Família, què podem fer?

Dissabte, 13 de juliol

Recerca sobre el cavallet de mar. La biblioteca de l’Ajuntament de Palma (plaça Cort) organitza una activitat de recerca. Els més petits recolliran informació als llibres de la biblioteca sobre el cavallet de mar i després es farà un taller sobre aquest animal. Serà des de les 10.30 h fins a les 12 h al mateix Ajuntament.

Taller de plastilina. La llibreria Baobab de Palma ofereix un taller de plastilina destinat a infants d’entre 4 i 14 anys. L’activitat requereix una inscripció prèvia de 5 euros. Serà a les 11 h al número 17 del carrer Guillem Galmés.

‘Bruixes i bruixots’. La companyia Ombra Teatre interpretarà l’obra Bruixes i bruixots a les 18 h a la plaça de Miquel Maura de Palma.

Festa Holi. Binissalem celebra les seves festes patronals de Sant Jaume amb activitats per a tots els públics. L’Ajuntament ha programat la festa Binibrut’al infantil 2019 al camp de futbol, on no hi faltarà l’animació infantil i el polsim de colors. Es recomana que els més petits portin ulleres de nedar i mocador per a la boca. Tindrà lloc a partir de les 11 hores al camp de futbol del poble.

Rere la pantalla. El CaixaFòrum de Palma (plaça de Weyler, 3) convida les famílies a visitar l’exposició L’art de contar històries, de Disney, per gaudir de la mostra i de les activitats participatives dins aquest espai. Conduïdes per un mediador, les visites es basen en un tema principal de l’exposició que es desenvolupa al voltant de les obres exposades. El taller està recomanat per a nins i nines a partir dels cinc anys. S’oferirà el dissabte 13 i el dimecres 17 de juliol, ambdós dies a les 18 h. Inscripció: 3 euros.

Diumenge, 14 de juliol

‘Spiderman. Lejos de casa’. La pel·lícula d’Spiderman arriba al Teatre de Capdepera (carrer del Col·legi, 18) aquest cap de setmana. Es projectarà el dissabte 13 a les 20 h i el diumenge 14 a les 19 hores.

Mare de Déu del Carme. Tornen un any més les festes de la Mare de Déu del Carme a Cala Figuera. Amb motiu de la festivitat, tindrà lloc a l’ esplanada del Moll a les 18 h la tradicional rompuda d’olles, a càrrec de la Confraria de Pescadors de Cala Figuera. Tot seguit, el grup infantil K-Codril oferirà una festa amb animacions per als infants.

Focs artificials. L’Arenal de Llucmajor celebra les festes de Sant Cristòfol. Com a cloenda, es farà un espectacle de focs artificials a l’ avinguda de Miramar a les 23.45 h.

Dilluns, 15 de juliol

Bibliojardí! Premsa, revistes, llibres i internet. La Biblioteca de Cultura Artesana, al centre de la Misericòrdia de Palma, obre aquest espai de dilluns a divendres de 9 a 20 h fins al 28 de setembre.

‘La rebel·lió de les verdures’. Elixir Teatre, amb el pallasso Andreu i l’ajuda de titelles i petits instruments, oferiran el contacontes La rebel·lió de les verdures. Els infants podran veure aquesta divertida obra a la Rectoria Vella de Vilafranca de Bonany. L’activitat és gratuïta i tindrà lloc a les 19 h.

Jocs infantils. El grup de joves del Capdellà (Calvià) organitza una gimcana per als infants del poble amb motiu de les festes patronals de la Mare de Déu del Carme. Serà a les 18 h a la plaça de la Vinya.

Dimarts, 16 de juliol

Zumba kids. L’associació de veïns del Secar de la Real ofereix classes de zumba per a infants a partir de 6 anys. S’imparteixen dimarts i dijous de 18 h a 19 h al casal de barri Son Cànaves (plaça de la Sitja, 4).

Ludoteca. El Club d’activitats Peque Pi convida els petits de la casa a passar una estona a la seva ludoteca. Estarà oberta de dilluns a dissabtes al c entre Porto Pi de Palma de 18 a 20 h. A més, hi haurà activitats entorn de la temàtica ‘Vacances pel món’, com la confecció d’un passaport i tallers sobre diferents països.

Minidisco. El Migjorn Gran de Menorca presenta una nova edició del mercat de nit, aquest any especialment dedicat a les famílies. Aquest dimarts, tant pares com fills podran participar en un contacontes a les 20 h i, després, ballar una estona a la minidisco de la mà de Ritmo Menorca, a partir de les 21.30 h.

Dimecres, 17 de juliol

Musical. El CEIP Es Cremat de Vilafranca de Bonany (carrer d’en Joan Miró, 4) acollirà a les 22 h un musical interpretat per joves vilafranquers i vilafranqueres estudiants de música. Se’n farà una segona representació el dijous 18 a la mateixa hora i lloc.

Emojis. Segur que moltes persones coneixeu els emojis però... han estat sempre igual? Com sorgeixen i què signifiquen? TempsXtu ofereix un taller familiar gratuït amb el qual petits i grans descobriran l’origen de les emoticones i la seva evolució. Al final de l’activitat, qui hi hagi participat s’emportarà una xapa amb la seva icona personalitzada. Serà de 16.30 h a 18.30 h al centre Flassaders de Palma. Cal inscripció prèvia.

Dijous, 18 de juliol

Cercavila. El Port de Sóller acull una cercavila de la batucada Batu-al món. Tindrà lloc a les 20.30 h.

Aigua i escuma. L’Ajuntament de Binissalem organitza una festa infantil aquàtica i de l’escuma per celebrar les festes de Sant Jaume. Serà a les 18 h a la plaça de l’Església i hi haurà castells inflables. Es demana que duguin roba de bany i tovallola.

‘El rei i els elefants’. La biblioteca pública d’Alaior acull l’obra El rei i els elefants, on un rei simpàtic i el seu poruc lacai van de cacera a la selva africana. El Caragol Esquerrà és la companyia encarregada de la posada en escena d’aquesta peça, que es representarà a les 19.30 h. Recomanat per a infants a partir de tres anys.

Cinema a la fresca. Projecció de la pel·lícula Los Mundos de Coraline a la platja de ses Figueretes d’Eivissa a les 22.00 h. Aquesta és una sessió gratuïta del cinema a la fresca 2019.

Divendres, 19 de juliol

Festa infantil. L’agrupació Mel i Sucre amenitzarà el capvespre amb una actuació musical. Els més petits podran gaudir d’un concert al passeig de la Sirena de Portocristo a les 19.30 h.

‘Llum màgica’. Taller en què els més petits descobriran com és possible que de l’obscuritat emergeixi una llum plena de colors. Aquesta activitat permet conèixer els secrets de la llum negra i estimular la creativitat en un ambient càlid i acollidor. Els infants posaran a prova la seva creativitat i es deixaran sorprendre per aquest taller, oferit pel CaixaFòrum de Palma a les 18 h. Inscripció: 3 euros.

agendacriatures@arabalears.cat

Vols promocionar

el teu esdeveniment a

l’agenda del Criatures?

agendacriatures@arabalears.cat

Aquest és el correu per

a les activitats dels

més petits

EDICIÓ PAPER 22/02/2020

Consultar aquesta edició en PDF