Família, què podem fer? Aquí teniu l'agenda de la setmana

Dissabte, 11 de maig

Planetes i estrelles. Aquesta activitat pretén iniciar els més petits en el món de l’astronomia i despertar l’interès del grup en l’observació del cel. Podran comparar la grandària dels diferents planetes del sistema solar i visualitzar algunes de les agrupacions d’estels més conegudes, que serien visibles en el moment de la visita si la llum del sol no ens les amagàs. Activitat recomanada per a públic familiar amb nins a partir de 4 anys. Serà a les 11.30 h al CaixaFòrum, a Palma. 3 euros (50% de descompte per als clients de la Caixa).

‘Disney. L’art de contar històries’. Atractiva exposició per a tots els públics després del seu pas per altres ciutats. A través del cinema, Walt Disney (Chicago, 1901 - Burbank, Califòrnia, 1966) i els seus successius equips creatius han acostat la tradició popular i literària a milions d’espectadors de totes les edats i a tot el món. Des de la dècada dels 30 del segle XX, la companyia d’entreteniment americana ha actualitzat els relats clàssics per fer-los més accessibles als públics de cada època, sempre d’una manera dinàmica, directa i interpretant en cada moment les necessitats d’un públic desitjós d’emocions i fantasia. Al CaixaFòrum de Palma amb horari de 10 a 20 h.

Dinosaurs tour. Al recinte firal de Son Fusteret, a Palma, fins al diumenge 26 de maig, es pot visitar una exposició de dinosaures animatrònics en mida real. Amb 22 figures revestides de làtex i impulsades per energia pneumàtica, hidràulica i elèctrica amb la recreació dels seus hàbitats naturals. L’exposició inclou el visionat del documental Loving Dinosaurs, que mostra els recents descobriments dels dinosaures i una zona interactiva on els nins tindran l’oportunitat de jugar a ser paleontòlegs i descobrir rèpliques d’ossos de dinosaures. De les 11 a les 14 h i de les 17 a les 21 h. L’entrada general és, tant per a adults com per a nins a partir de dos anys, de 8 euros. Els menors de dos anys hi podran entrar gratuïtament. Preu especial per a grups a partir de 15 persones amb reserva.

Bellver Màgic. Harry Potter serà al Bellver Màgic, al castell de Bellver (Palma). Dos dies per compartir amb els actors convidats Donna i Pete Bonner, de pel·lícules com Harry Potter, Willow, Jack el Cazagigantes... A més de disfresses, hi haurà punts de venda i objectes misteriosos, photocalls, tallers i jocs. De 10 a 19 h. Gratuït.

‘Tecno-retrats’. Tallers Familiars d’Es Baluard presenta un taller d’autoretrats amb ús de la tecnologia de la col·lecció permanent. Per a famílies amb nins de 6 a 12 anys. Tallers dirigits a nins acompanyats d’adults aprenent de manera divertida i distesa sobre art contemporani. La inscripció s’obre un mes abans del taller. Es farà a les 11.30 h al museu Es Baluard (Palma). Un euro.

‘El follet groguet’. Una obra de teatre amb cançons i contes sobre els colors i les emocions, els objectes, les flors i els animals grocs es converteixen en titelles. Adreçada a un públic familiar amb infants d’1 a 6 anys. Es pot veure al jardí del Centre Cultural la Misericòrdia de Palma a les 11 h.

