Cultura 21/01/2020

Es Baluard celebra el 16è aniversari amb una instal·lació que reflexiona sobre l'escalfament global

El projecte, codirigit per Onionlab i Xavi Bové Studio, s'obrirà el 30 de gener a l'Aljub amb entrada lliure

Ara Balears
1 min
Es Baluard obriràrà la instal·lació 'Phasing Rain' el 30 de gener

PalmaEs Baluard celebrarà el pròxim 30 de gener el 16è aniversari amb una instal·lació de llum i so que reflexiona sobre l'escalfament global i la manca d'aigua. El projecte Phasing Rain, codirigit per Onionlab i Xavi Bové Studio amb disseny de so i música de Zinkman, s'obrirà a partir de les 19 h a l'Aljub amb entrada lliure.

El projecte transforma radicalment l'antic aljub d'aigua dolça, el qual abastia tot el barri del puig de Sant Pere i que ara forma part del museu d'art contemporani de Palma, en un espai on els visitants podran percebre la llum i la música al ritme dels seus passos.

La instal·lació està inspirada en el compositor minimalista Steven Reich. Reich va utilitzar el discurs del sacerdot Brother Walter sobre el diluvi de la Bíblia i l'arca de Noè per advertir la societat de la possible fi del món a causa de la Guerra Freda els anys seixanta.

El museu comença amb aquest projecte un seguit d'activitats amb les quals també rememorarà la figura Giovan Giacomo Paleari Fratino (1520-1586), enginyer que va projectar la fortificació renaixentista d'Es Baluard. De fet, el museu tancarà el 2020 amb la mostra Arquitectures de defensa d'ahir i d'avui, un projecte expositiu que reflexionarà sobre l'espai que ocupa Es Baluard i que es podrà visitar de setembre a desembre.

stats