AGENDA CULTURAL

Un cap de setmana de Reis carregat de cultura

Us proposam catorze plans per gaudir dels darrers dies de festes

ACTIVITAT DESTACADA

'King of Beasts'

L.A. actua al Principal amb músics amics

El teatre Principal reuneix en un únic concert diversos artistes entorn de la figura de Luis Alberto Segura, L.A. A més de La Habitación Roja i Sunflowers, actuaran en aquest concert músics mallorquins amb una reconeguda projecció, a més d'altres artistes de l’Estat i internacionals, vinculats d'una manera o una altra a L.A., amb el concert de desembre del 2016 a la Sala Gran, ja va posar el llistó molt amunt en la història dels concerts de rock al teatre Principal. La banda liderada per Luis Alberto Segura es llança just començar el 2018 a la conquesta d'Europa amb el seu nou treball discogràfic, 'King of Beasts', un àlbum que combina temes de pur rock cru i alternatiu amb altres de més melòdics i suaus. Armat amb un repertori ple de 'hits', L.A. ja té preparades tres cites als Països Baixos, tres a Alemanya i una altra a Hongria (el 22 de gener a Budapest).

Teatre Principal (Riera, 2A. Palma). Dissabte 6 a les 20 h. A partir de 15 euros.

MÚSICA

Film Symphony Orchestra

Film Symphony Orchestra, orquesta simfònica líder en música de cine, torna de gira amb el seu FSO toru 2018 i la millor música de cine en concert. Torna amb una gira de més de 30 concerts per tot Espanya interpretant nous temes de les millors pel·lícules. Un nou disseny d’il·luminacó acompanya la FSO i el seu carismàtic Constantino Martínez-Orts i converteix la cita amb la FSO en un espectacle emocionant, sorprenent i commovedor. S’hi podrà escoltar la música de ‘La La Land’ i de magnífics títols com ‘L’home d’acer’, ‘Titanic’, ‘Up’, ‘La Missió’, ‘Pearl Harbour’, ‘Ballant amb llops’...

Trui Teatre (camí de Son Rapinya, 29. Palma). Dissabte 6 a les 19.30 h i diumenge 7 a les 19 h. A partir de 35 euros.

Carla Pires

'Aquí'

Després de la seva exitosa gira pel Japó, la fadista Carla Pires torna a l’Auditòrium de Palma per presentar el seu nou disc ‘Aquí’. ‘Aquí’ és aquest lloc i és aquest temps. És Lisboa, Portugal i és el món vist a través dels ulls i dels sentits d’una cantant que canta el que és d’avui, però el que és també d’ahir i ho serà demà, el que és local i universal, el que uneix i separa, el que cada vegada és més necessari celebrar, recordar i pensar. ‘Aquí’ és el nou disc de la cantant Carles Pires, és un disc complet i ple de fado, sí, però també una obra en què el fado s’obre definitivament a altres universos musicals estèticament propers com el tango i la samba.

Auditòrium (passeig Marítim, 18. Palma). Dissabte 6 a les 21 h. 30 euros.

Concert de Reis

Banda d’Alcúdia i Cor infantil i Juvenil de l’Escola de Música

El tradicional concert de Reis el protagonitzen la Banda Municipal de Música d’Alcúdia i els cors infantil i juvenil de l’Escola Municipal de Música a l'Auditori d'Alcúdia. És un concert benèfic la donació del qual anirà destinada a l'associació Amigos de Buba.

Auditori d’Alcúdia (plaça de Mallorca, 3). Dissabte 6 a les 19 h. 2 euros.

Katau

‘El cau dels fils’

En aquest concert Katau afegirà el so melancòlic del violoncel que transportarà de la tristesa a l'esperança en cada freg de l'arquet. El grup està format per Jaume Rosselló Tomàs a la guitarra acústica, Jaume Rosselló Salleras a la guitarra elèctrica, Arantxa Oliver Rosselló al violoncel, Llúcia Salleras Julià a la veu i Maria Puigserver Torres a les veus.

Auditori de Porreres (carrer d'en Cerdà, 21). Dissabte 6 a les 18 h.

Orfeó l’Harpa d’Inca

Concert de Reis

L’Orfeó Harpa d’Inca ofereix el tradicional concert de Reis dirigida per Margalida Aguiló Estrany i acompanyada per l’organista Bartomeu Manresa. Interpretaran ‘Dadme Albrícias Hijos de Eva’, ‘Niño Dios d'amor herido’ de F. Guerrero, ‘Ding Dang Dong’ de S. Yaroff, ‘Vou-Veri-Vou. Arr.’ de B. Ballester, ‘El noi de la mare d’E. Cervera, ‘Nadal’ de B. Bibiloni, ‘Anem, pastors, cap a Betlem’ d’A. Martorell, ‘Joia en el món’ de G. F. Händel, ‘El Messies’ (selecció) de G. F. Händel, ‘And the glory of the Lord’, ‘O thou that tellest good tidings to Zion’, ‘Glory to God’, ‘Surely he hath borne our griefs’, ‘Hallelujah’, ‘Since by man came death’ i ‘Worthy is the lamb that was slain’. Com a cant final interpretaran ‘Adeste Fideles’.

