Art Jove de 2019 convoca 7 certàmens i incrementa les dotacions de la majoria de premis

Es recuperen el de Dramatúrgia i el de Disseny de Productes, es creen noves modalitats i s'amplia l'edat de participació fins als 35 anys

La Conselleria de Cultura, Participació i Esports convoca a través de l'Institut Balear de la Joventut (IBJove) els certàmens de 2019 del programa cultural Art Jove. En conjunt, són un total de set certàmens, amb premis de fins a 10.000 €, i se'n convoquen les categories d'Arts Visuals (dotat amb 7.000 €), de Còmic (7.000 €), de Dansa Contemporània (10.000 €), de Dramatúrgia (6.000 €), de Música per a Joves Intèrprets (6.000 €), de Disseny de Moda (8.000 €) i de Disseny de Producte (6.000 €).

Aquest divendres s'han presentat en una roda de premsa i la consellera Fanny Tur ha anunciat que part de l'Institut Balear de la Joventut es trasllada a Can Oleo, de manera que es compleix l'objectiu 50 del Pla de Cultura de les Illes Balears, el qual fa referència a la creació de l'Espai Jove per facilitar l'accés a l'oferta cultural als joves".

Les dues novetats principals del certamen d'enguany és que s'amplia l'edat de participació en totes les modalitats fins als 35 anys i que s'incrementa la dotació de la majoria dels premis i es posa l'accent a l'encàrrec professional o a l'actuació de l'artista premiat.

A més, es recuperen els certàmens de Dramatúrgia, després de 14 anys sense que s'hagi convocat, i el de Disseny de Producte, amb les modalitats de tema lliure i Guardó Jove. També s'amplia el certamen de Dansa Contemporània amb una nova modalitat: solos de dansa, adreçat a joves ballarins.

Pel que fa al certamen de Disseny de Moda, es crea la modalitat Càsting Jove, "amb l'objectiu de proposar noves formes de desfilada que s'allunyin dels estereotips dels i les models professionals", explica la Conselleria de Cultura en una nota de premsa. A més, s'incrementa la presència dels guanyadors i dels finalistes en festivals i mostres com la Fira B!, l' Inclàssic, el Palmadansa i el Còmic Nostrum.

Els interessats a participar a l'Art Jove tenen dos mesos (març i abril) per inscriure-s'hi.

EDICIÓ PAPER 13/07/2019

Consultar aquesta edició en PDF