Cultura 08/06/2018

Els Catarres, Búhos i Ítaca Band a Inca

Un grapat d'activitats culturals per gaudir aquest cap de setmana

Ara Balears
6 min
Els Catarres, Búhos i Ítaca Band a Inca

Els Catarres, Búhos i Ítaca Band

3r Memorial Miquel Albero Maestre

Inca acull el tercer Memorial Miquel Albero Maestre, un concert organitzat per Trui Espectacles i

l’Ajuntament amb les actuacions d’Els Catarres, Búhos i Ítaca Band. Amb el lema ‘Somriu si veus que encara hi ets’ es retrà homenatge a una persona compromesa amb la cultura i la llengua. Els Catarres és un grup de música en català d’estil pop-folk que es formà el 2010. Està compost per Èric Vergés, Jan Riera Prats i Roser Cruells. Aquest grup va aconseguir la fama amb la cançó Jennifer l’estiu del 2011.

Búhos és un grup de rock de Tarragona que es va crear el 2005, encara que fins al 2007 no va treure el seu primer disc. Ítaca Band és una formació de música indie alternativa.

Quarter General Luque (avinguda del General Luque, s/n. Inca).

Dissabte, 9 de juny, a les 20 hores. A partir de 12 euros.

La Unión anys 80 i 90

Un dels grups més populars dels anys 80 i 90, La Unión, torna a Mallorca per recordar a Es Gremi els seus temes més coneguts, revisats i actualitzats amb nous sons. Després del gran èxit del grup durant les dècades dels 80 i els 90, La Unión ha actualitzat alguns dels seus temes més exitosos i pretén tornar a entrar a escena en el panorama musical. El grup es va formar el 1984 i ha venut més de dos milions de discos. De fet, el 2006 va rebre un doble disc de diamant per la seva carrera discogràfica. Es compleixen 25 anys de l’enregistrament del seu mític directe Tren de largo recorrido, que va elevar el nivell de la música en directe del rock espanyol. HipGnosi 2016 Món Tour viatja als moments llegendaris d’aquest concert encara que els membres de La Unión, aliens a qualsevol tipus de revival mantenen la vitalitat i l’energia al màxim amb nous sons, noves formes i noves sensacions. Tot i que l’època de La Unión ja va acabar, les seves cançons i els seus missatges són més vigents que mai. Hi ha qui es deixa morir d’èxit, i hi ha qui el sacseja com la pols que es queda a les botes durant el camí.

Es Gremi (carrer del Gremi de Porgadors, 16. Palma).

Dissabte 9 a les 21.30 h. Entrada anticipada 28 euros i VIP, 43 euros (l’entada al concert inclou un GD del grup).

Trobada de Corals

II Certamen d’Arts Musicals de Gent Gran

El Consell de Mallorca, amb l’objectiu de treballar amb la gent gran, vol fomentar el vessant artístic de les associacions de Mallorca. Per això, des de l’àrea de Promoció Sociocultural del Consell es vol

organitzar el II Certamen d’Arts Musicals de Gent Gran. Al concert hi actuaran 12 corals mallorquines. Auditori d’Alcúdia (plaça de la Porta de Mallorca, Alcúdia).

Dissabte 9 a les 18 h. Gratuït.

The Flaming Shakers

Homenatge a The Beatles

The Flaming Shakers és un grup mallorquí d’homenatge a The Beatles. El conjunt té un gran repertori musical que abasta pràcticament tots els temes del grup, des dels seus grans èxits fins a les cançons més estranyes. Aquest grup és un dels més populars per als seguidors incondicionals dels de Liverpool. En el concert organitzat per Trui Teatre els espectadors podran gaudir d’algunes de les més de 250 cançons de la seva biografia.

Trui Teatre (camí de Son Rapinya, 29. Palma).

Dissabte 9 a les 21 h. Gratuït.

Els Catarres, Búhos i Ítaca Band a Inca

Jepe

Energia incombustible

El portuguès Joao Silva, Jepe, va començar la seva marxa musical a mitjans anys 90 a través de les ones radiofòniques, i pocs anys després va fer el salt i va aconseguir ficar-se a la cabina del famós club Estaçao da Luz (Aveiro, Portugal), on va treballar durant gairebé dues dècades i es va convertir en international booker. És, sens dubte, un estel emergent, el prometedor futur del qual brilla amb llum pròpia en els universos sonors de l’electrònica i el deep house. No us perdeu la seva visita galàctica.

Garito Cafè (carrer de la Dàrsenade Can Barbarà, s/n. Palma).

Dissabte 9 a les 21 h. Entrada gratuïta.

DJ Juan Campos

Festa Guateque III

El discjòquei mallorquí vol recordar l’època dels anys 60 i 70 i les famoses festes ‘guateque’ amb un

concert en què la música disco serà la protagonista. A la festa, organitzada per La Movida Cafè Concierto, Juan Campos punxarà música dels anys 60 i 70 i algunes de les cançons més famoses de la música dels anys 80 i 90.

La Movida Cafè Concert (carrer d’Albo, s/n. Palma).

Dissabte 9 a les 23 h. Gratuït.

