14 activitats culturals per gaudir aquest cap de setmana

‘Rostoll cremat’

Nova producció de Toni Gomila i Oriol Broggi

Rostoll cremat, nova producció de Toni Gomila i Oriol Broggi, és una al·legoria de l’ambició humana reflectida a la Mallorca contemporània. Director i dramaturg presenten una proposta de reflexió sobre la nostra societat actual a partir del bagatge adquirit de la literatura popular i universal: en Joanet de la Gerra i George Sand com a fil conductor de la narració, amb esquitxades de Shakespeare, Txèkhov i Ibsen. Després d’obrir-se camí amb Acorar, Infinir i Peccatum, Rostoll cremat suposa la primera gran producció de Toni Gomila com a dramaturg, que torna a desplegar, aquí també com a actor, la seva autoritat i precisió en el maneig de la llengua.

Auditori d’Alcúdia (plaça de la Porta de Mallorca, 3). Dissabte, 27 d’octubre, a les 21 hores. 15 euros.

‘Cançons i mascarades: Música de l’Anglaterra del s. XVII’

Festival de Música Antiga de Palma

Aquest festival de música antiga ofereix peces musicals compreses entre el Renaixement i el Barroc per donar a conèixer el patrimoni de la ciutat de Palma. Amb el nom de Cançons i mascarades: Música de l’Anglaterra del s.XVII, el programa inclourà la interpretació de diferents peces musicals anglosaxones.

Església de la Mare de Déu dels Àngels, la Porciúncula (avinguda de Fra Joan Llabrés, 1. L’Arenal, Palma). Dissabte 27 a les 20 h. Gratuït.

Waltraud Mucher i Anthony Adkins

Música clàssica

Recital de lied en rus i en anglès a càrrec de la mezzosoprano austríaca Waltraud Mucher i el pianista britànic Anthony Adkins. El programa inclou obres mestres dels compositors Frédéric Chopin, Modest Mussorgski, Franz Liszt, Richard Wagner i Edward Elgar.

Capella de les Escolàpies, Sóller. Dissabte 27 a les 19.30 h. 15 euros.

Bruno Sotos

‘A la sombra de la luz’

Bruno Sotos presenta en concert el seu nou disc A la sombra de la luz, que és el resultat de molts mesos de treball. Amb el suport del seu equip, amb Toni Noguera a la producció artística i Mateu Picornell com a responsable de mescles, durà a l’escenari de l’Auditòrium de Palma les noves cançons del disc.

Auditòrium de Palma (passeig Marítim, 18). Dissabte 27 a les 20 h. 18 euros.

Carlota Cáceres

‘De lo obvio a lo obtuso. No soy yo eres tú’

Carlota Cáceres és una versàtil percussionista compromesa amb l’encàrrec de noves peces i especialitzada en la interpretació de música contemporània, tant sola com amb cambra. Ara presenta a Can Monroig la performança De lo obvio a lo obtuso. No soy yo eres tú.

Can Monroig (carrer de Can Valella, 22. Inca). Diumenge 28 a les 19 h. 15 euros.

Belle Époque

Festival de Música de Mallorca

Anne-Cathérine Heinzmann, catedràtica de flauta, i Gerold Huber, catedràtic de piano, han triat un programa per al Festival de Música de Mallorca que farà vibrar el públic i el deixarà extasiat amb la música de la Belle Époque. Aquest és un concert de màxim nivell per als més coneixedors de la música.

Auditòrium de Palma (passeig Marítim, 18). Diumenge 28 a les 20 h. 35 euros.

Orquestra Simfònica

‘Música pel Llevant’

L’Orquestra Simfònica de les Illes Balears sonarà en benefici i memòria dels damnificats per les inundacions de Sant Llorenç. El programa del concert estarà compost per ‘Nänie’, de Brahms; ‘Cantique de Jean Racine’, de Fauré, i Rèquiem, també de Fauré.

La Seu (Palma). Dilluns 29 a les 20.30 h. El cost del donatiu depèn de la zona que ocupi l’espectador (de 15 a 25 euros).

