Cultura 22/02/2022

'Un ballo in maschera', de Verdi, torna al teatre Principal després de 25 anys

ARA Balears
1 min
Foto de família durant la presentació de l'òpera.

PalmaLa XXXVI Temporada d'Òpera del teatre Principal arriba el proper cap de setmana a un dels seus plats forts, Un ballo in maschera, de Giuseppe Verdi, que es representarà els 26 i 28 de febrer i 2 de març. Segons han explicat en un comunicat, la producció arriba del Teatro Regio di Parma, en coproducció amb l'Auditorio de Tenerife.

L'escenografia, basada en els papers pintats, data del 1913 i va ser creada per Giuseppe Carmignani, un reconegut escenògraf italià de l'època, amb motiu del centenari del naixement de Verdi. El Regio la va començar a restaurar el 2017, de la mà de Rinaldo Rinaldi, el 2019 es va estrenar a la ciutat italiana i ara arriba al teatre Principal de Palma.

Aquesta no és la primera vegada que es por gaudir d'aquest espectacle a les Illes. Enguany fa 25 anys de la darrera representació d'aquesta òpera al teatre Principal de Palma. En concret, la darrera funció va ser dia 2 de desembre de 1997. Un ballo in maschera s'estrenarà dissabte 26 de febrer a les 20 h i també es representarà dilluns 28 de febrer i dimecres 2 de març a la mateixa hora.

Aquest Ballo in maschera compta amb la direcció escènica de Marina Bianchi i la direcció musical d'Andrea Sanguineti i els papers principals els interpreten Antonio Corianò (Riccardo), Oksana Sekerina (Amelia), Mercedes Darder (Óscar), Alisa Kolosova (Ulrica), Krassen Karagionov (Renato), Tomeu Bibiloni (Silvano), Pablo López (Samuel), Sebastià Serra (Tom), Joan Laínez (jutge) i Jordi Fontana (criat).

stats