Més de 10 activitats culturals per gaudir del cap de setmana

Teatre, concerts, musicals i molta varietat omplen el cap de setmana 

‘La nit de la Biosfera’

25 anys de la Reserva de la Biosfera

La plaça de la catedral de Ciutadella es convertirà en un escenari improvisat i, sota el títol La nit de la Biosfera, oferirà un espectacle amb les actuacions musicals de Maria Àngels Gornès i Shanti Gordi i la projecció del videomapatge La llum de la Biosfer. Durant l’acte s’apagaran els llums del carrer per projectar el videomapatge. Aquesta projecció d’imatges és la més gran que s’ha fet a Menorca fins ara, amb uns 40 metres de llarg per 20 d’alçària. A través d’un conte animat que fa efectes de 3D, els espectadors viatjaran pels valors de la Reserva de la Biosfera per celebrar-ne el 25è aniversari.

Plaça de la Catedral de Ciutadella. Dissabte, 6 d’octubre, a les 21 hores. Gratuït.

Elephank

Música electrònica

El col·lectiu Elephank, amb seu a Mallorca, es va crear fa cinc anys gràcies a l’amor incondicional dels seus promotors per la música electrònica de qualitat. Aquest dissabte actuaran al Garito Café. A més, cada dilluns els seus residents Animmik, J.A.M.C. & ILife participen en el programa de ràdio Elephank Ràdio Show de Club FM Mallorca Garito Café (dàrsena de Can Barbarà s/n. Palma). Dissabte 6 d’octubre a mitjanit. Gratuït.

Els matins de l’orgue

Peces clàssiques

Cada dissabte de l’any, l’església de Sant Bartomeu d’Alaró és l’escenari d’aquest cicle de concerts
d’orgue que es desenvolupen sota la direcció artística de Miquel Bennàssar. Se celebren al matí,
coincidint amb el mercat setmanal d’Alaró, i estan organitzats per l’associació Matins de l’Orgue d’Alaró i patrocinats per la Comissió de Cultura de l’Ajuntament d’Alaró.
Església de Sant Bartomeu (Alaró). Dissabte 6 d’octubre a les 11.30 h. Gratuït.

Nev Cotte

‘Broken Flowers’

Broken Flowers (2017) és el tercer àlbum de l’artista britànic Nev Cotte, que ara presenta en directe al Teatre Municipal Xesc Forteza de Palma, un treball en què la veu d’aquest ‘crooner’ sona igual de
contundent que en els seus anteriors treballs discogràfics. Un concert per als amants de Lee Hazlewood, Spiritualized o Nick Cave. Teatre Xesc Forteza (plaça de Miquel Maura, 1. Palma). Dissabte 6 d’octubre a les 20.30 h 15 euros.

Guiem Soldevila

Pau Cardona

Concert de Guiem Soldevila a duet amb Pau Cardona al violoncel. Una oportunitat única per gaudir en format íntim a Mallorca de les seves cançons i arranjaments creats per a la ocasió.
Sala Dante (camí de Jesús, 54. Manacor). Dissabte 6 a les 20 h.

Jam Sessions

Improvisació

Cada dilluns, el Blue Jazz Club acull unes jam sessions en què participen músics i grups de Palma per donar-se a conèixer i habituar-se a les actuacions en directe. Si t’agrada el jazz i tots els subgèneres que hi estan relacionats aquesta és una bona oportunitat per gaudir-ne en un dels pocs llocs de Mallorca on es poden escoltar aquests grups.
Blue Jazz Club (Hotel Saratoga. Passeig de Mallorca, 6. Palma). Dilluns 8 d’octubre. Gratuït.

‘Ben arreglats’

Brots de Tardor

XIV Mostra de Teatre Aficionat a Palma. Durant un mes, grups amateurs presenten les seves obres al teatre Catalina Valls de Ciutat. Combina peces inèdites amb obres ja representades anteriorment. Aquest dissabte, la companyia Brots de Tardor presentarà la seva obra ‘Tot aclarit’ i diumenge es representarà ‘Ben arreglats’, de Uep Teatre Palmanyola.
Teatre Catalina Valls (passeig Mallorca, 9. Palma). Dissabte 6 i diumenge 7 d’octubre a les 20.30 h. 5 euros.

‘Petjades’

Disset Teatre

La companyia Disset Teatre interpretarà un tros de l’obra Petjades, una història basada en el conte La nina de molt lluny d’Annika Thor i Maria Jonsson. Disset Teatre va néixer l’any 2008, fruit de la unió i il·lusió de quatre mallorquins, Carme Serna, Mariaje López, Juanma Palacios (actors) i Pep Pérez (tècnic). Tots els actors s’han format a l’Institut del Teatre de Barcelona i són deixebles de l’escenògraf i titellaire Alfred Casas. Els seus espectacles es mouen en el camp del teatre gestual i visual i es dirigeixen a tots els públics. El gest, la dansa, les màscares i els titelles són els ingredients que, juntament amb un to còmic i poètic, els ajuden a transmetre les històries que porten al cap. Teatre Municipal Mar i Terra (carrer de Sant Magí, Santa Catalina. Palma). Dissabte 6 d’octubre a les 11 h. Gratuït.