‘Sense ball no hi ha paradís’

Pere Faura

Aquest projecte de Pere Faura, una de les figures de la dansa contemporània d’àmbit estatal amb més projecció internacional, és un espectacle de dansa i sobre la dansa. Amb quatre coreografies icòniques de la història d’aquest art, Sense ball no hi ha paradís proposa reencarnar-les i treballar-les com un gest simbòlic d’admiració i reconeixement, però també com un exercici d’autocrítica humorística del món del ball i els seus artistes referents. Pere Faura, a més de ballar, explica en un divertit monòleg personal els seus somnis, els seus problemes i la seva visió sobre la dansa des que es converteix en professional.

Teatre Principal (carrer de la Riera, 2A. Palma). Diumenge 28 a les 18 h. Entre 8 i 20 euros.

‘Set maneres de ser Hamlet’

Josep Pere Peyró

Interpretar Shakespeare d’una manera divertida i des de set punts de vista diferents. Josep Pere Peyró interpreta Hamlet, un dels personatges més coneguts de l’escriptor, que no sap si ser o no ser, morir o dormir, etc. Una obra per gaudir en família en què la tragèdia i la comèdia es fonen.

Teatre de Manacor (avinguda del Parc, s/n). Dissabte 27 a les 21.30 h. 12 euros.

‘La maternitat d’Elna’

Refugiats

L’hivern del 1939, 470.000 refugiats republicans varen travessar la frontera francesa i es varen instal·lar a la platja d’Argelers. La maternitat d’Elna és un far dins la foscor per a les dones embarassades d’aquell camp de concentració, que varen poder dur al món els seus fills i salvar-los d’una mort segura.

Club Pollença (plaça Major, 10). Diumenge 28 a les 19 h. Gratuït.

‘Smiley: Una història d’amor’

El Somni Produccions

Una llegenda japonesa afirma que quan dues persones estan destinades a estar juntes, un fil vermell invisible lligat al dit petit de la mà les uneix des del dia que neixen. Aquest fil és irrompible i té el poder de lligar dues persones per sempre, per més lluny que estiguin l’una de l’altra i per més diferents que semblin. Àlex i Biel, els dos protagonistes d’aquesta comèdia romàntica, no poden ser més diferents. Formen una estranya parella: només tenen en comú que són dos homes i que s’han enamorat. Les seves diferències semblen insalvables i les seves personalitats són antagòniques, però, ho vulguin o no, estan units per aquest fil vermell, per més que sovint vulguin trencar-lo.

Teatre de Manacor (avinguda del Parc, s/n). Diumenge 28 a les 18.30 h. 10 euros.

‘Vincles, s’altra família’

Teatre de Xoc

Qui no ha tingut por de fer un nou pas? De mirar la vida amb uns altres ulls? De començar de zero? Totes aquestes preguntes agafen forma amb un retrobament i una visita inesperada, que són l’eix central d’aquesta divertida comèdia que no deixa indiferent ningú. Una història de superació personal en to d’humor amb quatre personatges i els seus vincles.

Teatre de Calós (carrer de Maria Auxiliadora, 10. Ciutadella). Diumenge 28 a les 19 h. 15 euros.

‘Mucha tontería’

FesJajá

Després de tres anys sense trepitjar el FesJajá, Berto Romero torna al festival de l’humor en el seu desè aniversari amb Mucha tontería, el nou monòleg d’un dels còmics més grans del país. El títol és alhora una declaració d’intencions i una precisa descripció del seu treball sobre els escenaris durant els últims 20 anys. Noves cançons i històries amb algunes sorpreses, aquests són els ingredients que posarà el còmic en el seu espectacle per fer riure tots els espectadors.

Trui Teatre (camí de Son Rapinya, 29. Palma). Dissabte 27 a les 21 hores. Entre 16 i 25 euros.

EDICIÓ PAPER 17/08/2019

Consultar aquesta edició en PDF