Família, què podem fer?

Dissabte, 8 de juny

‘Kids & Us’. Contacontes i treballs manuals al centre Sa Taulera de Palma. De 10 a 11 h i d’11 a 12 h en grups de 10 nins acompanyats per un adult. Inscripció gratuïta reservant al 655 911 202.

‘Encaixos’. L’amic interactiu Quric convida els més menuts a experimentar amb la geometria a través de les tres formes bàsiques: el quadrat, el triangle i el cercle. Explorant l’entorn i fent servir diferents materials, en el taller s’espera que els infants arribin a dibuixar i aprendre a reconèixer l’arquitectura de l’edifici del Gran Hotel. Serà a les 18 h al CaixaFòrum de Palma. De tres a sis anys. Preu: tres euros.

‘Contes i cançons de monstres i animalons’. Els amics de Vivim del cuentu, grup de contacontes, tornen al Drac Màgic de Palma per presentar aquesta història. A les 11.30 h. De franc.

Barridiades. Practica esports com golbol, atletisme, bàdminton, futbet, futvòlei i altres activitats al barri de Bons Aires, al Parc de la Riera, a Palma. De les 10.30 h a les 13.30 h. De franc. Per a majors de tres anys.

‘La princesa rebel’. Contacontes a Agapea Mallorca amb Esculls Projectes Educatius, un sessió per compartir en família a les 11 h. Al carrer del Marquès de la Fontsanta, numero 6, de Palma.

‘Save the Med’. A partir de les 11.30 h, els més menuts podran descrobrir la mar a través de jocs interactius i com evitar l’ús de plàstics per impedir que siguin ingerits per animals marins. Tindrà lloc a la terrassa del centre comercial Porto Pi, a Palma. És una activitat gratuïta, però oberta a una aportació voluntària de dos euros pel projecte conservacionista Save de Med.

‘El cóndor y la pastora’. Dins el cicle de ‘Contes del món’, contacontes del Perú i taller. L’activitat és realitzada per l’Associació Cultural Illariq Perú, que explicarà als més petits un conte d’un autor peruà i els introduirà en la seva cultura. Serà a les 10.30 h a la biblioteca de Son Cladera de Palma.

Curses infantils a la serra de Tramuntana. El Consell de Mallorca organitza el sisè circuit d’esport en família a través de curses per diferents indrets de la Serra, on també hi haurà tallers culturals i patrimonials. L’esdeveniment és a Fornalutx a les 11 h. Inscripcions gratuïtes a esportbasemallorca.net.

‘Disney. L’art d’explicar històries’. Mites, rondalles, llegendes i contes de fades són les fonts d’inspiració de Disney. A través de materials originals s’explica com els personatges i les trames passen de ser històries contades al moviment. Per a nins i nines de cinc anys. Entrada general: cinc euros. Cada dia entre el primer de maig i el 22 de setembre al CaixaFòrum de Palma.

Cadena de reciclatge. Al juny se celebra el Dia del medi ambient. A la biblioteca de Son Ximelis de Palma han pensat que per celebrar-ho poden crear, entre tots, una garlanda de colors on aniran dibuixant els materials reciclables que coneguin. Serà a les 11 h.

‘El agua. Cuidemos nuestro planeta’. Projecció d’un documental seguit d’un taller de dibuix i escriptura sobre medi ambient al Centre Flassaders de Palma. De 10 a 14 hores. Per a infants de tres a nou anys. Tarifa familiar: 2 €.

Diada del Medi Ambient. Contacontes, animació i tallers i jocs mediambientals per a nins i nines. L’Ajuntament de Palma, l’Associació de Veïns de Santa Pagesa i Emaya organitzen aquestes activitats entre Blanquerna i la plaça París de Palma per conscienciar a tothom de la necessitat de protegir l’aire, els boscos, la mar i la terra de Mallorca. De 10 a 20 h.

‘Illa deserta’. Amb la direcció de Sebastià Adrover i Moli Quetglas, un grup de joves interpreten una creació col·lectiva a les 20 h al Teatre de Manacor. Quatre euros. A partir de vuit anys.

Diumenge, 9 de juny

Neteja del litoral. El GOB Menorca organitza una jornada de voluntariat per fer una retirada de residus a Cala Tirant, dins la Reserva Marina del Nord de l’illa. A causa de la seva ubicació, sol acumular més residus que altres platges, principalment plàstics, que hi arriben empesos pel vent de Tramuntana. A les 8.30 h a l’aparcament del poliesportiu de Maó o a l’entrada de Tirant a les 9.15 h. Cal apuntar-s’hi enviant un correu a administracio@gobmenorca.com indicant el nom, el nombre de persones i un dels dos punts on us citareu amb els organitzadors. Activitat ideal per fer en família i millorar la consciència ambiental.

Visita guiada a Cort. L’Ajuntament de Palma ofereix la possibilitat de fer una visita guiada a Cort. Hi ha dos torns: a les 11 h (en català) i a les 12 h (en castellà). Activitat gratuïta.

Dilluns, 10 de juny

El món dels taurons i el magalodon. Per conèixer com eren i són aquests impressionants animals marins, la llibreria Baobab (Palma) organitza un taller a càrrec de l’expert Jaime Gibert a les 18 h. De quatre a 12 anys. Reserva: 654 922 410. Cinc euros per infant.

Dimarts, 11 de juny

Taller de plastilina. La llibreria Baobab (carrer Guillem Galmés, número 17, de Palma) organitza aquesta activitat. Serà a les 18 h per a infants a partir de dos anys. Cinc euros per infant.

Titelles reciclats. Taller en què es vol fomentar la creativitat dels més petits amb material reciclat. Segur que surten unes històries fantàstiques amb els titelles que crearan. Serà a la biblioteca de Son Gotleu de Palma a les 17.30 h.

Dimecres, 12 de juny

‘Jo sóc perquè nosaltres som’. Pinta i decora siluetes de catró de gent com tu, perquè som iguals i diferents. Un taller perquè els menuts s’interrelacionin entre altres infants procedents de cultures diverses. Al Centre Flassaders de Palma de 16.30 h a 19.30 hores. Per a infants de tres a nou anys. Tarifa familiar: dos euros.

Divendres, 14 de juny

‘Rere la pantalla’. Una visita pensada especialment per a famílies que inclou un recorregut per l’exposició i activitats participatives dins de l’espai expositiu del CaixaFòrum de Palma. Conduïdes per un mediador, les visites es basen en un tema principal de l’exposició que es desenvolupa al voltant de les obres exposades. Per a nins i nines de cinc anys. Inscripció a tres euros. De dimarts a divendres a les 10 i a les 11.30 h.

Festes d’es Puig d’en Valls. Jornada de portes obertes de la Festa de la Convivència i del Medi Ambient al CEIP Puig d’en Valls, a Eivissa, amb la col·laboració del Fons Pitiús i la Fundació Deixalles. De 9.30 h a 13 hores.

agendacriatures@arabalears.cat

Vols promocionar

el teu esdeveniment a

l’agenda del Criatures?

agendacriatures@arabalears.cat

Aquest és el correu per

a les activitats dels

més petits

EDICIÓ PAPER 19/10/2019

Consultar aquesta edició en PDF