La banda Suite Trio du el seu jazz rock a Holanda

El grup liderat pel compositor i guitarrista Marcos Collado viatjarà als Països Baixos amb el suport de l'Institut d'Estudis Baleàrics  

La banda Suite Trio ha presentat aquest dimecres la gira que durà a terme a dos llocs diferents d'Holanda amb el suport de la Conselleria de Cultura, a través de les ajudes a la projecció exterior de l'Institut d'Estudis Baleàrics. Marcos Collado, guitarrista del grup, ha comentat que van a Holanda "perquè és un referent del nostre estil musical" i confien que "serveixi per fer un intercanvi musical, cultural i de negoci amb el país. Si aquesta sortida és fructífera, volem organitzar més sortides a distintes localitzacions per promocionar el nostre projecte".

Divendres 11 de febrer tocaran a Murphy's Law, a l'Haia, i dissabte 12 impartiran una masterclass d'improvisació i tocaran a la sala Paradox de Tilburg. Collado ha afegit que "és la primera sortida de Suite Trio fora de l'estat espanyol. Consideram que és un gran repte, però també una oportunitat important per col·locar-nos en el mercat i donar-nos a conèixer al públic més internacional".

També ha volgut destacar que per a "dissabte 12 de febrer al matí el Conservatori de Paradox els ha organitzat una masterclass, a la qual ja hi ha prop de 30 inscrits. "Sabem que la nostra música és difícil de vendre, ja que és molt 'underground', és un projecte de risc. Així i tot, estam molt il·lusionats i posam el cor en tot allò que feim", ha dit Collado.

Per la seva banda, el director de l'IEB, Francesc Rotger, ha assenyalat que "les línies d'ajudes per a promoció exterior i de mobilitat de l'IEB són principalment econòmiques" i ha comentat que l'objectiu de l'IEB és "contribuir que els grups de música de les Illes surtin, puguin participar en activitats estatals i internacionals com fires i festivals, i donar-los facilitats perquè puguin organitzar activitats pròpies per donar-se a conèixer, com aquesta gira".

El grup Suite Trio està format pel compositor i guitarrista Marcos Collado, el bateria Miguel Benito, i Carlos Sánchez, de Medina, al baix elèctric. El so genuí i eclèctic de les seves actuacions es fonamenta en la retroalimentació artística dels tres components del grup. En els seus concerts s'hi inclouen el rock i el jazz a parts iguals.

Han publicat tres projectes: 'Suite I' de l'any 2013; 'Suite II', del 2015, i 'Suite III' està previst per al 2019, sota el segell de la productora Steam Rocket Productions, creada per Miguel Benito (bateria) i Marcos Collado (guitarra i composició).

El grup ha presentat les seves dues obres en grans esdeveniments, com el festival Assejazz de Sevilla, el cicle 1906 Jazz de València, el cicle de l'Associació Alamis a Salamanca, el cicle Raquero del Jazz de Santander i el cicle Ahora Jazz d'Extremadura.

EDICIÓ PAPER 01/08/2020

Consultar aquesta edició en PDF