Cultura 09/03/2019

Augmenten un 33% les ajudes per a projecció exterior a la música i les arts escèniques

Per al 2019 es disposa d'un pressupost de 600.000 euros, davant els 450.000 de l'any anterior

Ara Balears
2 min
Els grups musicals tenen més oportunitats de rebre ajudes per projecció exterior.

PalmaLes ajudes de l'Institut d'Estudis Baleàrics (IEB) de suport a la projecció exterior de la música i les arts escèniques de les Illes Balears ascendiran el 2019 a 600.000 euros, un 33% més dels 450.000 de la darrera convocatòria, segons informa Efe.

La Conselleria de Cultura, Participació i Esports ha publicat al BOIB les dues noves línies d'ajudes de l'IEB per a músics, intèrprets i compositors, i per a arts escèniques, ha informat el departament autonòmic en un comunicat.

Incorporen millores en les condicions per als projectes de promoció exterior, amb l'avançament del 50% del pagament quan es publica la resolució a partir dels 300 euros i una clàusula de Formentera que estableix una puntuació afegida en les valoracions per a les activitats amb destinació, localització o origen en aquesta illa.

Tant les ajudes de música com les d'arts escèniques passen dels 225.000 euros anuals cadascuna el 2018 als 300.000 euros el 2019, i en ambdues s'incorporen a l'opció B (activitats de projecció exterior) les prestacions de trasllat, allotjament i manutenció previstes a l'opció A (mobilitat).

A més, en totes dues línies, els màxims d'imports d'ajuda augmenten progressivament, en proporció al nombre de persones desplaçades, i incorpora ajudes a grups nombrosos, mentre que el 2018 només es preveia aquesta possibilitat com a excepció tan sols per a orquestres i corals, i només en la línia de música.

Les ajudes per a l'àmbit de la música són dues línies de subvenció, la primera de les quals en suport a la mobilitat dels artistes, mànagers i representants, editors fonogràfics i tots els professionals de l'àmbit de la música de les Balears per actuar fora, assistir a fires professionals i estades de formació i residències musicals o concursos.

La segona línia dona suport a activitats de projecció exterior de la música i dels músics, intèrprets i compositors de les Balears, i inclou trasllats i allotjament per actuar en directe fora de l'illa de residència o participar en fires professionals; per a la producció de materials gràfics, fonogràfics i audiovisuals de suport a gires i actuacions fora; i la contractació de serveis professionals de producció, personal artístic i tècnic i de comunicació, per a gires i actuacions en directe.

En arts escèniques, una línia dona suport a activitats de projecció exterior per actuar en directe fora de l'illa de residència, per assistir a fires professionals i festivals, i per participar en estades de formació i residències creatives.

La segona línia per al suport a activitats de projecció exterior de les arts escèniques balears i assistència a fires, festivals i jornades de formació inclou ajudes al desplaçament i estada de la companyia per actuar en directe fora de l'illa de residència, assistir a fires professionals o festivals, estades de formació i residències creatives i gires en circuits dins l'estat espanyol i fora, i per a la producció de material i assajos.

stats