Agenda cultural
Cultura 04/03/2022

Els 9 plans culturals per als pròxims dies

4 min
Orquestra Simfònica Illes Balears i Cris Juanico "Altament Sensible".

Cris Juanico i la Simfònica

‘Altament sensible’

El cantant i compositor Cris Juanico, juntament amb l’Orquestra Simfònica de les Balears, presenta el seu nou projecte artístic: Altament sensible, que ofereix un repertori amb alguns dels seus temes més populars en clau simfònica. És una proposta que obre i desplega com mai temes prou significatius de la trajectòria musical del menorquí (des de Ja t’ho diré fins a l’actualitat) amb els colors, matisos i sensibilitats dels instruments d’una gran orquestra. El projecte explora nous camins sonors i textures de cançons com Si véns, Sal i dolçura, Enmig del desert, Així i tot, La mar, Es moment, Na Cecília, Com un infant i No em facis ontes, entre d’altres.

Auditori d’Alcúdia (plaça de Mallorca, 3). Dissabte, 5 de març, a les 20 h. 15 euros.

TEATRE

‘Fils de vida’

Iguana Teatre

Fils de vida, dirigida per Pere Fullana, és el viatge emocional pels records familiars de tres personatges marcats per l’estigma xueta –interpretats per Marina Nicolau, Salvador Oliva i Irene Soler–. L’exclusió dels conversos a Mallorca és única en tota la història del judaisme i ha marcat, de vegades subtilment i d’altres de manera dolorosament explícita, el comportament social d’aquells que han viscut estigmatitzats des de fa generacions.

Teatre Catalina Valls (passeig Mallorca, 9. Palma). Dissabte 5 a les 20 h i diumenge 6 a les 19 h. A partir de 10 euros.

‘Kelly’

Rafel Gallego/Sergi Belbel

Les cambreres de pis dels hotels, també conegudes com les kellys, són les protagonistes d’aquesta obra del dramaturg Rafel Gallego. Laura Marte també ha participat en la creació de la peça. El reconegut director català Sergi Belbel en firma la direcció. La lluita de les kellys i el reclam del compliment dels seus drets laborals són els eixos principals del text. L’elenc està format per Eva Barceló, Alicia Garau, Pat Aguiló, Lluqui Herrero, Núria Fiol i Xavier Núñez.

Auditori de Peguera (carrers del Pins,17). Dissabte 5 a les 20 h. A partir de 5 euros.   

‘Órfiles’

MoskitasMuertas

Emmarcada dins la XIII Mostra Teatre d’Hivern de Felanitx, Órfiles (memòria d’un ventre buit) pretén donar llum a la infertilitat. Assessorades en tot moment per la xarxa Red Infértiles, Xènia Fuertes i Mireia Sobrevela es posen en la pell de parelles que senten la frustració i el dolor de perdre la seva criatura. Dones no sempre reconegudes com a mares que pateixen falta de cura i menyspreu per part del seu entorn i d’una societat que les deixa totes soles i vulnerables.

Casa de Cultura de Felanitx (plaça de la Font de Santa Margalida, 3). Dissabte, 5 de març, a les 20.30 h. Gratuït amb reserva a www.ticketib.com  

‘La còpia d’un foc’

Alumnes d’ESADIB

Un grup de sis amics surten al bosc a fer una barbacoa. Mentre parlen, ens donaran a conèixer les seves vides, les seves relacions, el que senten els uns pels altres. Però el bosc es cala foc, es cremen les seves prioritats, fins i tot pareix que la mateixa obra es veu convertida en cendra. La peça, com els personatges, mai tornarà a ser la mateixa, canvia la seva forma fins al punt de ser radicalment diferent de la que era en un principi.

Teatre Principal de Palma (carrer de la Riera, 2). Dissabte 5 a les 20 h i diumenge 6 a les 18 h. Gratuït.

‘Bernat’

Jeroni Obrador Rosselló

Una comèdia d’embolics, metateatral, que escenifica cinc textos de Bernat Vidal i Tomàs, reconegut per la generació dels cinquanta i l’escola de Santanyí com a mestre i peça clau per a la renovació literària de les Illes. Quico, Jacqueline i Miquel Àngel són la família de protagonistes que discuteixen el muntatge de l’obra de teatre i la interpretació dels poemes de l’autor sobre Miró i Lorca. Entren en una espiral sobre la identitat personal que durà l’espectador, amb rialles, a demanar-se què és la família, la societat i un poble.

Teatre Principal d’Inca (carrer del Teatre, 10). Diumenge 6 a les 20 h. 12 euros.   

MÚSICA

Júlia Colom

‘Camí amunt’

L’artista de Valldemossa tocarà a Esporles aquest dissabte a La Casa del Poble amb motiu del programa d’activitats pel 8-M. Júlia Colom ja fa temps que s’ha obert camí dins l’escena illenca interpretant cançons tradicionals mallorquines i també d’altres artistes. Ara fa pocs mesos va treure a la llum Camí amunt, el primer senzill del qual serà el seu primer disc que arribarà enguany.

La Casa del Poble d’Esporles (carrer de la Casa del Poble, S/N). Dissabte 5 a les 19.30 h. Gratuït.

Marala Simfònic

Cicle OCM 2022

Marala és un grup musical integrat per Selma Bruna, Clara Fiol i Sandra Monfort, tres dones músics i compositores originàries de Catalunya, les Illes Balears i el País Valencià. Dalt de l’escenari s’evidencia la complicitat de les veus i els cossos, i es mostren tal com són: valentes i feministes, despertes i conscients, alhora que sensibles i vulnerables, carismàtiques i virtuoses. Són la llum que esvaeix la fosca.

Teatre Principal d’Inca (carrer del Teatre, 10). Dissabte 5 a les 20 h. Gratuït.

 Roger Pistola

Jutipiris

L’artista manacorí torna amb un nou disc titulat Jutipiris. Serà un treball de 33 cançons que va veure la llum aquest dijous, 3 de març. És el seu cinquè disc en solitari, després que el 2020 va publicar Quart creixent. En el nou àlbum es veu un Pistola amb l’essència de sempre, que repassa tots els seus vessants al llarg de les 33 peces que conté. Aquest dissabte presentarà el seu nou treball a l’espai S’Escat de Manacor, la seva terra natal.

S’Escat (avinguda d’Alemanya, 22. Manacor). Dissabte 5 a les 21 hores. 10 euros.

stats