Església de Santa Maria la Major (Inca). Dissabte 6 a les 20.15 h.

Marí José Perete

Recital de Piano

María José Perete interpretarà peces de Chopin, Debussy, Rachmaninoff, Riera i Villalonga amb el piano.

Centre parroquial de Sant Carles (Santa Eulària del Riu). Dissabte 6 a les 20 h.

El espíritu de Supertramp

Homenatge de Logicaltramp

Logicaltramp mostra la seva interpretació única de les cançons més venudes del llegendari grup, com ‘Dreamer’, ‘Give a Little Bit’, ‘The Logical Song’ i ‘Breakfast in America’ amb un concert tan complet que du aquests mundialment famosos clàssics de rock de nou a la llum. El concert de dues hores de Logicaltramp inclou els grans èxits, cançons èpiques dels seus discos i també rareses musicals per als molt fans, en un homenatge apassionat de les composicions de Rick Davies i Roger Hodgson.  Aquests talentosos músics han tocat per a milers d’espectadors per tot el Regne Unit i Europa i han estat molt valorats per la crítica internacional.

Auditòrium (passeig Marítim, 18. Palma). Diumenge 7 a les 19 h. 42 euros.

TEATRE

‘Adoració dels tres Reis Mags’

Col·lectiu d'Actors Aficionats Independents del Terme de Calvià

Representació teatral que forma part de la tradició de molt de pobles de Mallorca, per part del Col·lectiu d'Actors Aficionats Independents del Terme de Calvià.

Teatre Sa Societat (Calvià). Dissabte 6 a les 19 h. Gratuït.

‘Adoració dels tres Reis d’Orient’

Llorenç Moyà

Llorenç Moyà reprèn la tradició del teatre medieval mallorquí amb aquesta peça que conserva la mètrica de les obres populars. Enguany fa 33 anys que el grup Taula Rodona Teatre i l'Ajuntament de Palma organitzen cada any aquesta representació, en la qual participen com a actors destacats personatges de la política i la societat civil (escriptors, artistes, empresaris, cantants, etc.). El fet que aquesta representació es faci cada any amb personatges coneguts ofereix un atractiu més per a un espectacle per si mateix prou interessant i divertit, que és una tradició a la nostra ciutat; d’aquesta manera no es perd una joia popular com és aquesta

‘Adoració’. Mai hi falten al·lusions rimades als temes d'actualitat. Enguany fa 33 anys que el grup Taula Rodona Teatre, amb el suport de l’Ajuntament de Palma, presenta aquest espectacle, que té lloc cada any dia 6 de gener a les Voltes.

Les Voltes (Palma). Dissabte 6 a les 12.30 h.

‘15 anys riu que te riu’

Madò Pereta

Qui no coneix o fins i tot s'ha topat amb un personatge com Madò Pereta? Estam parlant d'una de les referències més representatives de l'humor mallorquí. Joan Carles Bestard, el personatge de Madò Pereta, porta el seu humor quotidià i proper sobre les ‘des-variétes’ d'aquest entranyable personatge.  

Espai 36 (C/ Major 36, Sant Llorenç des Cardessar). Diumenge 7 a les 18 h. 5 euros.

‘S’inunda Venèdia’

Ovnipresents

Ovnipresents Teatre presenta ‘S’inunda Venècia’. Dos matrimonis es retroben a Venècia durant el fenomen d aqcua-alta. A causa de les altes pluges, les parelles es veuen obligades a passar tot un dia tancades dins l’hotel, on descobriran que no és or tot el que llueix i que les seves vides, tot i que parteixen d’un mateix punt, no tenen res en comú.

Cases des Mestres (Santa Maria del Camí). Diumenge 7 a les 20 h.

ESPECTACLES

Enzo Lorenzo

Gala màgica de Reis

Enzo Lorenzo va fer el primer joc de màgia un horabaixa calorós d’estiu i deixà familiars i amics atònits. Uns anys més tard, quedà bocabadat davant l’actuació d’un mag. Ara són els espectadors els que queden amb la boca oberta. Ens ofereix aquest espectacle de màgia familiar, en què convida a jugar amb la imaginació i la fantasia, a riure i sorprendre’ns.

Sala Dante (carrer de Can Valero, 40. Palma). Diumenge 7 a les 18 h. 12 euros.

‘El interracial legado del general Cocos’

Esquetxos

Nous esquetxos còmics sobre les misèries humanes: el recisme, el masclisme, els supermercats, la vellesa, la guerra, l’educació dels fills, les píndoles anticonceptives, les visites a l’uròleg/ginecòleg i l’addicció al porno. Els esquetxos són escrits per Xisco Rosselló, Costi, Cibrán Abella, Marga Arrom y Pere Pau Sancho.

Sala Trampa (carrer de Caro, 19. Palma). Dissabte 6 a les 23 h i diumenge 7 a les 20.20h.

EDICIÓ PAPER 07/12/2019

Consultar aquesta edició en PDF