14 activitats culturals per gaudir aquest cap de setmana

‘Historias, espejismos y verdades de Palma’

Microteatre

Tour Teatre organitza una ruta guiada i dramatitzada pel centre històric de Palma de la mà d’un personatge amb dots especials. Durant la ruta, mitjançant canvis d’escenari, vestuari i estris, els espectadors podran reviure alguns dels episodis de la història de Palma i veuran com alguns dels personatges il·lustres de la societat mallorquina cobren vida. Aquest recorregut és una manera diferent, divertida i il·lustrativa d’acostar-se a la història i mites de la ciutat. L’equip de Tour Teatre està format per dos guies oficials ‘actoritzats’, una paraula que han inventat perquè els apassiona el teatre com a mitjà de comunicació per transmetre la història. 

Plaça de Santa Eulàlia (Palma). Dissabte, 22 de setembre,  a les 20 hores. 12 euros.


DJ Juan Campos

Desè aniversari de La Movida

La Movida continua celebrant el seu desè aniversari, i en aquesta ocasió ho fa amb una festa guateque en la qual el discjòquei mallorquí Juan Campos posarà la música. Al principi, a Espanya es va usar la paraula ‘guateque’ per referir-se a aquelles festes on no només es gaudia de música i espectacles, sino que també eren reunions on abundaven el menjar i les begudes. Poc després, la paraula castellana va canviar de significat i simbologia. A partir d’aquell moment es referia a l’àmbit més íntim de les festes familiars que es realitzaven a casa. Finalment, a finals del segle XX i fins avui dia, el terme ‘guateque’ s’utilitza per referir-se a la típica festa juvenil que se celebrava amb amics i on es ballaven les cançons de moda. Juan Campos posarà música a la Festa Guateque (part III) que La Movida ha preparat per continuar amb les celebracions del seu desè aniversari. El concert és una ocasió per gaudir de la música dels anys 60 i 70 i, així mateix, hi haurà temps per als ‘hits’ de la música disco dels anys 80 i 90.

La Movida Cafè Concert (carrer d’Albó, s/n. Local 1. Centre comercial Centroparc. Palma). Dissabte 22 a les 23 h. Entrada gratuïta.


Manfred Kullman Trio

Jazz

El trio de jazz liderat per Manfred Kullman al piano oferirà un concert aquest dissabte a Valldemossa. Completen la formació Toni Cuenca Jr a la bateria i Toni Cuenca al baix. El concert forma part del cicle Jazz a la Fundació Cultural Coll Bardolet.

Fundació Coll Bardolet (Carrer de Blanquerna. Valldemossa). Dissabte 22 a les 20.30 h. 10 euros.


Maria Arnal i Marcel Bagés

‘45 cerebros y 1 corazón’

Maria Arnal & Marcel Bagès han revolucionat el folklore popular. Aquest duo català s’ha situat en un territori equidistant entre l’herència sonora i les noves poètiques de la transgressió. Sense etiquetes limitadores, la seva és una altra manera de cantar. Sensibilitat i expressió, arrel i versió, memòria i futur. Llauren cançons que rastregen en la tradició oral i en el codi obert a partir de fonoteques, enregistraments de camp i arxius digitalitzats.

Teatre Principal (carrer de la Riera, 2. Palma). Dissabte 22 a les 20 h. Entrades de 8 a 20 euros.


BMMA, Toni Cuenca Trio i Jorge Pardo

Jazz d’arrel flamenca

Jorge Pardo i Toni Cuenca varen presentar fa uns anys, en aquest mateix festival, un format simfònic per a les composicions del flautista i saxofonista flamenc que tingué un gran èxit. Aquest format es reprodueix ara de la mà de la Banda Municipal de Música d’Alcúdia i Toni Cuenca Trio, juntament amb Jorge Pardo. El seu objectiu és fer un repàs d’algunes de les composicions més destacades del jazz d’arrel flamenca. També hi tindran cabuda temes clàssics del jazz arranjats pel mateix Cuenca per a l’ocasió.

Auditori d’Alcúdia (plaça de la Porta de Mallorca, 3. Alcúdia). Diumenge 23 a les 20 h. A partir de 15 euros.


Eduard Belmar amb la Simfònica

VI Festival Internacional de Música Vila de Santanyí

 

L’església de Sant Andreu de Santanyí és l’escenari de la nova edició d’aquest festival internacional de música. Aquest diumenge els protagonistes seran els membres de l’Orquestra Sinfònica de les Illes Balears, sota la direcció de Vicente Balaguer, amb Eduard Belmar com a flautista solista.

Església de Sant Andreu de Santanyí. Diumenge 23 a les 20 h. Donatiu voluntari.


