14 activitats culturals per gaudir aquest cap de setmana

Fira internacional del disc

Concerts i discs de vinil

El Palma Arena acull la XVII Fira del Disc de Mallorca. Avui hi actuaran el roquer Nolo (17 h), els joves punks roquers Goodness (18 h), els incombustibles Guadaña (19 h), els pollencins Monxos (20 h). El tancament anirà a càrrec de Vancouvers (21 h). Els amants dels discs de vinil es tornaran a donar cita diumenge per aconseguir les preuades troballes musicals. Les actuacions comencen amb el directe de la banda de metal Trallery (17 h). A les 18 h serà el torn del hardcore melòdic de Main Line, i la fi de festa serà amb el rock dels clàssics The Cicely Satellites. Els dos dies, i durant el matí hi haurà diferents activitats relacionades amb la música com firmes de discs, col·loquis, etc.

Palma Arena. Dissabte d’11.30 h a 22.30 h i diumenge d’11.30 a 21 h. 4 euros amb CD, 8 euros LP.

‘La classe’

Dramaturg Sergi Baos

La classe planteja un viatge a través de la vida de dos amics, dos adolescents companys de pupitre, als quals anirem seguint pràcticament al llarg de la seva vida. És una obra que parla de l’amistat entre dos homes, de la maduresa personal, de les decisions que s’han de prendre en la vida i com aquestes decisions van conformant les nostres vides. Una obra entre el teatre contemporani anglès i la tragicomèdia grega. La dramatúrgia és a càrrec de Sergi Baos i la interpretació, de Rodo Gener i Òscar Muñoz.

Teatre Mar i Terra (carrer de Sant Magí, 89. Palma). Dissabte a les 20.30 h. 12 euros.

‘Sopa de pollastre amb ordi’

La Perla 29

Ambientada a Londres entre els anys 1936 a 1956, Sopa de pollastre amb ordi conta la història d’una família de classe obrera, els Kahn, en un món que canvia a tota velocitat. Ferran Utzet dirigeix un repartiment de luxe amb Míriam Alamany, Marcia Cisteró, Ricard Farré, Pol López, Maria Rodríguez, José Sobrevals i Lluís Villanueva.

Auditori de Manacor (passeig del Ferrocarril, s/n). Dissabte a les 19.30 h. 24 euros.

‘Qui no pot segar, espigola’

Fundació Mallorca Literària

Poesia, música i glosa amb Xesca Vadell, Alicia Olivares i Maribel Servera en un espectacle que cerca la tradició i en què espigolen el que per a elles és viu i vigent, en què qüestionen i transporten la tradició a la societat actual, amb la voluntat de reivindicar el que s’apropa a la sensibilitat, a l’art, al que està vigent en aquestes tres dones nascudes en els anys vuitanta. És una activitat emmarcada dins del cicle La Lluna en Vers de la Fundació Mallorca Literària.

Torre de ses Puntes (Manacor). Dissabte a les 20 h. 10 euros.

‘Barrabassades’

Pometes Teatre

Escrit per Miquel Fullana, Barrabassades va ser el primer espectacle que va posar en escena la companyia Pometes Teatre. És un espectacle d’humor de gran èxit que ara torna per celebrar els vint anys de la companyia.

Auditori Municipal de Felanitx (passeig de Ramon Llull, 25). Diumenge a les 20 h. 7 euros.

‘Un matrimoni de Boston’

El somni produccions

David Mamet planteja un joc en el qual res és el que sembla, en el qual les sorpreses apareixen en el moment més insòlit. Un matrimoni de Boston, més enllà d’un intent per recuperar un amor perdut, és un pacte de convivència. Un contracte amb les seves parts agres i dolces. No es tracta de creure en la felicitat, sinó de decidir com viure-la. I, com sempre, el futur és ple d’incerteses.

Teatre de Capdepera (carrer del Col·legi, 18). Diumenge a les 19 h. 8 euros.

Microteatre

Obres de Rafel Gallego, Bernat Molina i Sergi Baos

Manu dei: Palma, segle XVII. L’aristocràcia mallorquina de tota la vida i la noblesa enriquida amb el comerç marítim es disputen el poder i la rellevància social. És un joc de confabulacions i aparences on l’art i l’església jugaran un paper definitiu. Llet triada: Imaginem que a l’obra de Salvador Galmés haguessin contractat la dida per nodrir l’hereva de Can Balaguer. La imaginació és capaç de tot.

Usos i costums d’un vampir nobiliari: Avui dia queden molt pocs exemplars vius d’un vampir nobiliari original del segle XVIII. Gràcies a la tasca incalculable de l’APPV (Associació per a la Protecció Vampírica), es poden gaudir dels usos i costums d’un vampir noble d’aquell segle. Aquí, a Can Balaguer, tenen dos magnífics individus conservats de manera exquisida. Els seus usos i costums s’han mantingut intocables en el temps. La visita guiada està conduïda per un dels membres experts de l’APPV i un dels responsables d’aquesta conservació.

