LA PROPOSTA CULTURAL
Cultura 23/10/2014

Divendres va de llibres i ballet

I vosaltres, què recomanau? Explicau-nos els actes interessants que es fan avui o els propers dies a info@arabalears.cat

4 min

'Albert Camus i les Balears' / Presentació de llibre

Biblioteca municipal de Son Servera / 20.30 h

kjlkj

El vint per cent dels menorquins varen emigrar a la colònia francesa d'Algèria per fugir de la fam. Un dels descendents d'aquells menorquins va ser l'escriptor Albert Camus.

Els vincles illencs del Nobel de literatura algerià són investigats a 'Albert Camus i les Balears', un llibre coordinat per l'historiador i periodista Francesc M. Rotger amb la participació de Mercè Rojals, Josefina Salord, Carlota Vicens, Helena Tur, Hélène Rufat i Josep M. Nadal.

'Contes humans i altres...'/ Dia internacional de les biblioteques

Sala d'actes de la biblioteca (carrer de Bes núm. 9 d'Eivissa) / 20 h

Contacontes per a adults a càrrec d'Encarna de las Heras amb motiu del Dia internacional de les biblioteques. El conte és una de les millors maneres que els éssers humans tenen per conèixer-se a ells mateixos, atès que explica una part de l'essència humana que no pot explicar la raó.

'Don Quijote' / III Temporada de Ballet

Teatre Principal de Palma / 20 h

dfgdfgdgd

La III Temporada de Ballet del teatre Principal de Palma alçarà el teló aquest divendres amb la representació de 'Don Quijote', un ballet en tres actes basat en el capítol 19 del segon llibre d''El ingenioso hidalgo Don Quijote de la Mancha', de Cervantes, que va ser estrenat el 26 de desembre de 1869 al teatre Bolshoi, de Moscou, amb música de Ludwig Minkus. Els coreògrafs Laura Macías i Gavin de Paor dirigeixen aquest muntatge amb un cos de ball de catorze ballarins i la música de l'Orquestra Acadèmia 1830, dirigida per Fernando Marina.

Últims

C/ Roser S/N (Ciutadella) / Fins al 2 de novembre

sfsdfsgf

El Roser de Ciutadella acull la mostra 'La Llum de la nit', una col·lecció de 39 peces de Joan Miró, 25 pintures, un tapís i 14 escultures de bronze, que es podrà visitar fins al 2 de novembre.

'Comerços de sempre fotografiats amb encant' / Exposició

Sala d'exposicions Claustre del Carme (Maó) / De 09 a 13 h i de 18 a 21 h. Fins al 24 d'octubre.

dfgdsfgdfsg

L'Ateneu Literari i Artístic de Maó, amb la col·laboració de l'Ajuntament de Maó, ha organitzat un itinerari de fotos artístiques dels comerços del municipi. El recorregut inclou 37 instantànies a diferents indrets, que es poden consultar en el següent enllaç.

Exposició fotogràfica 'Eivissa hippy' de Josep Soler

Hippy Market Punta Arabí (el Canar, Eivissa) / Fins al 29 d'octubre

gdfgdfg

El fotògraf català Josep Soler (Barcelona, 1935) va realitzar, durant les dècades dels anys setanta i vuitanta, diversos reportatges a Eivissa i Formentera que exposen, d'una banda, la mirada rural de les illes i, d'una altra, la comunitat hippy.

Una selecció d'imatges, totes en blanc i negre, es podran veure al Club Punta Arabí, popular per ser responsable de la gestió d'un dels grans 'hippy markets' de l'illa, amb més de 500 llocs.

Isabel Echarri / Exposició

Espacio Micus (Eivissa) / Fins al 31 d'octubre

yyy

Una selecció d'obres d'èpoques diferents de l'artista navarresa Isabel Echarri (Vera de Bidasoa, 1929), que des dels anys seixanta resideix entre Formentera i París. Es tracta d'una artista que molts defineixen com a creativa, imaginativa, productiva, carismàtica i enginyosa, i que ara presenta una selecció de treballs en què el blanc absolut és el protagonista.

'Heinz Vontin. Fotografies'

Museu Puget (Eivissa) / Fins al 31 d'octubre

gfdgdg

A mitjan 2005, i amb la finalitat de cercar il·lustracions per a l'Enciclopèdia d'Eivissa i Formentera, l'administrativa que aleshores es trobava destinada a l'oficina Chus Adamuz va trobar a internet unes magnífiques fotografies de Sant Antoni de Portmany i de la ciutat d'Eivissa que semblaven dels anys cinquanta del segle passat. Eren d'un fins aleshores desconegut personatge alemany, Heinz Vontin, que viatjà a Eivissa l'estiu de 1955. Una de les característiques destacades del treball de Vontin és que ha volgut interpretar la vida del carrer i sempre les persones hi han tingut una gran importància. Aquesta valoració de les figures humanes passejant, de tertúlia, feinejant, al·lots jugant, esperant el correu, etc. va fer que cinquanta anys després s'intentàs identificar el major nombre possible d'aquells anònims eivissencs que eren els protagonistes de l'objectiu de Vontin.

'EMBUDO - S' de Rafa Forteza / Exposició

Louis 21 (Palma) / de 10.30 h a 14 h / Fins al 15 de novembre

Heinz Vontin. Fotografies

Les obres de Rafa Forteza (Palma, 1955) ja fan part d'alguns dels museus internacionals més importants del món com el MoMA de Nova York, l'MNCARS de Madrid, el Centre Pompidou de París... I l'any que ve està previst que el museu Es Baluard li dediqui una retrospectiva. De moment es poden veure els seus nous treballs a l'exposició 'EMBUDO-S' a la Louis 21 de Palma, en concret quatre quadres i dues escultures. La mostra estarà oberta al públic de dimarts a dissabte.

'Los Restos', de Pep Carrió / Exposició

Lluc Fluxà ESPAI H.C (Palma) / Fins al 28 de novembre

fsafsaf

Pep Carrió exposa 'Los Restos' a la galeria Lluc Fluxà ESPAI H.C.

stats