Tinta Il·lustre. La llibreria Rata Corner presenta la segona edició del Tinta Il·lustre, un festival dedicat a l’àlbum il·lustrat i al llibre infantil. Es durà a terme al pati del Quarter General Luque d’Inca. A les 11 h hi ha el contacontes En Galceran i les marietes i altres contes de Catalina Contacontes, i el taller Animals de la il·lustradora Ingela P. Arrhenius. A les 12 h, ¡Hala, hala… un koala, contacontes animat i interatiu amb ukelele, interpretat per Irene Álvarez, editora de Lata de Sal, i el taller Cream personatges imaginaris, amb OyeMathias. A les 13 h, el contacontes Gentada, a càrrec de Mia Cassany, editora de Mosquito Books, Miguel Bustos Il·lustrador, i el taller Creació de personatges articulats de paper de Nívola Uyá. A les 15.30 h, es pot veure el contacontes El secret del Drac de na Coca, interpretat per Viatge al Món de n’Aina, i el taller de còmic amb segells impartit per Miguel Bustos. A les 16.30 h, taller de titelles fets amb envasos de Laccao!’, amb Laccao i Viatge al Món de n’Aina. A les 17.30 h, el contacontes Mamá al rescate, de Raquel Díaz Reguera, i a les 18.30 h, Els mocs són superherois, amb Mariona Tolosa Sisteré. Gratuït. Aquest festival dedicat a l’àlbum il·lustrat i al llibre infantil ofereix més activitats i tallers. Diumenge a les 10.30 h i a les 12 h, taller Cinc minuts més, a càrrec de la il·lustradora Marta Altès. A les 10.30 h un taller amb Ennigulart. A les 11 h, el contacontes El mejor libro del mundo, interpretat per Canizales. A les 12 h, el taller Casa contada, a càrrec d’Escola Nau Escola. A les 13 h, el contacontes Jo mataré monstres per tu. Hi haurà llibreria, foodtrucks i servei de bar.

‘El capità superverd’. És el protagonista d’aquesta setmana a Agapea (Palma) amb Escull Projectes Educatius. Cada dissabte a les 11 h els petits i les seves famílies poden gaudir d’aquest espectacle gratuït.

VIII Festival de Teatre Infantil a Menorca. Al teatre Principal de Maó de les 11 h a les 20.30 h. Els espectacles de carrer són gratuïts; els qui del teatre Principal costen 8 euros. La cercavila, Transhumància, sortirà de la plaça de l’Esplanada a les 11 h. A les 12 h al teatre Principal s’interpretarà La nena dels Pardals per a nins de més de 5 anys. A les 13 h, a les 18.30 h i a les 20.40 h, teatre de carrer El Carrilló, al carrer de les Moreres. Finalment, a les 19.30 h al teatre Principal, el Circ Pistolet, Quan no tocàvem de peus a terra.

Taller musical en família. Serà a la sala de dansa de la Casa de Cultura de Ciutadella de les 10.30 h a les 12.45 h. Es tracta d’un taller de l’Escola Municipal de Música de Ciutadella, amb Esther Pons, adreçat a infants de 3 anys. Entrada general a 35 euros.

Diumenge, 12 de maig

Excursions en família. La proposta de L’Illa dels Tresors per descobrir geografies de llegenda, racons encantats, coves que amaguen tresors i molts personatges fantàstics és el puig de la Font amb Joan Carles Palos. Serà de 10 a 16 h. Cal reservar plaça. Gratuït.

Dimarts, 14 de maig

XIX Festival Internacional de Teatre de Teresetes de Mallorca. Amb 16 companyies, 50 artistes, el Festival de Teresetes és un referent crucial de la indústria creativa i cultural de l’illa des de la seva creació, el 1999. Té com a objectiu promocionar i divulgar les darreres i més representatives propostes escèniques del gènere de les teresetes, els objectes, les ombres, el moviment i les arts associades. Es farà fins al 19 de maig a diferents municipis de Mallorca. Se’n pot consultar la programació a elasticnou.cat/festivalteresetes.

Dijous, 16 de maig

‘Un caramull de contes’. El tito Lila ensenya que amb qualsevol cosa que es pot explicar un conte. L’espectacle és per a infants majors de 3 anys va a càrrec de Teatrix. I es pot veure a la Biblioteca d’Alaró a les 18 h. Gratuït.

agendacriatures@arabalears.cat

Vols promocionar

el teu esdeveniment a

l’agenda del Criatures?

agendacriatures@arabalears.cat

Aquest és el correu per

a les activitats dels

més petits

EDICIÓ PAPER 14/09/2019

Consultar aquesta edició en PDF