Família, què podem fer?

Dissabte, 14 de desembre

Barridiades. A partir de les 10.30 h a Nou Llevant, a la plaça de Kristian Krecovic de Palma. La jornada inclou una àmplia oferta d’activitats esportives, com voleibol, tennis, cotxes de pedals, hoquei, bàdminton, bàsquet, futbet, circuit de psicomotricitat, atletisme, futvòlei, petanca, escacs, i altres esports adaptats, com vòlei i bitlles. Els nins també podran gaudir d’un circuit de bicicletes d’educació viària amb la participació de la Policia Local. L’acte està organitzat per l’Institut Municipal de l’Esport de l’Ajuntament de Palma.

Mercat de Nadal. El Poble Espanyol de Palma ofereix llocs per fer compres, gastronomia, música i atraccions. El recinte es convertirà en un poble nadalenc amb neu artificial, música en directe i la visita del pare Noel. L’entrada és gratuïta per als infants de fins a 12 anys i els adults han de pagar cinc euros. Dissabte 14 i diumenge 15 de 12 a 22 h.

Tallers i activitats. Peque Pi Club organitza una ludoteca amb activitats i una variada programació, totalment gratuïta, d’11.30 a 13.30 h i de 17.30 a 19.30 h. L’activitat serà a la terrassa del centre comercial Porto Pi de Palma.

‘La lletreria’. Al CaixaFòrum de Palma de 17 h a 20 h tindrà lloc aquest taller, que mostra com una lletra és un símbol que representa un so o fonema. Es tracta d’un símbol abstracte, que només podem reconèixer quan l’aprenem i l’interioritzam. Cada una de les lletres del nostre alfabet té una forma determinada amb un esquelet que la fa única i alhora la fa recognoscible i familiar. Un taller familiar, dedicat a aquests símbols, per crear amb tot tipus de materials i suports les teves pròpies tipografies. Activitat gratuïta.

Decoració nadalenca. L’Espai Jove de Lluc, a l’edifici de Ca ses Gotleves (entrada pel carrer de les Monges) de Llucmajor oferirà un taller per a majors de 12 anys. A les 17.30 h. Més informació al 685 745 315. De franc.

‘Grufallo’. CineCiutat projectarà dos curtmetratges que narren les aventures de Grufallo i la seva filla i que estan escrits per Julia Donaldson, referent de la literatura infantil moderna. Es projectaran en anglès per familiaritzar els més petits amb aquesta llengua. D’ 11 h a 13 h al CineCiutat, a l’Escorxador de Palma. L’entrada costa 4 euros.

‘The magic machine’. Xavi Magic presenta el seu nou espectacle, The magic machine, els dies 14 i 15 de desembre a les 18 h a la Sala Dante de Palma. És un acte de gran format orientat a families. Sobre l’escenari se succeiran espectaculars efectes que desafien la lògica, en un desplegament d’il·lusionisme, levitació, endevinació, desaparicions i aparicions. 15 euros.

Concert de Nadal. Tradicional concert de Nadal dels alumnes de l’Escola Municipal de Música d’Alcúdia. Es farà a l’Auditori d’ Alcúdia a les 18 h. Gratuït amb invitació.

‘El nin i el món’. Un nin petit viu amb la seva família en una idíl·lica zona rural del Brasil, fins que el seu pare ha d’anar a treballar a la ciutat. El nin decideix iniciar un viatge per trobar-lo: una aventura apassionant que el durà a descobrir un altre món controlat per la tecnologia, les màquines i els mitjans de comunicació. Una realitat que el protagonista contemplarà amb els ulls d’un infant, intentant sobreviure sempre de la manera més innocent. Un educador presentarà la pel·lícula proporcionant les claus bàsiques i necessàries per interpretar-la i gaudir-ne. A les 18 h al CaixaFòrum de Palma. Entrada: 5 euros.

Taller de postals de Nadal. La Biblioteca de Son Ximelis de Palma farà un taller per a infants d’entre 4 i 13 anys. D’ 11 h a 12.45 h. Entrada gratuïta.

Diumenge, 15 de desembre

‘Sirena fissura’. Teatre de titelles en català al teatre Catalina Valls de Palma a les 12 h. Què succeeix quan no trobes cap sabata de la teva talla? O quan els teus gustos no encaixen amb els de la resta? I quan no s’és suficientment femenina o s’és massa femení? Daniela intenta encaixar, s’esforça a ser com la resta, però no ho aconsegueix. Roc s’adona que si es mostra tal com és, és rebutjat pels seus companys. No recomanat per a menors de 5 anys.

Festa de Santa Llúcia. Celebració ecumènica del tercer diumenge d’Advent amb la comunitat de l’Església Luterana Sueca de Mallorca a la parròquia de Sineu (plaça de Sant Marc, 1) a les 11 h. Es cantarà la Sibil·la i també hi participaran la Coral Parroquial de Sineu i el grup de catequesi de Llubí. De franc.

Dimarts, 17 de desembre

TempsXtu. Taller d’ombres al centre Flassaders (carrer de la Ferreria, 10, Palma ) d’ 11.30 h a 12.30 hores. Mentre els adults fan qualsevol activitat de la vida quotidiana, els infants poden jugar i desenvolupar la creativitat. Tarifa familiar: 2 euros. Per reservar: cal enviar un correu a flassadersadmin@palma.es o telefonar al 971 214 027.

Mostra de nadales. El Col·legi Nostra Senyora de Gràcia de Llucmajor farà una mostra a l’església parroquial de Sant Miquel (Santa Catalina Tomàs, 8) a les 16.30 hores. Activitat gratuïta.

Ornaments nadalencs. El Casal de Cultura Joan Mascaró i Fornés organitza un taller entre les 18.30 h i les 20.30 h. Activitat gratuïta. Inscripcions a l’Ajuntament de Santa Margalida fins divendres 13 de desembre.

Dimecres, 18 de desembre

Conte i taller nadalenc. La Biblioteca de Sineu (carrer de Sant Francesc, 10) farà l’acte obert per a tots els públics a les 17 h. Entrada gratuïta.

Dijous, 19 de desembre

Estrelles de Nadal teixides. El Casal de Barri del Puig de Sant Pere de Palma (carrer de les Corralasses, 4) organitza un taller nadalenc de 18 h a 20 h.

Contacontes. La Biblioteca Joan Alcover de Palma fa un taller i organitza un contacontes a les 19 h. De franc.

Mostra de betlems vivents. El col·legi Nostra Senyora de Gràcia (c. dels Paraires, 3) de Llucmajor acull l’esdeveniment a les 19 h. L’entrada és gratuïta.

Tenen gènere les joguines? Debat per a infants de 6 a 9 anys organitzat pel grup Dones d’Arrel. Els menuts que hi participin han de dur la jugueta que més els agradi. A les 17 h a l’Ajuntament de Sineu. Activitat gratuïta.

Divendres, 20 de desembre

Christmas Market. Música en directe, teatre, pista de patinatge, exposició de Playmobil, cinema per a infants i cavalcada dels Reis al port de Portals a partir del 20 de desembre fins dia 6 de gener de les 12 a les 21 h. El Christmas Market ha estat triat un dels cinc millors mercats nadalencs d’Europa pel diari alemany Die Welt.

agendacriatures@arabalears.cat

Vols promocionar

el teu esdeveniment a

l’agenda del Criatures?

agendacriatures@arabalears.cat

Aquest és el correu per

a les activitats dels

més petits

EDICIÓ PAPER 30/05/2020

Consultar aquesta edició en PDF