Cultura 30/09/2013

La Biblioteca de Catalunya obrirà el 12-O en protesta pels atacs als drets del país

Una cinquena part de la plantilla ha demanat a la direcció del centre poder treballar sense remuneració per expressar el seu malestar amb la negativa de l'Estat al dret a decidir del país

Ara
1 min

BarcelonaEl 12 d'Octubre, la Biblioteca de Catalunya no té res a celebrar. I obrirà les portes en l'horari normal dels dissabtes, de 9 del matí a 14 hores de la tarda per expressar la seva protesta amb els atacs de l'Estat a la cultura, llengua i drets nacionals de Catalunya i la negativa al dret a decidir.

Així ho ha avalat el Departament de Cultura de la Generalitat, que va delegar l'autorització en la direcció de la Biblioteca després que així ho sol·licitessin una cinquena part de la plantilla, que garantirà el normal funcionament de les sales de consulta. S'han sumat a la iniciativa un 20% de la plantilla, el doble del necessari per garantir el funcionament de mínims de les sales de consulta, segons les fonts de la Biblioteca de Catalunya consultades per l'ARA. Els treballadors acudiran al lloc de feina de forma voluntària, sense remuneració ni compensació d'hores.

Es tracta d'una "iniciativa personal, no institucional", segons afirmen els treballadors en un comunicat que han difós aquest dilluns. Protestaran contra el que va ser "l'expansió d'un imperi que no va respectar les diverses cultures envaïdes, i que manté aquesta tradició" quan "nega reiteradament el dret a decidir quina és la forma de convivència que volem exercir amb la resta dels pobles".

Cultura i llengua

A més, volen protestar també contra un Estat que consideren que "no protegeix, sinó que dificulta, l'ús i el desenvolupament de la nostra llengua i la nostra cultura". A més, recorden que Catalunya "ja té la seva pròpia diada nacional, nascuda com a reivindicació d'aquests drets que reclamem".

stats