Dos dies replets de ballet, concerts i teatre a l'agenda del cap de setmana

Feim un recull dels esdeveniments culturals arreu de les Illes els dies 16 i 17 de març

‘30 anys de dansa’

Víctor Ullate Ballet

La companyia Víctor Ullate Ballet ofereix un espectacle per retre homenatge a trenta anys de trajectòria del grup i que reconeix els extractes de les coreografies més emblemàtiques del seu repertori. Un recorregut per la seva història, per les emblemàtiques peces que s’han ballat al llarg de la vida de la companyia, que en algunes ocasions foren creades expressament per a ells, gràcies als destacats ballarins que han format part del seu elenc. L’espectacle 30 anys de dansa, format per un total de 18 coreografies, es representa sota la direcció artística d’Eduardo Lao i s’emmarca en el Cicle de Dansa organitzat conjuntament per l’Auditorium de Palma i Air Europa.

Auditòrium de Palma (avinguda de Gabriel Roca, 18). Dissabte a les 21 h. De 34 a 48 euros.

Dani Nel·lo: Los saxofonistas salvajes

FESTES DE SANT JOSEP

Amb motiu de les festes de Sant Josep d’Eivissa, l’Ajuntament ha organitzat un conjunt d’actuacions a la plaça del municipi. Primer, es durà a terme una torrada popular de pa amb sobrassada acompanyada per la música en viu de grups com Albert Oliva band, Musicaires Swing band, Sequoia Tree i Reveren2. A les 20 h es farà el pregó a la plaça, seguit d’un concert de Ses Sopris i del concert de Dani Nel·lo: Los saxofonistas salvajes. Finalment, a les 20.30 h serà el torn de La veu callada, un concert a càrrec del Petit Cor amb un programa dedicat a les dones compositores al llarg de la història.

Plaça principal de Sant Josep i Centre Cultural Can Jeroni (avinguda dels Cubells, 2). Dissabte 16 a les 18 h.

Funambulista

‘QUÉDATE’

Funambulista puja a la corda de la vida i, cançó rere cançó, la travessa fins a arribar a l’ànima dels espectadors. Una actuació plena de sensibilitat i amb la màgia d’un cantant en solitari que vol anar més enllà d’oferir un simple concert. El 2014 va publicar Quédate i des de llavors ha estat girant per diferents ciutats.

Trui Teatre (camí de Son Rapinya, 29. Palma). Dissabte 16 a les 21 h. De 24,50 a 27,50 euros.

10 anys de Boc

FOLK

Després de deu anys de carrera musical, Boc organitza ara la festa per celebrar el desè aniversari, en la qual presentarà un nou senzill i un videoclip. Aquest esdeveniment serà el punt de partida de la gira que el grup durà a terme per tot Mallorca i a l’estranger. Boc neix a mitjan 2009 de la mà del creador i compositor Joan Frontera Luna i amb ganes d’oferir música folk amb influències d’arreu del món a partir dels instruments tradicionals de Mallorca. Es tracta d’un grup de joves que compaginen la formació musical amb la del món tradicional, formant part, des de fa anys, d’agrupacions populars a banda de Boc.

Es Gremi (carrer del Gremi de Porgadors, 16. Polígon de Son Castelló. Palma). Dissabte 16 a les 21 h. 12 euros.

Cor del Teatre Principal de Palma

CONCERT BENÈFIC

El cor del Principal de Palma va celebrar la temporada passada els seus 35 anys d’existència. La formació lírica, única a l’illa de Mallorca, té, per tant, una llarga trajectòria musical. Amb motiu d’aquest aniversari, ha programat una gira de concerts, durant els quals interpreta un variat repertori, amb acompanyament de piano, amb un petit tast de molts de gèneres: òpera, sarsuela, cançó tradicional i altres. Aquest concert, a benefici d’ASPANOB Menorca, és la seva presentació al teatre Principal de Maó i també serveix com a cloenda d’aquest any de celebracions. Amb Pere Víctor Rado a la direcció i Beatriz Galán al piano.

Teatre Principal de Maó (costa d’en Deià, 40). Diumenge 17 a les 12 h. 15 euros.

‘La importància de ser Frank’

LA BRUTAL – TEATRE NACIONAL DE CATALUNYA

Un dels retrats més àcids i divertits que s’han fet mai sobre la hipocresia social. La gloriosa trajectòria d’Oscar Wilde va quedar arruïnada sobtadament amb la condemna a dos anys de presó que l’acusava d’indecència per la seva vida privada, només tres mesos després d’haver estrenat aquesta comèdia. L’escriptor, que no es refaria d’un cop tan dur, ja havia denunciat sovint la hipocresia d’una societat cada cop més conservadora i controladora sobre la intimitat dels seus ciutadans. Una hipocresia que, de manera premonitòria, esdevindria la protagonista d’aquesta deliciosa obra mestra sobre els embolics amorosos de dos joves britànics i les seves secretes dobles vides, la qual anticipa algunes de les principals avantguardes del segle XX. Dirigida per David Selvas i interpretada per Miki Esparbé, David Verdaguer, Norbert Martínez, Laura Conejero, Paula Malia, Paula Jornet i Mia Esteve.

