Ara Mateix

Els actors i actrius de Balears reclamen la posada en llibertat dels titellaires

L'Associació d'Actors i Actrius Professionals de les Illes Balears ( AAAPIB) ha exigit, mitjançant un comunicat, la posada en llibertat dels titellaires de la companyia 'Títeres Desde Abajo' detinguts a Madrid per enaltir el terrorisme.

En el comunicat, l'AAAPIB exposa que "possiblement l'únic 'delicte' d'aquests titellaires és el fet que han estat programats per representar aquesta obra per a adults en horari infantil". En aquest sentit, l'Associació considera que la mesura que s'ha adoptat "està polititzada i és totalment desmesurada".

En relació amb la sàtira teatral, l'AAAPIB reclama que les representacions artístiques no poden ser "perseguides judicialment sense que això comporti un atac directe i flagrant a la llibertat d'expressió". L'associació titlla aquests actes de "precedent molt perillós" i etziba que "una democràcia sana no ha de permetre que els seus artistes siguin perseguits i empresonats per aquest motiu".

El fiscal de l'Audiència Nacional, Pedro Rubira, ha demanat aquest dimecres al dematí  l'alliberament dels titellaries que van mostrar una pancarta en què es llegia " Gora Alka-ETA" (Visca Al-Qaida-ETA). La Fiscalia considera que ja "no hi ha risc que es repeteixin els fets". Tot i així, ha establit una de les cautelars més dures: comparèixer cada dia als jutjats.

EDICIÓ PAPER 15/02/2020

Consultar aquesta edició en PDF