‘Èdip’

Clàssic grec

Oriol Broggi arriba a Manacor amb un dels clàssics universals del teatre, la més emblemàtica de les
tragèdies gregues: Èdip, de Sòfocles. Adaptada i actualitzada per Jeroni Rubió i liderada per un
repartiment d’actors de primer nivell, Èdip és una història sobre el destí i la lluita de l’ésser humà contra si mateix, un relat que explica com gestionam els canvis de paradigma com a éssers humans. Auditori de Manacor (passeig del Ferrocarril, 1). Dissabte 6 d’octubre a les 19.30 h i diumenge 7 d’octubre a les 18 h. 24 euros.

‘Rostoll cremat’

Toni Gomila i Oriol Broggi

El Principal inaugura la temporada teatral amb aquesta nova producció. Dos noms fonamentals de
l’escena mallorquina i catalana actual, Toni Gomila i Oriol Broggi, uneixen forces per donar vida a
Rostoll cremat, una al·legoria de l’ambició i la cobdícia humana reflectides a la Mallorca contemporània. Director i dramaturg presenten una proposta de reflexió sobre la nostra societat actual a partir del bagatge adquirit de la literatura popular i universal: en Joanet de la Gerra i George Sand com a fil conductor de la narració, amb esquitxos de Shakespeare, Txèkhov i Ibsen. L’espectacle projecta una nova mirada al nostre passat més recent, oferint un nou mirall on explorar les llums i ombres de la Mallorca turística amb la vista posada en el moment present i cap al futur.
Teatre Principal de Palma (carrer de la Riera, 2. Palma). Dissabte 6 d’octubre a les 20 h i diumenge 7 d’octubre a les 18 h. A partir de 10 euros.

‘Un lloc comú’

Cercle Teatre del Cercle Artístic

Obra de Joan Yago, a càrrec de la companyia Cercle Teatre del Cercle Artístic, dirigida per Damià Bosch i amb Mari Genestar, Rosa Lleonart, Maria Rotger, Maribel Silvent i Espe Caules com a actrius. La història d’aquesta obra versa sobre les conseqüències de la mort de Manel Sabaté, que deixa tres vídues, un llibre i una amant que ningú no coneix. Ara que ell ja no hi és, les ‘seves dones’ ja no tenen cap motiu per continuar guardant-se el respecte mutu de les últimes setmanes, ja no tenen res en comú. Però, en canvi, aquesta nit soparan juntes una darrera vegada. El record de Manel es mereix una darrera nit, i elles, fet i fet, no tenen ningú més amb qui anar a sopar.
Teatre del Casino 17 de Gener (Constitució, 18. Ciutadella). Dissabte 6 d’octubre a les 20.30 h i
diumenge 7 d’octubre a les 19 h. 12 euros (10 euros els socis).

‘Els senyors de Pons i Pons’

Thàlia Teatre

Obra de teatre ambientada a Menorca el 1956, l’any de la gran nevada, a càrrec de la companyia Thàlia Teatre de Maó, dirigida per Pito Costa. Espectacle organitzat per l’Associació Democràtica de Jubilats i Pensionistes.
Sala d’actes de Sant Miquel (carrer de les Andrones, 23. Ciutadella). Dissabte 6 d’octubre a les 19 h.
Entrades a 5 euros.

‘Jo, Odisseu’

Carlos Garrido

L’actor Rodo Gener dona vida a Odisseu en aquesta adaptació teatral dirigida per Carlos Garrido. Es
tracta d’un monòleg que repassa els passatges més importants de l’’Odissea’ a partir de textos del poema d’Homer. Així, durant la representació, Odisseu explica les aventures que va protagonitzar en el seu llarg camí de retorn a Ítaca. La caiguda de Troia, l’arribada i l’estada a l’illa de Circe, la baixada a l’Avern i l’episodi a la cova de Polifem en són alguns dels capítols. L’espectacle inclou la música de Mariona Forteza, que s’encarrega d’ambientar els passatges i interpreta la cançó ‘Oh, Odisseu’. Centre Sociocultural de Cas Serres (Eivissa). Diumenge 7 d’octubre a les 20 h. Entrada anticipada a 9 euros i a taquilla, 13 euros.

‘Abba Live TV’

Brots de Tardor

Abba Live TV és un concert dramatitzat d’homenatge al quartet suec Abba. No es tracta d’un simple
homenatge. La seva intenció és que el públic assisteixi a un espectacle inoblidable amb una posada en escena visualment impactant, i dramatúrgicament divertida, en què gaudeixi de les millors veus,
impressionants coreografies, amb moment còmics que amenitzaran un xou ple de diversió i, sobretot, bona música en directe.
Trui Teatre (camí de Son Rapinya, 29. Palma). Diumenge 7 d’octubre a les 19 h. 30 euros.

EDICIÓ PAPER 15/06/2019

Consultar aquesta edició en PDF