Six For Brass

Sextet de metalls

Aquest sextet de metalls del Conservatori Superior de Música dels Illes Balears va néixer el 2015 amb l’objectiu de promocionar la música per a instruments de vent-metall. Els seus integrants són professors del Conservatori i el seu repertori inclou, especialment, música original per a aquest tipus de formació i obres de compositors japonesos actuals que han incorporat el bombardí a la música de cambra per a metalls. També interpreten obres compostes per a altres instruments, com ara el ‘Romeo i Julieta’ de Prokófiev.

Mar i Terra Espai de Cultura (carrer de Sant Magí, 89-91. Palma).

Dissabte 9 a les 19.30 hores.

Ball d’estiu a la plaça

Ball de saló

L’Ajuntament d’Inca ha activat una iniciativa amb la intenció de reactivar el moviment del ball de saló a aquesta localitat del Pla de Mallorca. El públic podrà gaudir d’un espectacle de música en directe a càrrec de Toni Zambrana i podrà ballar fins que les forces aguantin.

Plaça de la Llibertat d’Inca.

Dissabte 9 a les 21.30 h. Gratuït.

Trio Odyssea

Música clàssica

XI Festival Internacional de Música Clàssica Pianino comença amb el trio Odyssea, de Mallorca, format per tres grans músics: Nina Heidenreich (violí), Miriam Picker-Bleuse (piano) i Emmanuel Bleuse (violoncel). El Festival Internacional de Música Clàssica Pianino està pensat per a la cel·la de Frédéric Chopin i George Sand a la Cartoixa de Valldemossa. És la cel·la número 4 del monestir, que va llogar la insigne parella i en què Chopin va rebre el seu piano Pleyel el 1838.

Cel·la de Frédéric Chopin i George Sand (plaça de la Cartoixa, s/n. Valldemossa).

Dissabte a les 20.30 h. A partir de 20 euros.

Els Catarres, Búhos i Ítaca Band a Inca

‘Norma’

Òpera i ballet

Norma és un dels cims del bel canto. Cap personatge de Bellini té la força dramàtica de Norma, elevada a l’eternitat del gènere líric per àries com Casta Diva, la seva pregària a la Lluna. Norma és una figura femenina subjecta a contradiccions salvatges, que conjumina facetes molt dispars: és sacerdotessa, amant, mare i una venjativa rival per culpa de l’amor no correspost del procònsol romà Pollione. El compositor italià, a partir del llibret de Felice Romani, combina la tragèdia grega, el culte cèltic a la naturalesa i els remordiments de la Lady Macbeth shakesperiana. Lorenzo Amato fa esclatar aquest conjunt de referències amb espectaculars projeccions, un realisme descarnat i una escenografia monumental. Els còmplices de la seva direcció artística per al Teatre Sant Carlo de Nàpols són, de nou, els històrics Ezio Frigerio (escenografia) i Franca Squarciapino (vestuari), protagonistes de la nostra temporada lírica, en què signen també ‘Les noces de Fígaro’. Des de la fossa governa Andrés Salado.

Teatre Principal (carrer de la Riera, 2. Palma).

Diumenge 10 a les 18 h. Entrades a partir de 10 euros.

Acadèmia 1830

Cant coral

Humanisme i música: de la música vocal a la instrumental és el títol del concert que l’associació

Acadèmia 1830 farà al pati de Can Berga. El programa està dedicat a l’evolució estilística d’un dels

períodes més desconeguts de la història de la música: el Renaixement.

Can Berga (plaça del Mercat, 12. Palma).

Diumenge 10 a les 12 h. Gratuït.

Històries del segle XX

Espectacle de cabaret

Calidoscopi de Varietés, recorregut pel món dels lluentons i els marabús, des de textos de cabaret literari al fregolisme, amb teatre, música en directe, cançons, clown, acudits, balls, malabars i il·lusionisme, tot amb un to humorístic i de comicitat.

Orfeó Maonès (carrer de Gràcia, 155. Maó).

Dissabte 9 a les 21 h.

‘Borís Kíen’

Pan y Vino

Borís Kién ens enfronta al nostre passat. El que érem davant del que som. El que vam perdre davant del que vam creure guanyar. El que decidim no sacrificar. La dignitat com a artista i la dignitat com a persona. Aquest text narra la relació entre dos amics i companys d’escola, que van iniciar junts la seva carrera artística. Una unió que es va veure reforçada gràcies a l’aparició de Camila, una extraviada guitarrista de carrer que passaria a formar part dels camerinos de les seves vides.

Espai Cultural Can Ventosa (avinguda d’Ignasi Wallis, 26. Eivissa).

Dissabte 9 a les 21.30 h.

‘La possessió’

Teatre Nostra Terra

El grup d’actors amateur Teatre Nostra Terra, dirigit per José Luís Fernández, presenta el seu nou

espectacle La possessió. És una obra bilingüe, creada a Mallorca, amb una trama de misteri que que ens portarà a descobrir qui va assassinar els pagesos d’una possessió mallorquina. Aquesta divertida obra es representa al teatre Nostra Terra de la parròquia de l’Assumpció, un local que data del 1945 i que recentment ha estat restaurat.

Teatre Nostra Terra, a la parròquia de l’Assumpció (carrer de Contestí, 13. Palma).

Dissabte 9 a les 20.30h i diumenge 10 a les 18.30 h. 6 euros.

Els Catarres, Búhos i Ítaca Band a Inca
stats