El batle de Llucmajor ratifica el compromís amb la FTC

El canvi polític no afectarà el suport de l’Ajuntament al llegat de Toni Catany

Més que en qualsevol altre moment anterior, en un procés que s’ha allargat més d’una dècada amb períodes d’estancament preocupant, avui el Centre Internacional de Fotografia Toni Catany (CIFTC) té més possibilitats de ser una realitat. Continuen les obres d’esbucament de les tres cases que han de reunir el nou equipament, el projecte arquitectònic de Josep Lluís Mateo ja té tots els permisos per tirar-se endavant, i amb l’anunci aquesta setmana per part del Govern que l’edifici podria estar enllestit en un termini de 18 mesos i, sobretot, amb el compromís de totes les institucions implicades, tot fa pensar que Llucmajor tindrà finalment el centre dedicat al llegat de Toni Catany i al llenguatge de la fotografia.

A la presentació de l’exposició Cossiols: el temps retratat, inaugurada aquest divendres al claustre de Sant Bonaventura, el batle de Llucmajor, Éric Jareño, del PP, va confirmar que el canvi en l’equip de govern del municipi no trastocarà el compromís del consistori llucmajorer amb la Fundació Toni Catany (FTC) ni canviarà els projectes, que es continuaran desenvolupant abans de l’obertura del CIFTC i amb posterioritat. “El PP ja presidia el govern municipal entre el 2011 i el 2015, període en el qual va començar aquesta col·laboració. Sempre hem apostat per conservar i difondre l’obra de Toni Catany, i hi continuarem apostant. El nostre suport a les exposicions al claustre serà el mateix i si hem de fer noves aportacions, intentarem ser-hi per fer aquest projecte que és tan important per al poble, per a Mallorca i amb ressons internacionals”, afirmà el nou batle.

Les obres del CIFTC i nous projectes

“Amb les obres del Centre Internacional de Fotografia ja començades i avançant a bon ritme, des de la FTC volem expressar la nostra gran satisfacció. Tot i el llarg temps passat, ara ja no s’entendria que no se n’acabàs la construcció”, manifestà Miquel Bezares, president de la FTC i un dels comissaris de l’actual exposició. Segons la regidora de Cultura de Llucmajor, Xisca Lascolas (PP), “mentre es fan les obres del centre, s’anirà definint el projecte del Centre Internacional de Fotografia en relació amb la col·laboració de l’Ajuntament. Volem que el centrei el claustre de Sant Bonaventura, siguin els puntals culturals del poble”.

Per la seva banda, Antoni Garau, director de la FTC i comissari de Cossiols, aprofità la presentació per anunciar la propera exposició que ja preparen per a la primavera del 2020. Es dedicarà a l’obra de la fotògrafa mexicana Graciela Iturbide, amiga de Toni Catany i amb obra a la seva col·lecció.

EDICIÓ PAPER 04/07/2020

Consultar aquesta edició en PDF