Teatre de Manacor (avinguda del Parc, s/). Dilluns 22 a les 20 h. 12 euros.

Music has not limits

Èxits musicals

Abastant gèneres com la música clàssica, el pop, el rock, el jazz, el gòspel, l’òpera, el house, etc., interpretats per virtuosos de tots els instruments i experts DJ, és un espectacle que proposa un viatge a través de grans èxits de la música, amb hits d’estrelles com Michael Jackson, U2, Queen, Avicii, Barbra Streisand i Guns and Roses, entre els quals passegen Puccini i altres clàssics.

Trui Teatre (camí de Son Rapinya, 29. Palma). Dissabte a les 20 h. 25 euros.

Donallop

‘Misteris de sa vida’

La darrera estirada dels Misteris de sa vida ja és aquí. Un disc que haurà recorregut de fit a fit Catalunya, el País Valencià i les Illes Balears, a més de visitar Santiago de Xile, Bordeus, Madrid, Cantàbria, el País Basc, etc. D’ençà de la sortida del primer senzill de l’àlbum i durant la gira hauran estat més de noranta concerts en dos anys i mig. En aquesta ocasió, i dins el marc de la Fira d’Algaida, el Casal Pere Capellà es vestirà de llarg per acollir per primera i darrera vegada les cançons d’aquest àlbum. És un espai on el duet ja va presentar el seu primer disc. Tres anys després hi tornen, ja en la darrera estirada d’una gira que ha passat en comptades ocasions per Mallorca. Aquesta serà la penúltima.

Casal Pere Capellà (carrer dels Cavallers, 22. Algaida). Dissabte a les 20.30 h. 9 euros.

Rulo y la contrabanda

‘El doble de tu mitad’

Rulo i la contrabanda prensenten El doble de tu mitad. L’àlbum està produït per Carlos Raya i conté 11 cançons en els quals Rulo mostra un gran estat de forma com a compositor. Després d’estar allunyats dels escenaris quasi dos anys, Rulo y la contrabanda tornen a la carretera per presentar a tots els seus seguidors aquest esperadíssim treball nou.

Teatre Lloseta (carrer del Pou Nou, s/n). Dissabte 20 a les 22 h. 18 euros.

Tommy Hunt i Saxophobia Funk Project

Un repàs del seu repertori

Per primera vegada a Mallorca, Tommy Hunt actuarà a la terrassa de l’hotel amb la banda local Saxophobia Funk Project. Un concert únic on es farà un repàs del repertori d’aquest mític artista. A més, hi haurà diversos DJ per acomiadar la temporada d’estiu.

Hotel La Concha Soul (carrer Romana, 3. Peguera). Dissabte a les 17 h. Gratuït.

Taller Sonor

Suport als joves compositors

Des del seu naixement el 2000, Taller Sonor ha treballat incansablement en la difusió de la música més actual i en el suport als joves compositors. Oferiran obres de F. Martín Quintero, N. Núñez, A. Guadarrama, F. Panisello i A. Posadas.

Teatre Xesc Forteza (plaça de Miquel Maura, 1. Palma). Diumenge a les 19 h. 10 euros.

Tastart

La Nit de l’Art a Porreres

La Nit de l’Art organitzada per l’Ajuntament de Porreres és especial. Combina l’art en les seves diferents manifestacions i el món que envolta el vi, un maridatge perfecte des de temps immemorials. El vi és font d’inspiració de molts objectes: “Si beus aigua mai podrà produir una obra d’art”, deia el poeta grec Cretino, i és present en moltes de les grans obres d’art que tots coneixem. Aquesta combinació fa de la tercera edició de Tastart una innovadora proposta amb tots els ingredients per a una nit diferent. A més de tastar vins, es podran veure exposicions de pintura, escultura, art urbà, còmic, gravats, fotografia, instal·lacions, videoart i videoperformance en diferents espais de Porreres.

Porreres. Dissabte 20 a partir de les 19 h. Gratuït.

Pantomima Full

FESJAJÁ

Pantomima Full és una successió d’escenes d’entre cinc i deu minuts, en les quals es presenten situacions absurdes duites a terme amb tota normalitat i connectades per les petites diferències que mantenen entre ells els seus protagonistes. S’hi podran veure Teo (el de Teo va a l’escola) i Wally (el d’on és Wally?) parlar en una conversació del banc Sabadell, i dos homes que juguen a “parells i senars” per veure qui comença a disparar en una ruleta russa.

Trui Teatre (camí de Son Rapinya, 29. Palma). Diumenge a les 19 h. 15,50 euros.

EDICIÓ PAPER 20/04/2019

Consultar aquesta edició en PDF