Us proposam diferents plans culturals per a aquesta setmana

Una desena d'activitats per gaudir de la música, el teatre i la dansa

Mallorca Live Festival

Jamiroquai

Arriba aquest cap de setmana una de les cites musicals més importants de l’illa, el Mallorca Live Festival. Els concerts de dissabte començaran a les 18.25 h i durant la jornada actuaran bandes com The Vaccines, Fuel Fandango i Barbasonicos. L’estrella de la nit, però, és Jamiroquai, que encapçala el cartell amb el seu únic concert aquí aquest 2019. A més, durant el dia hi haurà concerts gratuïts i sessions de DJ a la platja. En total, actuaran una cinquantena d’artistes en una cita amb més de 20 hores de música repartides en quatre escenaris (Fira B!, Seet, Estrella Damm, Innside by Meliá), als quals tindran cabuda música independent, electrònica, fusió i sons urbans.

Antic Aquapark de Calvià (intersecció del camí de Cala Figuera amb el camí Porrassa. Calvià). Dissabte 11 a les 18.30 h. 55€.

‘Kind’

Peeping Tom

La companyia belga Peeping Tom pujarà a l’escenari del Principal amb 'Kind', la seva vuitena producció. Es tracta d’un espectacle que projecta una mirada crua i emocionada cap a la infància, per mostrar com els nins reben el món a través de les seves pors i els seus desitjos. Allò quotidià i allò somiat s’enfilen en un vibrant retrat familiar en què la companyia investiga com canvia el punt de vista dels nins a mesura que creixen i es desenvolupen en el seu camí de l’adolescència a l’edat adulta. Peeping Tom és un col·lectiu de dansa i teatre fundat pel francès Franck Chartier i l’argentina Gabriela Carrizo, que fa dues dècades que crea espectacles impactants que sedueixen i increpen emocionalment el públic.

Teatre Principal (carrer de la Riera, 2. Palma). Dissabte, 11 de maig, a les 20 hores. De 8 a 25 €.

‘Mongolia sobre hielo’

Darío Adanti i Edu Galán

Després de recórrer per tot Espanya i que més de 50.000 espectadors veiessin 'Mongolia el musical 2.0', Mongolia estrena el seu nou espectacle, 'Mongolia sobre hielo'. En aquest xou els empresaris d’esquerres de la revista 'Mongolia', Darío Adanti i Edu Galán, es veuen obligats a finançar la revista amb un circ sobre gel davant la caiguda de les vendes en paper. Un circ en el qual la crisi de la premsa, el poder polític i econòmic, la dreta i l’esquerra, els nacionalismes, els dictadors i les religions 'hippies' seran les grans atraccions. A més, hi apareixeran dos treballadors de dretes, els que hi ha a qualsevol circ, disposats a fer com si fessin neta la pista. I tot amb la mirada satírica de la revista 'Mongolia' i la música de Jorge Ilegal i David Morei.

Teatre de Lloseta (carrer del Pou Nou, 1). Dissabte 11 a les 20.30 h. 20€.

‘Xavi Castillo News!’

Pot de Plom Teatre

La companyia Pot de Plom Teatre proposta l’espectacle 'Xavi Castillo News!', cansats d’aquesta campanya electoral continuada. A través de l’humor i la sàtira que treballen habitualment, parlaran de la política actual: “Com Pablo Casado està fent bo Mariano Rajoy, els de Podem no s’aclareixen, Vox irromp amb força al panorama polític, els socialistes van ‘com un gall sense cap’, Arrimadas i Rivera...”.

Teatre del Mar (carrer de Llucmajor, 90. Palma). Dissabte 11 a les 21 h i diumenge 12 a les 19 h. 14-18€.

‘Rhapsody of Queen’

Espectacle internacional

Els creadors de 'Symphonic Rhapsody of Queen', que van veure gairebé 500.000 persones, tornen amb un nou espectacle internacional amb les cançons més mítiques de Queen i Freddie Mercury. Aquesta nova cita destaca pels seus cantants internacionals, una àmplia banda de rock i una poderosa posada en escena, amb un desplegament tècnic visual potent. Seran 160 minuts d’espectacle per descobrir o tornar a gaudir dels èxits més importants de la cèlebre banda anglesa.

Auditòrium (avinguda de Gabriel Roca, 18. Palma). Dissabte 11 a les 20 h. 40-45€.

