en mons reals i de fantasia.

Auditorium (passeig Marítim, 18. Palma). Dissabte 21 i diumenge 22 a les 19.30 h.

‘Cosas que se olvidan fácilmente’

Xavi Bobés

Arriba al Cool Days un dels espectacles més petits que s'han fet mai. Xavi Bobés, gran creador de renom internacional, ha creat un espectacle per a cinc persones de públic. Només podran entrar 5 persones a cada funció d’aquesta obra de teatre d’objectes sense text. Cinc persones assegudes al voltant d'una taula amb Xavi al seu costat.

Teatre d’Artà (carrer de Ciutat, 1). Dissabte 21 a les 12, a les 18 i a les 21 h i diumenge 22 a les 12, a les 18 i a les 21 h.

‘Un matrimoni de Boston’

El Somni Produccions

David Mamet basteix en aquesta obra un gran artifici dialèctic al voltant d’uns personatges femenins que intenten sobreviure en la societat puritana de final del segle XIX, una societat dominada pels homes i que encara viu sota el jou de la moral victoriana.

Casa de Cultura de Campanet (carrer de Llorenç Riber, 6). Dissabte 21 a les 20 h.

‘Refugiados, un melodrama con atisbos de tragedia’

Sala Delirious

‘Refugiados’ és un melodrama centrat en les persones que fugen del seu país per problemes de guerra, ideològics, econòmics, socials... La proposta posa a escena una història dramàtica juntament amb un cor tràgic de nou persones, un cor que intenta metafòricament contar la història dels elegits a tenir un destí incert.

Sala Delirious (carrer de Mateu Enric Lladó, 12. Palma). Dissabte 21 a les 21.30 h i diumenge 22 a les 20 h.

‘La conferència’

-LookAtMe

Àlex Tejedor dirigeix aquesta peça teatral interpretada per Rodo Gener. L’estructura biològica del mascle està dissenyada per garantir la supervivència de la raça humana i el dota de la capacitat d’arribar a orgasmes gairebé instantanis amb pràcticament qualsevol tipus d’estímul.

Auditori de Ferreries (avinguda de Son Morera, 1). Dissabte 21 a les 21 h.

‘Rosario’

Borja Murel i Dani Paz

Rosario és una dona de mitjana edat. La seva vida no és el que sempre va somiar que seria. És una dona farta, desesperada, la desesperació li fa prendre mesures molt dràstiques. Rosario ens explica tot el seu periple vital. Res pot anar pitjor fins que rep una telefonada que pot canviar-li la vida. Sabrà Rosario aprofitar aquesta oportunitat?

Espai Cultural Can Ventosa (avinguda d’Ignasi Wallis, 26. Eivissa). Dissabte 21 a les 21.30 h.

‘Relatos eróticos’

Yo Te Cuento

Victoria Siedlecki dirigeix i interpreta aquest espectacle de contes, basat en històries d’amor, erotisme i humor. Amb infinits registres, l’actriu argentina Victoria Siedlecki fa riure i pensar a un ritme trepidant, basant-se en textos magnífics i una mescla contemporània d’humor i passions de tot tipus. El sexe dels àngels pot ser molt clar per a alguns, així com un bolero aparentment innocent o els secrets més ben guardats de ‘Les mil i una nits...'

Espai Cultural Can Ventosa (avinguda d’Ignasi Wallis, 26. Eivissa). Diumenge 22 a les 20.30 h.

MÚSICA

‘Viva l’Ópera’

Festival MúsicaMallorca

Òpera per a tots amb la gran gala ‘Viva l'Ópera’. Els millors i més famosos fragments
d’obres de Vincenzo Bellini, Georges Bizet, Gaetano Donizetti, Gioachino Rossini, Pietro Mascagni, Wolfgang Amadeus Mozart, Giacomo Puccini, Jaques Offenbach i Giuseppe Verdi seran interpretats per solistes internacionals, la Capella Mallorquina i l’Orquestra Simfònica del Festival Música Mallorca amb el director musical José María Moreno. La soprano serà Maia Planas, la mezzosoprano Maria Louisa Corbacho, el tenor Oscar Marín i el baríton Tohru Iguchi.

Auditorium (passeig Marítim, 18. Palma). Dissabte 21 a les 20 h.

Concert de blues

Música afroamericana

Un concert amb Víctor Uris, Pedro Riestra i Hugo Sócrates de caire intimista amb música afroamericana, amb un repertori de cançons dels autors més reconeguts, com Louis Armstrong, Lou Donaldson, Little Walter, Sonny Terry & Brownie Mcgee, Guershwin, Mississippi John Hurt, Slim Harpo, Muddy Waters, Jimmy Red, Lonesome Sundown, Horace Silver, Big Bill Broonzy, Taj Mahal i Albert King, entre d’altres, que ballen entre el blues, el jazz i el swing.

Auditòrium Sa Màniga (carrer de Son Galta, 4. Sant Llorenç del Cardassar). Dissabte 21 a les 20.30 h.

Mallorca Gay Men's Chorus

Concert solidari

Mallorca Gay Men’s Chorus ofereix un concert solidari en benefici de l'associació Zaqueo, dedicada a proporcionar aliment a qui no té mitjans per obtenir-ne.

CC Sa Nostra (carrer de la Concepció, 12. Palma). Dissabte 21 a les 20 h.

DANSA

‘Caída del cielo’

Rocío Molina

La personalitat arrasadora de Rocío Molina arriba al zenit artístic al seu darrer muntatge, ‘Caída del cielo’, un espectacle en el qual emergeix un suggeridor joc de contraris: l'equilibri i la desmesura, el refinat i el grotesc, l'elegància i el salvatgisme, la sobrietat i la voluptuositat, la puresa i l'obscenitat, l'ortodòxia i la rebel·lia… També afloren, és clar, les arrels flamenques pures, substrat d'un ball radicalment únic. Molina inicia un descens cap a profunditats abissals. Fa escala en territoris foscos, però al final desemboca en la llum de la llibertat recobrada. El seu cos opera com un mèdium per completar aquest tèrbol viatge. És el triomf de la voluntat.

Teatre Principal (carrer de la Riera, 2. Palma). Dissabte 21 a les 20 h.

Etiquetes

PUBLICITAT
PUBLICITAT
PUBLICITAT

EDICIÓ PAPER 18/03/2018

Consultar aquesta edició en PDF