L'AGENDA CULTURAL

Ara sí que arribam al cap de setmana, després d'uns dies estranys d''aqüeductes'

Fes una ullada a les més de quinze propostes culturals i d'oci que et proposa l'ARA Balears per a aquest dissabte, diumenge i dilluns

Jesse Van Ruller.

L’Alternatilla acull el jazz de Jesse van Ruller Trio

Darrera jornada d’un festival que ha dut la millor improvisació del jazz a l’illa. Per rubricar la llista de grans actuacions, Pollença presenta el músic i compositor Jesse van Ruller, que començà el llarg periple artístic a set anys i amb una guitarra. Al llarg d’aquest llarg aprenentatge, Ruller ha participat en projectes de renom, com The Jazz Orchestra of the Concertgebouw, Michiel Borstlap Group i The Piet Noordijk Quinteto. A més, disposa de tres discs com a solista, el darrer dels quals és Catch!, que inclou la participació de Roy Hargrove en tres de les composicions. El disc està nominat al premi Edison Award (l’equivalent holandès als premis Grammy).

Església de Sant Domingo (Guillem Cifre de Colonya, s/n. Pollença). Dissabte 10 a les 20 h. 15 €.

MÚSICA

Atomic Fest

Rock’n’roll

Amb motiu de la celebració del 10è aniversari del mític bar palmesà Atomic, diversos artistes figuren en el cartell de luxe que el local ha programat per a l’ocasió, entre els quals hi ha Delikatessen, The Full Metal Jackets, Bay City Killers, Jack Alzheimer, Fast Food Society i Zest La Red club.
Sala la Red (carrer de Poima, 24. Can Valero. Palma). Dissabte 10 a les 20.30 hores. 12 €.

Novecento

Bandes sonores

La localitat de Bunyola presenta el millor so dels compositors italians que han col·laborat amb el món del cinema. L’espectacle anirà a càrrec de Jaume Tugores (guitarres clàssica i elèctrica), Biel Filo (violoncel) i Jordi Montserrat (flauta, saxo i saxo soprano). L’activitat s’organitza en el marc del cicle Cultura en xarxa del Consell insular de Mallorca.
Teatre Municipal (Andreu Estarelles, 3. Bunyola). Dissabte 10 a les 20.30 h.

Natalie Kollo

Jazz

Primer concert d’aquesta magnífica intèrpret de jazz, que oferirà un repertori de temes clàssics i moderns. El programa inclou cançons que van des dels anys 50 fins a l’actualitat, amb ressonàncies líriques i, fins i tot, un toc nadalenc. L’acompanyaran, a l’escenari, el tenor Pedro Granados i una banda de 14 músics.
Teatre d’Artà (carrer de Ciutat, 1). Dissabte 10 a les 20 h. 28 €.

Orfeó Maonès

Concert d’homenatge a Federico Garcia Lorca

Amb motiu de del 80è aniversari de la mort del poeta granadí Federico García Lorca, que ha motivat tota mena d’actes de reconeixement arreu del món i, sobretot, a l’Estat, l’Orfeó Maonès organitza un concert poètic i un espectacle de dansa commemoratius.
Orfeó Maonès (carrer de la Mare de Déu de Gràcia, 155. Maó). Dissabte 10 a les 20 h.

Elvira Ramón i Carlos Tur

Recital líric

L’equipament cultural eivissenc acull aquest concert, a càrrec de la pianista Elvira Ramón, que estarà acompanyada pel tenor Carlos Tur.
Can Ventosa (avinguda d’Ignasi Wallis, 26.  Eivissa). Dissabte 10 a les 20 h.

Malagasy Gospel

Coral

El teatre palmesà acull aquest cor de veus juvenils, originari dels barris més deprimits de Tulear, a l’illa de Madagascar. L’espectacle va més enllà del simple fet musical i s’ha convertit en un projecte de marcat perfil social, orientat a sensibilitzar al voltant de la pobresa i que vol cridar l’atenció sobre les injustícies i combatre les situacions de desigualtat.
Teatre Xesc Forteza (plaça de Miquel Maura, 1. Palma) Diumenge 11 a les 12 h. De 5 a 10 €.

‘Scordatura’

Ferran Pisà

Dins del cicle Cultura en xarxa del Consell insular de Mallorca, el mestre concertista Ferran Pisà, reconegut a bastament per la seva tasca al capdavant de la difusió del patrimoni musical, protagonitzarà aquest espectacle, en què posarà en valor la seva perícia i la seva habilitat amb els instruments de corda.
Casal dels Tarongers (Lloret de Vistalegre). Diumenge 11 a les 20 h. Gratuït.

