Cultura 08/12/2019

Més de 700 alumnes participaran en la mostra de cinema Out! Jove, sobre diversitat afectiva

L'objectiu és parlar amb els joves d'entre 14 i 18 anys de les realitats LGTBI, amb temàtiques com la descoberta afectivosexual i la LGTBI-fòbia

Ara Balears
2 min
Cartell de la mostra Out! Jove

PalmaNeix la mostra de cinema Out! Jove sobre diversitat afectiva, que tindrà lloc els dies 17, 18 i 19 de desembre a l'Aljub d'Es Baluard. Es tracta d'una iniciativa organitzada per Out! Mostra de Cinema de Diversitat Afectiva de les Illes Balears per mostrar als joves totes les realitats LGTBI, generar-ne consciència i debat. En aquest sentit, s'abordaran temàtiques diverses com la descoberta afectivosexual i la LGTBI-fòbia, i hi haurà també un acompanyament pedagògic.

La mostra va dirigida a joves de 14 a 18 anys de centres educatius de Palma, i en aquesta primera, hi participaran més de 700 alumnes procedents de l'IES Son Pacs, IES Madina Mayurqa, IES Ramon Llull i IES Arxiduc Lluís Salvador. En concret, s'hi projectaran set curtmetratges de temàtica LGTBI, seleccionats per Out! Mostra de Cinema de Diversitat Afectiva de les Illes Balears i el Fire!! Mostra Internacional de Cinema Gai i Lesbià de Barcelona.

En finalitzar la sessió, hi haurà una explicació pedagògica a càrrec de l'associació Ben Amics, i convidaran els joves assistents a debatre. A més a més, la iniciativa cerca ser un espai de trobada on entitats com Ben Amics, Balears Diversa, Thaki Runa, Alas i Transitam puguin donar i intercanviar informació. L'entrada és gratuïta amb prèvia reserva dels instituts.

Programa de curtmetratges

'Normal'

Isabel Coixet, Espanya, 2016, 6′

Què és ser normal? Isabel Coixet explora en aquest curt gairebé en forma de videoclip diferents temes relacionats amb la identitat de gènere…

'Ruben'

Thijs Verhoeven, Holanda, 2012, 14’

(En versió original subtitulada en castellà)

El jove Ruben tracta desesperadament d’acceptar la seva sexualitat, un camí difícil perquè la intimidació homofòbica l’apropa cada vegada més al suïcidi.

'Júpiter i Mart'

Carla Subirana, Espanya, 2016, 7’

Júpiter i Mart són planetes brillants. Es troben a una menor distància que les estrelles i per això, quan els miram, no fan pampallugues. Emeten una llum, ferma i constant, tal com ho fan Bruna i Josep en parlar de la seva família, formada per dues mares.

'Pop Rox'

Nate Trinrud, Estats Units, 2017, 14’

(En versió original subtitulada en castellà)

Jesse és creativa i poques vegades queda sense paraules. Però, com pot confessar a la seva millor amiga que està enamorada, d’ella? Hauria d’explicar-li-ho amb ninots? Escriure una carta d’amor? O simplement hauria de dir-li-ho?

'Siempre fui Álex'

Sancho Ortiz de Lejarazu i Roberto Ruiz Céspedes, Espanya, 2016, 6′

Un dia a la vida d’Álex, un nin que somia com tots els altres. Somia conduir, somia volar i somia impulsar el llop que du a l'interior.

'My gay sister'

Lia Hietala, Suècia, 2017, 15’

(En versió original subtitulada en castellà)

Cleo té deu anys i el cap ple de preguntes: Com puc saber si estic enamorada d’algú? Com sé si prefereisc els nois o les noies? Des que la seva germana gran va començar a sortir amb una altra noia, uns sentiments nous i estranys neixen en Cleo. Durant un viatge als fiords noruecs, aborda el tema amb la jove parella, que li dona alguns interessants consells.

'Autoretrat en rosa i blau (Besar-te com un home)'

Isaki Lacuesta, Espanya, 2016, 10’

Ens descobreix les reaccions imprevisibles després d’una besada inesperada, una reflexió sobre l’homosexualitat a partir de la primera besada.

stats