Família, què podem fer?

Dissabte, 1 de febrer

‘Simfònica per 4 potetes’. Esdeveniment a favor de l’Associació de Defensa d’Animals de Mallorca. Es tracta d’un espectacle per a tota la família en què la música, l’il·lusionisme i el ball s’uneixen en solidaritat amb els animals. Miguel Gavilán, Carlos García, Ankara i DHI traslladaran per unes hores els espectadors a un món màgic, especial i amb sorpreses. Tota la recaptació anirà destinada a ajudar amb el rescat i la despesa veterinària dels animals que té l’associació. A la Sala Dante de Palma (camí de Jesús, 54) a les 19 h. Entrada: 5 euros. Venda anticipada a través de la pàgina web: www.saladante.com.

‘Per què no hi ha pingüins al desert?’. En aquest taller els infants podran descobrir per què en un medi determinat es poden trobar uns éssers vius i no uns altres i que això no és una qüestió d’atzar, sinó que és el producte d’una relació profunda entre les condicions físiques d’aquest medi i els éssers vius que hi habiten. Experiències, jocs i maquetes els ajudaran a entendre el perquè de colors, formes, mides i comportaments de diferents éssers vius per entendre que l’adaptació a l’entorn és clau per a la supervivència. L’activitat pretén que els infants, a través del coneixement de les relacions d’éssers vius i medi, i de les conseqüències que se’n poden derivar si l’alteram o el destruïm, prenguin consciència de l’equilibri en la natura i de la importància de protegir i conservar el nostre entorn. Activitat recomanada per a menuts de 6 anys. Al CaixaFòrum de Palma a les 11.30 h. Preu: 4 euros.

‘Les banyes d’en Cucarell’. L’autora i l’il·lustradora d’aquest contacontes, Caterina Valriu i Toni Galmés, presenten el llibre a la llibreria Drac Màgic de Palma (carrer de Jeroni Antich, 1). Serà a les 11.30 h. De franc.

‘Viatge d’ensomni’. E l gran circ acrobàtic de la Xina presenta al Trui Teatre de Palma un espectacle descrit com a “simplement meravellós” pel New York Times. Més d’una trentena d’artistes, la majoria medallistes olímpics i alguns procedents del Cirque du Soleil, faran que el públic viatgi en companyia del protagonista, un nin somiador que entra dins un món de fantasia on es trobarà amb la fada Fènix, que sobrevola la mar. El nin, atret per tanta bellesa, es llança a l’aigua i s’hi enfonsa, però la fada el salva i el convida a volar amb ella fins al càlid sol i el meravellós món submarí. Dissabte 1 a les 21.30 h i diumenge 2 a les 19 h. Activitat recomanada per a infants d’entre 2 i 12 anys. Preu per als menuts: 22 euros; preu per als adults: 24.

Dibuix. La llibreria Baobab de Palma (carrer de Guillem Galmés, 17) organitza un taller a càrrec d’Herve Tuller i amb Eva Barceló entre les 11.30 h i les 12.30 h per a infants de 4 a 10 anys.

Barridiades. A partir de les 10.30 h al carrer de Selva del barri Rafal Nou de Palma. La jornada inclourà una àmplia oferta d’activitats esportives, com ara voleibol, tennis, cotxes de pedals, hoquei, bàdminton, bàsquet, futbet, psicomotricitat, atletisme, futvòlei, petanca, escacs i altres esports adaptats com vòlei i bitlles. Els infants també podran gaudir d’un circuit de bicicletes d’educació viària amb la participació de la Policia Local. Activitat gratuïta.

‘Petit univers’. Un concert pedagògic que explica la història de l’univers a través d’una narració dinamitzada i combinada amb acompanyament musical en directe. Les imatges que es van projectant al llarg del concert posen en relleu i exemplifiquen el que s’hi està explicant. Aquest concert és eminentment participatiu i durant els 50 minuts que dura l’espectacle s’hi combina narració, música (una fusió d’instruments acústics de diferents parts del món amb música electrònica) i la participació activa dels infants, que van explicant algunes de les fites de l’evolució de l’univers fins a arribar al sistema solar i al nostre planeta Terra. Activitat recomanada per a infants a partir de 6 anys. Al CaixaFòrum de Palma a les 11.30 h i a les 18 h. Preu: 6 euros.

