Instal·lacions efímeres per descobrir els patis de Palma

La tercera edició del festival Insòlit proposa construir moments a partir de l'experiència

Insòlit, el festival d'intervencions efímeres als patis de Palma, comença el dimecres la seva tercera edició. Oferirà sis propostes artístiques als patis de Can Oms, Can Balaguer, Can Bordils, Cal Comte de la Cova, l'Estudi General Lul·lià i Cal Marquès de la Torre. Amb el suport del Consell de Mallorca, l'Ajuntament, el Col·legi Oficial d'Arquitectes i Escola Superior d'Art i Disseny s'engega aquesta iniciativa de construcció creativa.

En la primera edició, el festival va tenir 3.000 visitants, que l'any següent ja es varen duplicar. Enguany, amb l'ampliació de la ruta a dos patis més que l'edició passada, s'espera superar l'assistència. Les intervencions estan signades per autors de tot l'Estat. El primer any, els creadors varen ser seleccionats pels organitzadors; aquest any, com el passat, la participació es va obrir a convocatòria pública. S'han superat les expectatives amb la recepció de més de 80 propostes, i un jurat internacional n'ha seleccionat sis.

Les instal·lacions són l'eix central del festival, però, a més, s'hi duen a terme activitats que reforcen el concepte, com ara el cicle de conferències organitzat amb la UIB 'Construint moments. La percepció de l'efímer'; les rutes guiades amb l'historiador Gaspar Valero, que ja tenen les places exhaurides; l'activitat familiar Mini-Insòlit, el dissabte matí al pati de la Misericòrdia, organitzat per Leroy Merlin, i la performance 'The Louis XV Room', programada per al dimecres i el divendres a les 19.30 h i el dissabte a les 18 h a Can Balaguer.

A més de les propostes seleccionades per convocatòria general, a la seu del Col·legi Oficial d'Arquitectes, Cal Marquès de la Torre, s'hi pot trobar una instal·lació realitzada per les alumnes de l'Escola Superior d'Art i Disseny Raquel Villar i Tamara Moreno, que han volgut replantejar la memòria de l'espai amb una instal·lació sonora.

EDICIÓ PAPER 24/02/2019

Consultar aquesta edició en PDF