Equipaments culturals
Cultura 19/11/2019

L'Ajuntament de Barcelona tindrà els informes per prendre una decisió sobre l'Hermitage abans d'acabar l'any

El regidor de Cultura, Joan Subirats, té dubtes sobre la qualitat cultural del projecte del museu

Acn
2 min
Recreació del projecte de l'arquitecte japonès Toyo Ito per a l'Hermitage de Barcelona

BarcelonaL'Ajuntament de Barcelona tindrà els informes per prendre una decisió sobre la instal·lació d'una franquícia del museu rus Hermitage a la ciutat abans d'acabar l'any. El tinent d'alcaldia de l'àrea de Cultura, Joan Subirats, ha reconegut que tenen dubtes sobre la qualitat cultural del projecte, i també sobre el seu impacte urbanístic, econòmic i en la mobilitat. És per això que s'han encarregat quatre informes que hauran de servir per decidir finalment si s'aposta o no per aquest equipament. La comissió de Drets Socials, Cultura i Esports ha aprovat una iniciativa de BCN pel Canvi que expressa el "suport inicial" al projecte i insta el govern municipal a "extremar la diligència en la tramitació del projecte" en la mesura que els informes siguin favorables. Hi han votat a favor tots els grups menys ERC, que s'ha abstingut.

Subirats ha remarcat que "suposar" que aquest projecte millorarà l'espai públic "és molt suposar". També ha afirmat que el passeig Joan de Borbó ja està molt col·lapsat en l'àmbit circulatori i que hi ha precedents de franquícies anteriors de l'Hermitage que no han acabat bé i han necessitat recursos públics. És per tot plegat que l'Ajuntament està a l'espera de quatre informes: un de cultural, un d'urbanístic, un sobre mobilitat i un d'econòmic.

En tot cas, Subirats ha avançat que els grups de govern votarien a favor de la iniciativa perquè no s'oposen a la instal·lació de l'Hermitage si es tracta d'un "producte de qualitat i que té els avals i garanties suficients". "El que no farem és dir que sí al projecte i d'aquí dos dies discutir per què, dels 16.000 metres quadrats, n'hi ha menys de 4.000 destinats a exhibició i la resta són sales de lloguer, restaurants i botigues", ha advertit.

L'exconseller de Cultura Ferran Mascarell ha instat el govern municipal a prendre una decisió ràpidament, perquè trigar tant a pronunciar-se és "negatiu", ha dit, per al "prestigi" de Barcelona.

stats