Literatura
Cultura 02/10/2013

L'ARA presenta la col·lecció 'Clàssics de la literatura juvenil'

Xavier Bosch, Sílvia Soler, David Carabén, Dolo Beltran i Sílvia Pérez Cruz han llegit fragments d'alguns dels llibres inclosos en la col·lecció, que es vendran amb el diari a partir d'aquest diumenge

Jordi Nopca / Laura Serra
2 min

BarcelonaL'editor de l'ARA, Antoni Bassas, ha estat l'encarregat d'obrir l'acte de presentació de la nova col·lecció del diari, 'Clàssics de la literatura juvenil': "Estic orgullós de formar part d'una comunitat capaç de produir esdeveniments com aquest, que permeten acostar la literatura als lectors". El director, Carles Capdevila, afegia minuts després que ja fa tres anys que l'ARA "desafia el teorema de la cassola" i que, en comptes d'oferir promocions orientades a la cuina, hi ha una predilecció per "aixecar el llistó i demanar reptes més difícils", com ara oferir una selecció dels clàssics grecs i llatins de la Bernat Metge i crear una col·lecció sobre els millors poetes catalans del segle XX.

"Crec que aquesta serà la nostra col·lecció de més èxit: la tria és molt bona, i tots els llibres poden ser llegits per adults i joves", ha dit Capdevila. Anteriorment, el conseller de Cultura, Ferran Mascarell, ha recordat una de les seves divises abans de donar l'enhorabona a la iniciativa: "Un país més lector és un país més culte, i si és més culte progressa millor, és a dir, que és més divers, més plural i més democràtic".

Lectures escollides

La col·lecció és una iniciativa de l'ARA amb Edicions 62 i l'Obra Social La Caixa i inclou 33 llibres, que es vendran a partir del diumenge 6 d'octubre a un preu de 9,95 €, amb autors com Roald Dahl, Lewis Carroll, Emili Teixidor, Mercè Rodoreda, Italo Calvino i Rudyard Kipling.

Xavier Bosch, Clara Segura, Sílvia Soler, David Carabén, Andreu Rifé, Dolo Beltran i Sílvia Pérez Cruz han llegit fragments d'alguns dels llibres inclosos en la col·lecció i han explicat de quina manera els van impactar. Ferran Rodés, president de l'ARA, ha tancat l'acte recordant que el projecte del diari és "culturalista" i que continuarà portant a terme "iniciatives que són beneficis col·lectius", com aquestes col·leccions.

stats