Banda de Música de Ferreries

Clàssica

La històrica Banda de Música de Ferreries, dirigida per Josep Agustí Colom, arriba a Ciutadella per oferir aquest concert, organitzat per la Unió d’Antics Alumnes Don Bosco i en què interpretaran temes de diversos compositors.
Teatre de Calós (carrer de Maria Auxiliadora, 10. Ciutadella). Diumenge 11 a les 11.30 h. 7 €.

ESPECTACLE

‘El gust és nostre!’

Espectacle poeticomusical

Espectacle poètic i musical basat en textos de reconeguts poetes en llengua catalana i d’altres països, com per exemple Joan Margarit, Miquel Àngel Riera, J.V. Foix, Bernat Nadal, Blai Bonet, V.A. Estellés, Ovidi Montllor, Jaume Santandreu, R.M. Rilke, Hilari de Cara, Agustí Bartra, Salvat-Papasseit, Guillem d’Efak i Damià Huguet.
La Fornal (carrer de les Coves dels Hams, 4. Manacor). Diumenge 11 a les 19 h. 14 €.

TEATRE

‘Sunday morning’

Sala FlyHard

Una comèdia dirigida per la directora i dramaturga Carol López i protagonitzada per dos personatges oposats. Dissabte a la nit, cau una tempesta formidable sobre la ciutat i un al·lot i una al·lota coincideixen en una comissaria de barri.
Teatre de Manacor (avinguda del Parc, s/n. Manacor). Dissabte 10 a les 18 i a les 20 h. 18 €.

‘Acosos y derribos SL’

Teatro Inestable

L’emblemàtic teatre Sans presenta aquest espectacle valent, marcat pel compromís i la voluntat manifestes de dur a terme un exercici sincer de crítica social. Una obra sobre els efectes de la crisi econòmica i les transformacions i les inseguretats que comporta. La peça se situa en el context de les vicissituds actuals i planteja un debat al voltant de l’incert futur que s’obre a partir de la situació de recés i de ruptura actuals.
Teatre Sans (carrer de Can Sanç, 5. Palma). Dissabte 10 a les 20.30 h i diumenge 11 a les 19 h. 12 €.

‘Mi relación con la comida’

Drama

El teatre palmesà presenta aquesta obra a càrrec d’Angélica Liddell i concebuda com un acte de resistència contra les situacions d’injustícia, imposició i violència. Una resposta que planta cara a tots els feixismes, entesos com a paradigma de sistema totalitari.
Teatre del Mar (carrer de Llucmajor, 90. Palma). Dissabte 10 a les 21 h i diumenge 11 a les 19 h. 18 €.

‘Hamlet’

Shakespeare

El gran clàssic del dramaturg anglès arriba al teatre palmesà de la mà de Miguel del Arco, que presenta la història d’aquest príncep danès abocat a tota mena de vicissituds, contradiccions i dilemes. Una tragèdia al voltant de l’ambició, la naturalesa del poder i el dubte existencial que tenallen la condició humana. L’obra, una coproducció de la Compañía Nacional de Teatro Clásico i Kamikaze Producciones, arriba a Palma després d’una llarga gira en què ha rebut l’aprovació del públic i de la crítica.
Teatre Principal (carrer de la Riera, 2. Palma). Dissabte 10 a les 20 h i diumenge 11 a les 19 h. De 10 a 25 €.

DANSA

‘Joseph K’

AuMents

La localitat del nord de l’illa acull aquest espectacle de dansa, a càrrec dels artistes Catalina Carrasco, Gaspar Morey i Marc de Pablo.
Club Pollença (plaça Major, 10). Diumenge 11 a les 19 h. Gratuït.

CINEMA

‘Cinco mujeres’

Documental

Sa Nostra acull la projecció d’aquest documental, que pretén sensibilitzar al voltant de la problemàtica de l’abús sexual a menors, cada vegada més estesa i que posa en risc la seguretat d’un col·lectiu tan vulnerable com el dels infants i els menors d’edat. Després hi haurà un col·loqui al voltant d’aquest mateix tema.
Centre de Cultura Sa Nostra (carrer de la Concepció, 12. Palma). Dilluns 12 a les 19 h. Gratuït.

XERRADA

‘Palma: ciutat literària, casals i remor de campanes’

Literatura

Activitat que vol posar en relleu el perfil més literari de Ciutat, amb un bagatge d’obres i un acerb d’autors que l’han convertida en un referent indispensable per a la cultura. Anirà a càrrec de la historiadora de l’art Marta Fernández. Les inscripcions es faran al claustre de Sant Bonaventura (971 669 785)..
Biblioteca Artesana de la Misericòrdia (via Roma, 1. Palma). Dilluns 12 a les 11.30 h. Gratuït.

EDICIÓ PAPER 20/07/2019

Consultar aquesta edició en PDF