Les addiccions, protagonistes de la 13a edició del Teatre de Barra

El cicle de representacions als bars torna aquest dijous al carrer de Blanquerna de Palma

Cinc establiments del carrer de Blanquerna de Palma es convertiran en escenaris teatrals cada dijous, des del 18 d'octubre fins al 5 de novembre, en el 13è Teatre de Barra. El cicle deslocalitza els espectacles teatrals situant-los en escenaris no convencionals com els bars. Els espectadors poden gaudir de les funcions de 15 minuts que, en aquesta edició, tractaran del tema de les addiccions.

"Hi ha addiccions als mòbils, a les drogues i fins i tot addicció a les mateixes addiccions", ha explicat Javier Matesanz, coordinador de la iniciativa, que ha indicat que enguany les peces seleccionades són quatre comèdies i un drama. "Són comèdies socials amb un punt de reflexió, excepte el drama, 'La nineta dels pulmons de cuiro', de Bernat Molina, que sí que és dura. A les altres s'intenta frivolitzar una mica sobre les addiccions", ha assenyalat Matesanz.

Les obres es trien mitjançant un concurs anònim entre els dramaturgs que vulguin presentar les seves peces. Enguany s'hi han presentat 45 textos i un jurat especialitzat n'ha elegit els cinc finalistes, que són els que es representaran als bars. Finalment, el 17 de novembre es durà a terme la gran final al teatre Mar i Terra de Palma. Els guardons són per al millor text, triat pel jurat expert, i per a la millor obra, la millor actriu i el millor actor, triats pel públic.

Les passades edicions han rebut fins a 4.000 espectadors, i enguany els organitzadors esperen superar aquesta xifra. Cada representació pot acollir entre 25 i 40 persones.

Les peces que es representaran són 'Sessió d'hipnosi', de Maria Antònia Mateu, al bar Blanquerna 65; la ja esmentada 'La nineta dels pulmons de cuiro' a La Tertúlia; 'Nomofòbia', de Jaume Sureda, a la cafeteria Bon-Bon; 'Figues', de Lluís Colom i Quique Mongay, a In Café i 'Què t'hi jugues', de Marga Arrom, al bar Clàssic Blanquerna.

Les entrades ja es poden adquirir a la llibreria Drac Màgic o bé a cada cafeteria participant. Els dijous, els organitzadors establiran un punt de venda al Punt de Joc de la plaça de Santa Pagesa.

EDICIÓ PAPER 20/04/2019

Consultar aquesta edició en PDF