L'art s'apodera de l'interior de les cases menorquines amb La Gran Migjornale 2018

Els ciutadans obren les seves cases, que acullen mostres de pintura, fotografia, escultura i altres arts plàstiques d'artistes locals, visitants i convidats

El municipi del Migjorn viu un cap de setmana especial amb la celebració de la cita cultural La Gran Migjornale 2018. Aquesta activitat, organitzada pels Amics de l'Art d'Es Migjorn Gran i l'Ajuntament, és un esdeveniment cultural pioner de referència a Menorca. Tot i que en altres pobles se'n fan versions similars, La Gran Migjornale és l'autèntica.

La Gran Migjornale s'inicià ahir vespre i avui viurà la segona jornada. Durant aquests dos dies, diversos ciutadans del municipi obren les seves cases que acullen mostres de pintura, fotografia, escultura i altres arts plàstiques d'artistes locals, visitants i convidats. Enguany hi han participat 42 expositors. Artistes professionals i també amateurs exposen la seva obra en un marc de familiaritat extraordinari.

Els visitants a La Gran Migjornale aprofiten per passejar pels carrers d'un poble menorquí amb encant, alhora que admiren les potencialitats de l'obra artística exposada a l'interior de cases tradicionals. L'intercanvi d'impressions amb els artistes i els visitants permet establir vincles que alguns poden acabar amb l'adquisició d'obres. A més, La Gran Migjornale, que es fa cada dos anys, representa una important font d'ingressos per al sector de la restauració del Migjorn.

EDICIÓ PAPER 18/01/2020

Consultar aquesta edició en PDF