LA PROPOSTA CULTURAL
Cultura 01/10/2014

Nova ocasió per veure 'Hamlet Party' de Josep R. Cerdà

I vosaltres, què recomanau? Explicau-nos els actes interessants que es fan avui o els propers dies a info@arabalears.cat

4 min

'Hamlet Party' / Teatre

Sala Petita del teatre Principal de Palma / 20 h

fasfsaf

Adaptació lliure del clàssic de Shakespeare del dramaturg Josep R. Cerdà amb els intèrprets Maria Bauçà, Enric Garcia, Noemí Garcies, Maria Rosselló i Miquel Àngel Torrens. Les festes serveixen perquè alguns personatges relacionats amb el poder que potser no són modèlics en la seva vida quotidiana es mostrin al món de manera agradable. Tanmateix, quan hi ha brutor, acaba sortint. En forma de tragèdia. També es podrà veure al Principal el dissabte 4 (21.30 h) i diumenge 5 d'octubre (20.30 h).

'Brun. Manacor, de la dictadura a la democràcia. Retrat d'una generació de mallorquins', escrit per Antoni Sureda Vicens / Presentació

Teatre Municipal de Manacor /20 h

safsfsdf

El Teatre de Manacor acollirà dijous 2 d'octubre la presentació del nou llibre d'Antoni Sureda (1952), 'Brun', editat per Lleonard Muntaner amb el suport del Consell de Mallorca.

La trajectòria de l'autor ja ha estat reconeguda per diferents institucions i organismes; entre d'altres, se li va concedir la Medalla de Bronze de la Creu Roja l'any 2004.

'Los Restos', de Pep Carrió / Inauguració

Lluc Fluxà ESPAI H.C (Palma) / 19.30 h

yhyyy

Dijous 2 s'inaugura l'exposició de Pep Carrió 'Los Restos' a la galeria Lluc Fluxà ESPAI H.C amb la presència de l'artista. La mostra es podrà visitar fins al proper 28 de novembre.

Isabel Echarri / Exposició

Espacio Micus (Eivissa) / Fins al 31 d'octubre

gfdgdg

Una selecció d'obres d'èpoques diferents de l'artista navarresa Isabel Echarri (Vera de Bidasoa, 1929), que des dels anys seixanta resideix entre Formentera i París. Es tracta d'una artista que molts defineixen com a creativa, imaginativa, productiva, carismàtica i enginyosa, i que ara presenta una selecció de treballs en què el blanc absolut és el protagonista.

Exposició fotogràfica 'Eivissa hippy' de Josep Soler

Hippy Market Punta Arabí (es Canar, Eivissa) / Fins al 29 d'octubre

yyy

El fotògraf català Josep Soler (Barcelona, 1935) va realitzar, durant les dècades dels anys setanta i vuitanta, diversos reportatges a Eivissa i Formentera que exposen, d'una banda, la mirada rural de les illes i, d'una altra, la comunitat hippy.

Una selecció d'imatges, totes en blanc i negre, es podran veure al Club Punta Arabí, popular per ser responsable de la gestió d'un dels grans 'hippy markets' de l'illa, amb més de 500 llocs.

'Bert', pel·lícula escrita i dirigida per Lluís Casasayas

Ocimax (Palma) / 16.20, 18.25, 20.30 i 22.35

Cartell

Escrita i dirigida per Lluís Casasayas i interpretada en els principals papers per Fermí Reixach, Mercedes Sampietro, Marika Lagercrantz i Simó Andreu, la pel·lícula va ser filmada íntegrament a Mallorca, es va començar un estiu i va estar quatre anys a acabar-se completament. El rodatge per la serra de Tramuntana va ser especialment complicat. Conta la història d'una obsessió, la que experimenta el protagonista per trobar un amic que ha desaparegut a la Serra.

'Muerte accidental de un inmigrante. El caso de Alpha Pam'

CineCiutat (Palma) / Fins al 2 d'octubre

El rodatge d'aquest documental va culminar el mes d'abril passat, quan es complia un any de la mort d'Alpha Pam per tuberculosi, amb un viatge al Senegal per recuperar la vida que va deixar enrere i acompanyar la seva família. Malgrat el tràgic succés, la reforma sanitària que va entrar en vigor a l'Estat l'1 de setembre de 2012 continua privant d'assistència centenars de milers de persones. A partir de la història d'Alpha Pam, el documental analitza la situació que els immigrants sense papers viuen d'ençà que els va ser retirat el dret al lliure accés a la sanitat pública i gratuïta.

'Lectures en primera persona'

Club COAIB (Palma) / Fins al 3 d'octubre

'Lectures en primera persona' és un projecte de l'àrea de Desenvolupament Educatiu d'Es Baluard en el qual participen sis persones residents a SARquavitae. És la darrera activitat de GranGent / GentGran 2013-2014, el programa d'activitats d'Es Baluard pensat per donar veu a les persones grans, escoltar les seves experiències, parlar dels temes que els interessen, crear vincles amb persones de la seva edat, treballar amb les noves tecnologies, interactuar amb generacions de joves, amb els seus néts; en definitiva, compartir temps, valors, coneixements i emocions.

'EMBUDO - S' de Rafa Forteza. Exposició

Louis 21 (Palma) / de 10.30 h a 14 h / Fins al 15 de novembre

fsafsaf

Les obres de Rafa Forteza (Palma, 1955) ja fan part d'alguns dels museus internacionals més importants del món com el MoMA de Nova York, l'MNCARS de Madrid, el Centre Pompidou de París... I l'any que ve està previst que el Museu Es Baluard li dediqui una retrospectiva. De moment ara es poden veure els seus nous treballs a l'exposició 'EMBUDO-S' a la Louis 21 de Palma, en concret quatre quadres i dues escultures. La mostra estarà oberta al públic de dimarts a dissabtes.

'Heinz Vontin. Fotografies'

Museu Puget (Eivissa) / Fins al 31 d'octubre

Heinz Vontin. Fotografies

A mitjan 2005, i amb la finalitat de cercar il·lustracions per a l'Enciclopèdia d'Eivissa i Formentera, l'administrativa que aleshores es trobava destinada a l'oficina, Chus Adamuz, va trobar a internet unes magnífiques fotografies de Sant Antoni de Portmany i de la ciutat d'Eivissa que semblaven dels anys cinquanta del segle passat. Eren d'un fins aleshores desconegut personatge alemany, Heinz Vontin, que viatjà a Eivissa l'estiu de 1955. Una de les característiques destacades del treball de Vontin és que ha volgut interpretar la vida del carrer i sempre les persones hi han tingut una gran importància. Aquesta valoració de les figures humanes passejant, de tertúlia, feinejant, al·lots jugant, esperant el correu, etc. va fer que cinquanta anys després s'intentàs identificar el major nombre possible d'aquells anònims eivissencs que eren els protagonistes de l'objectiu de Vontin.

stats