Diumenge, 2 de febrer

‘Càmera zero’. Margalida Morey i Francisca Bauzà, d’Estudi 9, mostraran a infants, pares i mares la tècnica de la càmera obscura per descobrir com es feien les primeres fotografies. L’activitat està organitzada entorn de l’exposició Guillem Bestard. Fotografies 1900-1930 i es farà a Sa Màniga (carrer de Son Galta), a Cala Millor. Recomanat per a nins d’entre 8 i 16 anys entre les 17 h i les 19 h. De franc.

‘Toy Story 4’. Cine per a tota la família a la sala multifuncional del Mercadal. A les 17.30 h. Entrada gratuïta.

Les Roques Llises i na Comerma de la Garita. Excursió guiada per Ismael Moll al municipi d’ Alaior. Al voltant de Torre d’en Galmés es troben dues estructures prehistòriques de vital importància: un sepulcre megalític i un edifici enigmàtic i únic. Després anirem al poblat, a veure les feines d’excavació que s’hi duen a terme. El Consell, en col·laboració amb el GOB, presenta la cinquena edició del cicle ‘Som talaiòtics?’ per donar a conèixer la Menorca talaiòtica. Les places són limitades i cal apuntar-s’hi amb uns dies d’antelació, al web de GOB Menorca o al telèfon 971 35 07 62. Entre 3 i 5 euros. Podreu veure la informació completa d’horaris i lloc de trobada en fer la inscripció.

‘Angry birds 2’. En aquesta nova aventura, tant els porcs com els ocells hauran d’unir les seves forces per fer front a Zeta, la vilana interpretada per Leslie Jones. Es podrà veure a l’Auditori de Ferreries a les 17.30 h.

Dijous, 6 de febrer

‘Na Margalideta, la princesa de sal’. Contacontes amb Margalida Amengual. Hi havia un rei que tenia tres filles, que estimava molt, moltíssim. Una vegada les va voler posar a prova, a les tres filles, per veure si elles també estimaven tant el seu pare. La filla major i la segona varen passar la prova, però la petita, na Margalideta, va ser treta de palau. Així va ser com va agafar un nou camí la seva vida. Serà a partir de les 18 h a la biblioteca Joan Alcover de Palma.

Divendres, 7 de febrer

Max Teatre Musical. Un nou local obrirà al centre de Palma (carrer de Mateu Obrador, 1) a prop del passeig de Mallorca i les Avingudes. Entre els dies 7 i 8 s’hi faran classes inaugurals i totalment gratuïtes de teatre, dansa i cant. El primer dia, entre les 17.30 h i les 20 h, serà per a nins i nines a partir de 14 anys i adults, mentre que el segon, de 10.30 a 13.45 h, hi podran participar infants d’entre 3 i 13 anys. Tots els nous alumnes podran gaudir d’una promoció amb un descompte del 50% en les inscripcions.

Jocs populars i ludoteca. A partir de les 11 h, espai infantil i ludoteca gratuïta a la terrassa de Porto Pi Centre de Palma. Activitats per a nins de 4 a 12 anys i espai per a mares, pares i bebès. Una variada programació, totalment gratuïta. A l’horabaixa també es pot participar en la ludoteca i en altres activitats a partir de les 17.30 hores i fins a les 19.30 h. Dissabtes serà de les 11.30 a les 13.30 h.

agendacriatures@arabalears.cat

Vols promocionar

el teu esdeveniment a

l’agenda del Criatures?

agendacriatures@arabalears.cat

Aquest és el correu per

a les activitats dels

més petits

EDICIÓ PAPER 23/05/2020

Consultar aquesta edició en PDF