Música
Cultura 01/02/2022

Bryan Adams obre l’any dels grans concerts al Palau Sant Jordi

El músic canadenc actua aquest dimecres amb aforament per a 10.000 persones assegudes

2 min
Bryan Adams en una imatge promocional.

BarcelonaBryan Adams actua aquest dimecres al Palau Sant Jordi de Barcelona (21 h), amb un aforament per a 10.000 persones assegudes i entrades de 42 a 55 euros. Serà la primera actuació de gran format del 2022 a Catalunya, i el quart concert d’una gira europea del músic canadenc que ja ha tingut parades a Porto, Lisboa i Madrid, i que continuarà fins al juliol. Altres artistes han preferit posposar les gires unes setmanes, esperant que la situació pandèmica sigui més favorable. C. Tangana, per exemple, va moure al 23 d’abril el concert al mateix Palau Sant Jordi previst per al 19 de febrer.

“Bryan Adams té molt clar que volia girar tant sí com no; és un dels artistes que tenia clar que si les restriccions no impedien la gira, la tiraria endavant. I així ho ha fet. Té tantes ganes de concerts com tots nosaltres”, expliquen fonts de Doctor Music, la promotora que organitza el concert a Barcelona. De moment, Bryan Adams només ha hagut de suspendre actuacions a Àustria i Itàlia, però manté la resta de dates d’un tour maratonià per una dotzena de països que tancarà el 17 de juliol a Palma.

Bryan Adams, de 62 anys, és un habitual dels grans escenaris barcelonins. Va fer el seu cinquè Palau Sant Jordi el 12 de desembre del 2019 davant de 12.000 persones, quan hi presentava les cançons de Shine a light. Després va arribar la pandèmia. Adams fins i tot va patir covid. “El pitjor de tenir covid va ser haver d’estar aïllat. Però pel que fa a la salut, prou bé, ho vaig passar com una grip”, ha explicat a Los40. Per girar full després de mesos sense poder pujar a un escenari, Adams ha escrit una nova col·lecció de cançons més rockeres i amb un impuls positiu que formaran part del disc So happy it hurts, que publicarà la discogràfica BMG al març. Ara com ara ja es coneixen quatre d’aquestes cançons del nou àlbum. El primer avançament va ser la peça que dona títol a l’àlbum i que, segons Adams, és un homenatge a tothom que va patir els confinaments pandèmics. Després han vingut On the road, Kick ass i Never gonna rain.

Calendari Pirelli

Paral·lelament, i en la seva faceta com a fotògraf, Bryan Adams s’ha encarregat de l’edició 2022 del calendari Pirelli, en què els models són músics com Iggy Pop, Rita Ora, Cher, Grimes, Kali Uchis i St. Vincent, entre d’altres. En l’àmbit musical, té previst publicar dos discos més aquest any. Un serà una selecció de temes en directe del musical Pretty Woman, que es va representar a Broadway el 2018. L’altre àlbum serà un grans èxits, però amb les cançons tornades a enregistrar.

stats