Agenda cultural
Cultura 18/05/2021

Avui és el Dia Internacional dels Museus: 10 activitats per viure'l

Aquest dimarts hi ha una setantena d'activitats especials i portes obertes en alguns centres

Ara
1 min
Uns joves durant la Nit dels Museus al MACBA, dissabte al vespre

BarcelonaAquest dimarts se celebra el Dia Internacional dels Museus amb més d'una setantena d'activitats als museus de Catalunya. Aquí deixem 10 propostes per celebrar la jornada de manera especial.

1.

'Musicant' al Museu Picasso

El Museu Picasso ha organitzat actuacions musicals amb compositors del departament de composició del Conservatori del Liceu que exploren el llegat del pintor malagueny i creen un diàleg entre les arts visuals i la música. El museu ofereix la possibilitat de visitar la col·lecció a l’exposició temporal Jamais. Óscar Domínguez & Pablo Picasso.

De les 10 a les 20 h amb reserva prèvia.

2.

'Circles of hell' a Sitges

El Museu de Sitges ret homenatge a Dante en el 700è aniversari de la seva mort amb un espectacle de dansa. Circles of hell s’inspira en l’obra de l’escriptor italià i en imatges de Salvador Dalí per crear una representació en solitari de Martin Lewton. El museu també celebrarà una jornada de portes obertes fins a les 19 h. 

Amb reserva prèvia i en streaming a les 20 h.

3.

Espai Montseny a Viladrau

L’Espai Montseny ofereix als visitants la possibilitat de submergir-se en els escenaris per on van passar bandolers i es van dur a terme rituals de bruixeria a través d’una instal·lació que recrea els boscos de la zona i els combina amb el suport audiovisual d’imatges i vídeos.  

Fins a les 18 h a l’Espai Montseny de Viladrau.

4.

Portes obertes al Museu d'Història de Catalunya

El Museu d’Història de Catalunya obre les portes de 10 h a 19 h tant de la seva exposició permanent La memòria d’un país, com de les dues temporals: Guillén. Màgia a l’espai escènic i Epidèmies i pandèmies en la història d’Europa. El museu també ha aprofitat per celebrar aquest dia amb la mostra de peces del fons de la col·lecció i amb un joc de 25 preguntes per descobrir curiositats de Catalunya.

De 10 a 19 h.

5.

Visita guiada al Museu d’Art Modern de Tarragona

A Tarragona, el Museu d’Art Modern ha programat una visita guiada a +ADQ__S_C__NS, que recorre les noves adquisicions de la Col·lecció Nacional d’Art Contemporani de la Generalitat de Catalunya. El director del museu, Manel Margalef, serà l’encarregat d’acompanyar els visitants durant la visita.

Portes oberts de 10 a 18 h i visita guiada amb reserva prèvia a les 12 h.

6.

Visita al conjunt arqueològic d’Empúries

El MAC-Empúries organitza una jornada de portes obertes als seus espais arqueològics grecs i romans aquest dimarts de 10 a 18 h. Durant la visita es podran veure el conjunt de mosaics del jaciment i visitar el museu.

Fins a les 18 h a l'Escala.

7.

Conversa a tres a Mataró

En el marc de l’exposició Pere Casanovas, escultor i col·laborador d’artistes, el Museu de Mataró ha programat una conversa a tres amb Pere Casanovas; el comissari de l’exhibició, Manuel Guerrero, i la directora del museu, Anna Capella.

A les 19 h amb reserva prèvia.

8.

‘Seguint els passos de Medusa’ a Tarragona

El MNAT ha organitzat un recorregut pel museu que repassa les diverses representacions de Medusa. El museu també ofereix la possibilitat de visitar la necròpolis paleocristiana amb una audioguia i visitar totes les seves seus.

Fins a les 18 h.

9.

'(In)visibles i (O)cultes' al Museu de Ciències Naturals de Barcelona

El Museu de Ciències Naturals de Barcelona i el Jardí Botànic ofereixen al possibilitat de visitar tant les exposicions permanents com la temporal (In)visibles i (O)cultes, que repassa la vida de 24 dones científiques invisibilitzades per la història.

De 10 a 19 h al museu i al Jardí Botànic.

10.

'Polítiques d’una finestra' a Lleida

Abel Azcona porta una performance i peça visual de vídeo i fotografia al Museu de Lleida per celebrar la llibertat d’expressió. La inauguració de la peça es podrà veure a la plaça del museu en grups reduïts.

A les 18 h.

stats