Cultura 15/08/2013

El backstage: la cara amagada i festiva del concert

Quatre lectores de l'ARA Balears, entre bambolines

Laia Seró / Sara Castillo
2 min

PorreresUn concert des d'un prisma mai vist. Aquesta era la sorpresa reservada per a les quatre guanyadores del concurs que el diari ARA Balears encetà via Facebook, una iniciativa mitjançant la qual proposàvem als lectors enviar fotografies de Manel i Antònia Font per demostrar que en són fans de veres.

I precisament les autores de les dues imatges més votades, acompanyades de sengles amigues, pogueren accedir al backstage de les dues bandes en els minuts previs als respectius concerts. Sens dubte, una experiència que el temps no esborrarà fàcilment del seu record.

Les campaneteres Maria i Irene Gelabert, germanes i fans d'Antònia Font, saludaren efusivament Pau Debon i la resta de la banda. "Ja els havíem vist en altres ocasions, la veritat és que són molt aguts!", comentava Maria després d'haver compartit una estona amb ells. Totes dues germanes viuen a Barcelona, de manera que són assídues als concerts que fan els dos grups. "Però moltes vegades els hem vist en auditoris, que són més freds. En canvi, el concert d'avui és per deixar-se anar".

La binissalemera Aurora Mateu fou l'altra guanyadora del concurs i, acompanyada de la seva amiga Mònica, es mostrà gustosa de conèixer Manel. "Ens agraden molt; fa poc anàrem al concert de Lloseta i fins i tot hem anat a posta fins a les Festes de la Terra, a Formentera, per veure'ls", explicava Aurora ahir vespre.

Ara bé, Mateu rebutja haver tornat una groupie . "A nosaltres ens agrada moltíssim Manel, però dir-se groupie és massa", comentava entre rialles, en un backstage on no faltaren les gerres de cervesa, qualque cosa de menjar i molts de discos per firmar.

Visió privilegiada

Totes quatre, a més a més de poder compartir els moments previs del concert amb els seus músics preferits, reberen com a premi un seient molt especial i atípic per veure el concert: just el lateral de l'escenari. Des d'allà pogueren veure tots els detalls de les actuacions, molts dels quals inapreciables des de la distància i que anit pogueren gaudir gràcies a haver participat i guanyat el concurs organitzat per l'ARA Balears. Les fans guanyadores fruïren de la música i dels moviments dels membres de Manel i Antònia Font. Una nit entre bambolines.

stats