Cultura 07/01/2019

ARCA denuncia l'excessiva publicitat a la façana d'un negoci davant el teatre Principal

Segons l'entitat, tots els baixos de l'immoble incompleixen la normativa pel que fa al tractament de façanes al centre històric de Palma

Ara Balears
1 min
ARCA denúncia l'excessiva publicitat a la façana d'un negoci davant el Teatre Principal

PalmaL'Associació per a la Revitalització dels Centres Antics (ARCA) ha denunciat aquest dilluns l'excessiva publicitat a la façana d'un negoci davant el teatre Principal, atès que "incompleix la normativa pel que fa al tractament de façanes al centre històric de Palma", segons indica en un comunicat. Per aquesta raó s'ha adreçat a l'Ajuntament perquè "faci complir l'article 228 sobre aquesta matèria.

Segons expliquen, "a causa del creixement quantitatiu del nombre de turistes que arriben a la nostra ciutat i que circulen pel centre històric darrerament, hi ha la temptació d'alguns comerciants d'atreure clients als seus establiments". D'aquesta manera, consideren que existeix una "invasió publicitària agressiva", que veuen amb preocupació.

L'associació recorda que Palma té "uns valors històrics i culturals que la fan una ciutat atractiva i per aquest motiu ens visiten milers de turistes cada any, però casos com el que denunciam empitjoren la nostra imatge com a referent cultural".

Tot i això, ARCA vol reconèixer l'activitat de molts comerciants del centre històric de Palma "pel seu dinamisme social i econòmic", però hi ha unes pautes estètiques i urbanístiques que "s'han de complir per tal de no perjudicar el conjunt de la ciutat", afirmen.

A més, l'entitat recorda que l'article 288 del PGOU destaca que està prohibit l'ús de plàstic a les façanes, els rètols han de quedar dins el buit de la porta i els aparadors no poden mesurar més de 40 centímetres d'alçària. Així mateix, especifica que la façana ha de tenir un tractament unitari a la planta baixa i la resta de l'edifici.

stats