Suport institucional per la consolidació del sector audiovisual

Una indústria molt tocada per la crisi es comença a estabilitzar després de set anys

Per la consolidació d'una indústria audiovisual, alguns representants del sector s'han reunit en audiència amb la presidenta Francina Armengol i amb la consellera de Cultura, Participació i Esports, Fanny Tur, aquest dilluns capvespre al Consolat de Mar.

En finalitzar l'audiència, Luis Ortas, el president de l'Associació de Cineastes de les Illes Balears, ha valorat molt positivament la reunió. Per a la creació d'una indústria estable i fomentar la projecció internacional, s'ha acordat la despesa d'un milió d'euros durant aquest any i un altre milió per a  l'any que ve. Amb la dificultat que suposa crear un sector ara mateix copat per plataformes globals com Netflix i HBO, l'aposta local és la producció en un context més petit i minoritari, i això necessita més empenta institucional. L'audiovisual balear es comença a estabilitzar després de set anys de crisi i del tancament d'un canal autonòmic. Esperen un augment de la producció, que es pugui equiparar a la d'altres comunitats autònomes.

La presidenta de l'Associació de Productores Audiovisuals de les Illes Balears, Aline Tur, ha fet també una valoració positiva de l'encontre: "Veníem amb una sèrie de qüestions a plantejar, contretament en relació amb la convocatòria d'ajudes que donaran suport a la dinamització de la indústria".

Javier Pachón, gerent de l'Associació de Productores Audiovisuals de les Illes Balears, ha destacat que aquest suport institucional pot suposar un impuls per a les empreses, ja que el sector és estratègic i fins i tot durant aquests anys de crisi han demostrat que l'Arxipèlag té un potencial creatiu.

La plataforma CREA, aglutinadora d'empreses culturals i creatives (productores audiovisuals, galeries i arts escèniques), treballa amb la Conselleria de Cultura per la consolidació d'aquest institut, amb l'objectiu de fer valer el que s'està fent, demostrar que la cultura és una indústria que també genera riquesa i pot canviar tant el model productiu com la imatge de les Illes. Per això, afirma Pachón, "estam molt satisfets amb tot el que hem aconseguit durant el 2017 i aquests mesos de 2018".

EDICIÓ PAPER 18/05/2019

Consultar aquesta edició en PDF