Cultura 18/05/2022

Canes enlluerna en la seva estrena: els millors 'looks' de la primera jornada

La catifa vermella del festival cinematogràfic francès revifa el glamur a les portes de l'estiu

4 min
L'actriu Urvashi Rateula vestida per Tony Ward Couture

BarcelonaEl Festival de Canes torna aquest 2022 a les seves dates habituals. Després dels canvis d'agenda d'anys anteriors, el glamur del cinema s'ha concentrat a la Costa Blava en una catifa vermella que marca en majúscules l'arribada del bon temps. Actrius icòniques com Eva Longoria i Rebecca Hall han exhibit alguns dels millors looks de la jornada d'obertura, que es preveu que no serà l'única del festival que barregi el millor del glamur cinematogràfic i del chic francès. Tot i que hi ha hagut colors predominants com el blanc i el negre, les tonalitats vibrants pròpies de l'època estival han servit per completar una catifa vermella petita però contundent, que mai deixa indiferents els que l'analitzen, ja que és un gran aparador de les tendències del moment. La 75a edició del Festival de Canes ha començat fort i els dies que venen resulten ara més prometedors que mai.

Les propostes estilístiques de les invitades a la jornada d'obertura de Canes d'enguany van canalitzar la flaire estival que es respirava a La Croisette a través dels colors escollits i de més coses. Els lluentons van ser també els seus grans aliats, ja que moltes els van elegir per fer acte de presència a l'estrena del festival, cosa que els va conferir un extra de visibilitat en una cita en què la creativitat és molt més possible que en altres cites com els Oscars o els Grammy, que donen molt menys joc a la moda. Entre les que van barrejar millor els colors vibrants i els lluentons hi va haver l'actriu Katherine Langford i la influencer Caroline Daur. La primera va escollir el platejat per recobrir-se de lluentons rodons de dalt a baix amb un disseny típicament fred de Prada, que li va conferir el seu toc avantguardista amb una llaçada invertida a l'esquena. La segona va enlluernar ensenyant les cames i amb un gruixut minivestit de lluentons fúcsia de Valentino i unes sabates de la mateixa firma a joc.

Katherine Langford, vestida de Prada
La 'influencer' Caroline Daur, amb un vestit de la firma Valentino, la mateixa que els seus elevats talons
L'actriu Deepika Padukone amb un actualitzat sari del dissenyador Sabyasachi

Una altra de les que va decidir brillar va ser l'actriu Deepika Padukone, que per a l'ocasió va lluir la revisió d'un sari. En aquesta ocasió, el disseny es caracteritzava per una obertura posterior, per un escot paraula d'honor i per les seves línies amples horitzontals daurades i blaves dibuixades a base de lluentons. La seva potent joieria a les orelles i el cap van ser tot un encert per a un look que hauria devorat qualsevol altre complement. Qui tampoc es va estar de res a l'hora d'apostar per la brillantor va ser l'actriu Patricia Contreras, que de la mà d'un disseny de la firma francesa Sophie Couture va triomfar barrejant platejat i blau nit en un vestit vaporós a la part inferior però amb capa i esquena marcada a la part superior.

Amb les tonalitats més potents del blau també va acudir a Canes l'actriu Alice Abdel Aziz, que va combinar amb encert el blau amb lluentons del seu espectacular vestit de Zuhair Murad de tall sirena amb el blau més clar i setinat de la seva arquitectònica jaqueta-cua. Era una combinació molt mixta que a pesar de tot era sòbria per les seves tonalitats. No li va passar el mateix a Rebecca Hall, que de la mà de Gucci va impressionar sobre la catifa vermella amb un dels darrers dissenys d'Alessandro Michele, que porten temps fent-se un lloc a les catifes vermelles gràcies a la barreja de textures i de colors. En aquest cas, vermell amb prisats i fúcsia amb lluentons jugaven sincronitzats en un disseny que multiplicava la ja de per si fresca posada en escena de Hall.

L'actriu Rebecca Hall amb un disseny de Gucci que mescla els lluentons i prisats orgànics
Patricia Contreras
L'actriu i model Agatha Maksimova vestida pel dissenyador Christopher Guillarme

Ja fora de la lliga dels lluentons però també apostant per un glamur explosiu van fer la seva aparició a la catifa vermella les actriu Frédérique Bel, l'actriu i model Agatha Maksimova i l'actriu Urvashi Rateula. La primera va apostar per un vestit curt però amb cua tot de color blau cel. Les plomes i lleugeres decoracions amb lluentons donaven la gràcia a un vestit que per patronatge podria resultar ja molt vist. Agatha Maksimova va apostar per un disseny clàssic que resultava actual pel seu color carn, signat pel francès Christopher Guillarme. Urvashi Rateula, en canvi, va fer una aposta molt més maximalista de la mà de Tony Ward Couture amb una creació blanca de tul completament impressionant.

Alice Abdel Aziz vestida pel dissenyador libanès Zuhair Murad
L'actriu Frédérique Bel amb un disseny de color blau cel forrat de plomes i pedreria.

Altres looks destacats de la nit van ser l'original vestit color block de Tallia Storm –a pesar de les incongruents plataformes amb què ho va combinar–, el vaporós disseny d'Alberta Ferreti d'Eva Longoria, que va combinar amb magnífiques peces de joieria de Chopard. També van destacar els dos vestits, allunyat de la tendència predominant a la catifa vermella de cridar l'atenció, que es van posar l'actriu Julianne Moore i Lolita Chammah, que van aconseguir finalment cridar l'atenció per la seva sobrietat. La primera de la mà de Bottega Veneta, i la segona, d'Alexis Mabille.

Tallia Storm vestida de Yanina Couture amb un disseny multicolor per blocs
L'actriu Lolita Chammah amb un disseny blau marí d'Alexis Mabille
Julianne Moore amb un vestit negre llis de Bottega Veneta i joies de Bvulgari
stats