Música
Cultura 14/10/2019

El cor danès BarbAros guanya el concurs internacional Let The Peoples Sing

Nou grup corals van participar en la final, celebrada al Palau de la Música

Acn
2 min
El cor danès BarbAros guanya del concurs internacional ‘Let de Peoples sing’ 2019 celebrat al Palau de la Música

BarcelonaAquest diumenge més de 300 cantaires de nou corals de tot el món van participar en la final del concurs de cors amateurs Let The Peoples Sing al Palau de la Música. Les veus masculines del cor danès BarbAros es van imposar a la resta i van alçar la Silver Rose Bowl, en la primera edició del concurs que se celebra a Barcelona i que es va retransmetre en directe a casa nostra i arreu del món.

El Cor de Noies de l'Orfeó Català era una de les formacions seleccionades per passar a la final entre 17 candidats de 13 països, però es va quedar a les portes. Les catalanes competien, en primer lloc, contra els altres dos cors de la seva categoria, el Choralia-Wells Cathedral School, del Regne Unit, i el cor infantil Ponomaryov Vesna, de Rússia. Les russes es van imposar al Cor de l’Orfeó i al britànic en aquesta categoria, però tampoc es van poder proclamar vencedores del concurs, perquè els guanyadors van ser els homes de BarbAros, de la categoria lliure del concurs, un cor danès de veus masculines dirigit per Jonas Rasmussen. Els altres cors finalistes van ser Anima Solla (Letònia) i Fortíssimo (Bulgària), tots dos en la categoria lliure. En la categoria d’adults, el cor de cambra Lautitia (Hongria), el cor de cambra femení Sireen (Estònia) i el Via-Nova-Chor (Alemanya).

Let The Peoples Sing va néixer als anys seixanta impulsat per la BBC i anys després es va estendre com a concurs internacional de la mà de la Unió Europea de Ràdiodifusió (UER), que enguany va encomanar a Catalunya Música l’organització de la final. Aquesta va ser la primera vegada a la història del certamen bianual que la seva final se celebrava a l'estat espanyol, i TV3 i Catalunya Música el van retransmetre en directe arreu del món a través dels senyals internacionals de la televisió, la ràdio i els mitjans digitals de la Corporació Catalana de Mitjans Audiovisuals (CCMA).

El director de Let The Peoples Sing d’aquesta edició, Àlex Robles, va destacar el “nivell” dels cors amateurs i es va mostrar orgullós d’haver acollit la final del certamen del 2019. També va recordar que tot plegat té origen en l’edició en què va guanyar el concurs la Societat Coral Amics de la Unió. Aquell fet, va dir, “ens va fer adonar, per si encara no ho sabíem, que el cant coral a Catalunya és molt important i arrossega molta gent que hi participa de manera desinteressada”. De fet, i malgrat el final agredolç per a les noies catalanes, Robles va reiterar l’"excel·lència” dels cors amateurs locals. “Evidentment, els cors de fora són un model i els admirem, però, modestament, aquí estem bastant bé i en dona fe la participació [a la final] en aquest concurs per part del Cor de Noies de l’Orfeó Català”, va argumentar.

stats