Festa de la poesia

Poesia i piano

Es compleixen vint-i-un anys del Festival de Poesia de la Mediterrània, de cantar i contar amb la música dels mots històries íntimes, èpiques, quotidianes, humanes. Un festival que ja és una tradició que impregna Mallorca, la cultura catalana i les nombroses cultures i llengües dels quasi tres-cents poetes que han donat la veu i la lletra dels seus poemes. Clara Peya, pianista i compositora, acompanyarà les veus de catorze poetes amb passió i creativitat. Catorze poetes, creadors de ritmes verbals personals, donaran en llengües diverses (l’àrab, el francès, el gallec, el català, el portuguès, l’espanyol, l’italià, el romanès, l’alemany, l’euskera, el polonès, etc.) el missatge de la seva poesia.

Teatre Principal (carrer de la Riera, 2. Palma). Diumenge 12 a les 19 h. 5€.

‘Mamma Mia!’

MAX

El col·lectiu de teatre musical MAX estrena el seu nou workshop del musical 'Mamma Mia!' a la Sala Dante de Palma. Donna, una hotelera independent de les illes gregues, prepara la boda de la seva filla amb l’ajuda de dos vells amics. Mentrestant, Sophie, la filla de Donna, té el seu propi pla: convidar al casament tres homes del passat de la seva mare amb l’esperança de conèixer el seu pare biològic perquè l’acompanyi a l’altar.

Sala Dante (camí de Jesús, 54. Palma). Dissabte 11 a les 20 h i diumenge 12 a les 18 h. 10€.

Cranc

Illa de Menorca Festival

La 3a edició del Cranc Illa de Menorca Festival inclourà la presència d’artistes com Zahara, Temples i Carolina Durante, dintre d’una programació amb una varietat d’estils musicals. A més, amb la voluntat de connectar art, música i cultura, el festival posa en marxa el Cranc Market, una exposició de diversos artistes, i el Cranc Pro, que aglutina 'showcases', xerrades i 'networking' per als professionals del sector. També hi haurà el Cranc Kids, amb música, tallers i activitats dirigits als més petits. Tot això, lligat amb la naturalesa i el paisatge únic de Menorca.

Cala Figuera (Maó). Dissabte, dia 11, a partir de les 11 h. 10-35 €.

‘Tejidos al tiempo’

Choni Companyia Flamenca

'Tejidos al tiempo' és una història explicada amb un llenguatge visual nou, però que recorre a mitjans expressius radicalment flamencs. Una proposta visualment rica i aclaparadorament flamenca. Seguiriyas, soleá, abandolao, bulería, milonga..., un viatge al fons del surrealisme flamenc, de la mà de set intèrprets a l’escenari, que interpretaran dansa flamenca amb música en viu. Aquest espectacle de la companyia sevillana Choni va ser Premi Revelació de la Biennal de Flamenc de Sevilla i forma part de la programació del Dansamàniga 2019 - XV Temporada Internacional de Dansa.

Auditòrium Sa Màniga (carrer son Galta, 4. Cala Millor). Divendres 17 a les 20.30 h. 13€.

‘Los Elementos’

33a Temporada d’Òpera i Ballet

Antoni Literes és un dels compositors mallorquins més universals, mestre de la capella Real de Madrid. 'Los elementos' és una producció a mitges entre la Fundació Juan March i el Teatro de la Zarzuela, i és l’exemple paradigmàtic d’òpera de cambra del barroc espanyol. A Palma, estarà en mans de la formació Forma Antiqua, liderada per Aarón Zapico. Les veus, exclusivament femenines, són les de les sopranos Olalla Alemán, Aurora Peña, Eugenia Boix, Soledad Cardoso i Lucía Martín Cartón, a més de la mezzo Marifé Nogales. Sota l’al·legoria dels quatre elements −aire, foc, terra i aigua−, Literes trasllueix claus històriques i polítiques connectades amb la guerra de Successió. Aquí, la posada en escena de Tomás Muñoz respecta les claus escèniques d’aquell període d’esplendor compositiva a Espanya i li dona un enfocament de la importància de la defensa del nostre medi ambient.

Teatre Principal (carrer de la Riera, 2). Divendres 17 a les 20 h. 8-35€.

EDICIÓ PAPER 12/10/2019

Consultar aquesta edició en PDF