Cultura 13/07/2017

Avanços per a la creació de la Fundació Toni Catany

"No podem perdre ni una setmana", ha assenyalat la consellera Fanny Tur

Margalida Mateu
1 min
/ARXIU

PalmaAprofitant l'avinentesa de la presentació de les activitats de les Balears a través de l'Institut Ramon Llull, la itinerància de l'exposició 'Altars profans' de Toni Catany arreu de les seus dels Llull a Europa i als Estats Units ha estat una de les destacades. Miquel Bezares, en representació de la Fundació Toni Catany, ha manifestat estar esperançat per les gestions que s'han duit a terme els darrers mesos perquè el projecte de Centre Internacional de Fotografia Toni Catany a Llucmajor sigui una realitat.

"No podem perdre ni una setmana", ha dit la consellera de Cultura, Fanny Tur, en relació amb les passes que cal fer perquè el centre es materialitzi. I és que Tur s'ha compromès amb el projecte en col·laboració amb la resta d'institucions implicades, com el Consell de Mallorca, que fins ara havia encapçalat unes gestions que estaven aparcades a causa de les complicacions burocràtiques i per tal de no perdre la inversió dels 4,3 milions d'euros de l'Estat per a l'execució del projecte, el termini del qual acaba el 2018.

Tur ha anunciat que estan negociant, per una banda, el concurs arquitectònic, que és complex perquè consta de tres espais: la casa de Toni Catany que la Fundació haurà de cedir al Govern, la casa de Tomàs Montserrat que el Consell de Mallorca haurà de cedir també al Govern i, a més, s'haurà de comprar un tros entre les cases coneguda com 'la trinxa' per completar el Centre Internacional. Així mateix, està previst el concurs de digitalització de l'arxiu Toni Catany, que la consellera s'ha compromès a executar.

stats