Us proposam diferents plans culturals per als pròxims dies

Teatre, dansa i música a l'agenda cultural de l'ARA Balears

'Miquel Serra i amics’

Fila U

Miquel Serra inaugura la primera edició del Fila U, el nou festival d’estiu del Principal de Palma. El cicle inclou set actes de diferents disciplines escèniques, totes a càrrec de noms rellevants de l’escena contemporània. El Principal ha volgut recuperar alguns dels actes programats la temporada anterior i que es varen haver de cancel·lar, a més d’incloure-hi dos nous concerts. El festival començarà amb un concert del cantautor mallorquí acompanyat d’un grapat d’artistes coneguts, com Maria Jaume, Da Souza i Joan Miquel Oliver. Amb Miquel Perelló (bateria i veus) i Jorra Santiago (guitarra, teclats i veus), Serra farà un repàs de la seva discografia fins a arribar al darrer treball, L’elegància dorm. Tots els espectacles es faran del 19 al 29 d’agost a la sala Gran, tot i que el teatre dona l’opció de seguir-los a través d’una retransmissió en directe per 5 €.

Sala Gran del teatre Principal (carrer de la Riera, 2. Palma). Dimecres, 19 d’agost, a les 20 h. 8-20 €.

MÚSICA

Imaràntia

La connexió Formentera-Mallorca

El duet Imaràntia, format per Maria José Cardona (veu i guitarra) i Miquel Brunet (piano), ofereix un concert en què la protagonista és Formentera. Els dos músics, que es conegueren fa anys, han gravat un disc junts i han actuat sobre els escenaris de les Balears i Catalunya amb l’objectiu de difondre l’essència de l’illa pitiüsa. Ara, acompanyats per Eduard Riera (violí i percussió), es tornen a trobar per interpretar un repertori de cançons pròpies de la cantant i d’altres de conegudes del panorama musical de l’illa. Per assistir-hi és necessari reservar prèviament a l’adreça info@onaedicions.cat, pel fet que l’aforament és limitat per tal de seguir les indicacions sanitàries.

Claustre dels estudis ONA (Son Serra, s/n. Bunyola). Dia 15 d’agost a les 22 h. 12 €.

Anegats

Mallorca Live Festival

La banda de rock mallorquina puja a l’escenari de la versió summer edition del Mallorca Live Festival, creada per adaptar-se a les mesures de seguretat sanitàries. L’organització ha preparat una gran terrassa perquè el públic pugui gaudir dels concerts des de la seva taula. Anegats acaba de publicar un nou single, Sirena, ambientat en una història d’amor al Carib, ple de ritmes llatins. I a final d’any, traurà un nou disc.

Antic Aquapark de Calvià (carretera de Cala Figuera, s/n). Dissabte, 15 d’agost, a les 22 h. 48,40 - 96,80 €.

Júlia Colom & Toni Vaquer

Mallorca Jazz Sa Pobla

La solista Júlia Colom i el compositor i pianista Toni Vaquer s’uneixen per fer un homenatge a la música tradicional. Aquest repertori és el que els ha vist créixer i el volen mostrar al món. Per això, interpretaran aquestes cançons, musicades al seu estil. La meitat de la recaptació es destinarà a l’associació Pa i Mel per ajudar en la compra d’aliments.

Parc de Can Cirera Prim (sa Pobla). Dimarts, 18 d’agost, a les 22 h. 5 €.

La Habitación Roja

Dorado Live Shows

La banda valenciana celebra el 25è aniversari a Eivissa. La Habitación Roja és un dels grups més destacables del pop-rock indie espanyol i ara actuarà en un dels festivals estiuencs de l’illa, el Dorado Live Shows. El conjunt fa un recorregut per les cançons més mítiques del repertori que el seu públic coneix des de la terrassa de l’hotel Santos, on també es pot sopar.

Hotel Santos (carrer del Bruc, 3. Platja d’en Bossa. Eivissa). Dijous, 20 d’agost, a les 20 h. 80 €.

TEATRE

‘El riure’

Joan Carles Bellviure

La companyia de Joan Carles Bellviure representa l’obra El riure, on s’escenifica la rialla i com es veu l’acció des de fora. La producció presenta un marcià que arriba a la Terra i descobreix aquest renou estrany que fan els humans. L’obra mostra la sorpresa del nouvingut i, a més, planteja quina relació hi ha entre la situació que fa riure i l’acció.

Teatre del Mar (carrer de Llucmajor, 90. Palma). Dia 21 d’agost a les 20.30 h. 5 €.

DANSA

‘Harria Herria’

Pedra Viva

Harria Herria és un espectacle que combina música i dansa. Les ballarines de la companyia Dimegaz ballen al ritme de la banda Oreka TX. L’espectacle cerca l’equilibri entre la tradició i la contemporaneïtat, i combina els sons de les pedres amb la dansa enmig de les pedreres.

Líthica (camí Vell, km. 1. Ciutadella). Dimecres, 19 d’agost, a les 20 h. 22 €.

Mal Pelo

‘On Goldberg Variations/Variations’

La proposta de la companyia Mal Pelo es basa en la peça, també anomenada Goldberg Variations / Variations, del pianista i compositor francoamericà Dan Tepfer, i les Variacions Goldberg, de J.S. Bach. Amb textos escrits pels intèrprets, projeccions i la veu, els ballarins presenten un espectacle improvisat. Cada intèrpret ofereix les seves particularitats per unir tots els elements en un espai comú.

Sala Gran del teatre Principal (carrer de la Riera, 2. Palma). Divendres, 21 d’agost, a les 20 h. 8-20 €.

EDICIÓ PAPER 26/09/2020

Consultar aquesta edició en PDF