Auditori de Manacor (passeig del Ferrocarril, s/n). Dissabte 16 a les 19.30 h i diumenge 17 a les 18 h. 24 euros.

‘Ai, senyor! Casau-nos sa major!’

FORA NIRVIS

Ai, senyor! Casau-nos sa major! és una comèdia d’amor amb humor, en la qual es fusionen el teatre de Fora Nirvis i la música en viu de Marga Pocoví i Biel Tous per traslladar els espectadors als anys 50 en el si d’una família rural de l’antiga Mallorca. Entre els personatges, es presenta una família humil formada per na Salvadora, una dona vídua, plena de deutes i arrendatària de l’hort de la Senyora, que viu a Ciutat amb el seu fill Fulgenci. Na Salvadora, mare de dues filles, Pixedis i Bàrbara, molt espavilades, que entre una i l’altra aniran tramant aventures per tal de fer allò que era pecat o considerat fora de to en aquell temps. També compta amb na Rosita, una veïna molt amiga de la madona. Una obra divertida, d’amor i amb molt d’afecte cap a les arrels de l’antiga Mallorca. Aquest espectacle, escrit i dirigit per Xisca Monserrat, ha rebut el premi a la millor actiu pel paper de Rosita i el premi a millor obra escenogràfica de la Mostra de Teatre Amateur de Santa Maria del Camí 2018.

Auditòrium de Palma (avinguda de Gabriel Roca, 18). Dissabte 16 a les 20 h i diumenge 17 a les 19 h. 20 euros.

‘Personajes para llevar’

IMPROVISACIÓ

Hi ha vegades que en lloc de veure la vida del protagonista de la pel·lícula, ens agradaria més saber què passa amb el seu ca, o l’antagonista, o la caixera del supermercat. Un espectacle en el qual, com a públic, tindreu l’oportunitat de triar els protagonistes. Els intèrprets, a partir de la improvisació, ja faran la resta.

Sala Trampa (carrer de Caro, 19. Palma). Dissabte 16 a les 20.20 h. 9 euros.

‘Burundanga’

MAI HI SOM TOTS

La companyia Mai Hi Som Tots presenta la comèdia Burundanga en el marc de la Mostra de Teatre d’Andratx 2019. L’obra, dirigida per Joan Porcel, tracta del final de la banda terrorista ETA i utilitza tant l’humor com el format de la comèdia romàntica. Els protagonistes són una jove parella. Ella, Berta, queda embarassada del seu company i no sap què en pensa ell. Per esbrinar-ho li oferirà burundanga, la droga de la veritat, una substància que pot desvelar una veritat ben inesperada.

Teatre Sa Teulera (carrer del Metge Gaspar Pujol, 68. Andratx). Diumenge 17 a les 19 h. Gratuït.

‘Les coses excepcionals’

TEATRE EL TERRAT

Una comèdia a càrrec de Teatre el Terrat i interpretada per Pau Roca, que tracta del que estam disposats a fer per les persones que estimam. Tens sis anys. La mare és a l’hospital. El pare diu que ha fet “una cosa estúpida”. Li costa ser feliç. Així que comences a fer una llista de coses excepcionals d’aquest món. Cadascuna de les coses que fan que la vida valgui la pena. La deixes al seu coixí. Saps que ho ha llegit perquè n’ha corregit l’ortografia. I La llista no tarda a tenir vida pròpia.

Can Jeroni (avinguda dels Cubells, 2. Sant Josep de sa Talaia). Diumenge 17 a les 20.30 h. Entrada lliure.

2n Festival Folklòric de Formentera

BALL I MÚSICA POPULAR

Arriba el segon Festival Folklòric de l’illa de Formentera, una mostra de balls tradicionals a la qual acudiran colles de ball i grups musicals de les Illes Balears. Començarà amb una actuació del grup de ball Es Xacoters de Formentera, seguida pel grup de ball Es Pastorells, també de Formentera. A continuació, serà el torn de l’agrupació musical Facaracas de Gran Canària, mentre que l’agrupació campanera Pinyol Vermell, de Mallorca, serà l’encarregada de tancar la jornada.

Sala de Cultura (plaça de la Constitució, Sant Francesc. Formentera). Dissabte 16 a les 12 h.

EDICIÓ PAPER 22/06/2019

Consultar aquesta edició en PDF