‘¡El último que apague la luz!’

Antonio Ozores

L’Auditòrium de Palma rebrà aquest cap de setmana una comèdia escrita per Antonio Ozores i protagonitzada per Emma Ozores i Juan Anello. Amb un sol acte, l’obra persegueix un objectiu fonamental: fer riure. En l’obra es mostren diferents maneres d’atreure l’altre sexe. Com lligaria un home tímid? I un d’intel·lectual? ¡El último que apague la luz! inclou també, entre d’altres, una peculiar reflexió sobre la gelosia en la parella i com el fet de ser encantador en excés pot derivar en un divorci.

Auditòrium de Palma (passeig Marítim, 18. Palma). Dissabte 22 i diumenge 23 a les 21 h. 28 euros.

 

‘Manual del amor insensato’

Burball 2018

Manual del amor insensato és una comèdia delirant sobre les ciències de l’amor, l’única assignatura que tots, absolutament tots, hem suspès alguna vegada. Els cinc protagonistes de l’obra es transformen en múltiples personatges disposats a desvelar-nos l’arrel dels nostres problemes amorosos.

Teatre Municipal Catalina Valls (passeig de Mallorca, 9. Palma). Dissabte 22 a les 20.30 h. 7 euros.


‘Guium, o la ciutat adormida’

Coproducció del Teatre Principal, La Fornal Espectacles i Tau Teatre

Una història de misteris i intrigues, de corrupció i immoralitat de Toni-Lluís Reyes dirigida per Víctor Muñoz i Calafell i interpretada per Eva Barceló, Enka Alonso i Toni-Lluís Reyes. L’arxiu històric d’una localitat mallorquina amaga el secret d’una antiga ciutat romana situada en uns terrenys amb fortes pressions urbanístiques. Guium o la ciutat adormida és una coproducció de Teatre Principal de Palma, La Fornal Espectacles i Tau Teatre.

Escola de música de Pollença (carrer de Guillem Cifre de Colonya, 33. Pollença). Dissabte 22 a les 20.30 h. Gratuït.


Dani Rovira i Tomás García

Fesjajá

La desena edició del Fesjajá (Festival de l’Humor a Palma) s’inaugura amb la presència d’un dels còmics amb més fama d’Espanya, Dani Rovira, i amb un debutant al festival, Tomás García. Els còmics oferiran una vetlada en la qual els monòlegs seran els protagonistes.

Trui Teatre (camí de Son Rapinya, 29. Palma). Dissabte 22 a les 20.30 h i a les 23.30 h. A partir de 20 euros.  

 

‘Veus i versos. Duel de galls’

Glosadors

Can Alcover acull aquest dissabte un combat de picat de poetes contra glosadors. La improvisació adquireix, en aquesta sessió, un caràcter de duel de galls de primera categoria amb l’enfrontament de dos experts i irònics improvisadors: el poeta Josep Pedrals i el glosador Mateu Xurí.

Can Alcover (carrer de Sant Alonso, Palma). Dissabte 22 a les 12 h. Gratuït.

 

Josep Pedrals i Nens Eutròfics

Poesia

El poeta i rapsode barceloní Josep Pedrals i els Nens Eutròfics, una banda de l’autodenominat pop irònic, s’uneixen en un espectacle que va més enllà del recital poètic. Es tracta d’una combinació perfecta entre música i paraula amb les dosis justes de reflexió, entreteniment i diversió.

Casa Museu Llorenç Villalonga (carrer de Bonaire, 25. Binissalem). Dissabte 22 a les 20.30 h. 10 euros anticipada i 12 euros a porta.


Leo Bassi

‘El último Bufón’

En aquesta nova obra, Leo Bassi, l’hereu d’una nissaga de pallassos i que ha fet del riure una arma política per al canvi social i polític, fa un repàs dels millors moments de la seva carrera sobre els escenaris. El último Bufón és un recull dels seus millors esquetxos dels últims anys, que amb el pas del temps s’han anat convertit en autèntics clàssics de l’humor. Les religions, la banca, la dreta, el capitalisme... res no s’escapa de la crítica punyent de l’art lliure de convencionalismes de Bassi.

Teatre Municipal Xesc Forteza (plaça de Miquel Maura, 1. Palma). Dissabte 22 a les 20.30 h. A partir de 20 euros.


Juan Carlos Avecilla

‘Tic Tac Toe’

Tic Tac Toe és un espectacle de Juan Carlos Avecilla que va obtenir el primer premi del Certamen Coreogràfic de Dansa Espanyola. Aquest espectacle portarà el públic de Sa Màniga a aquest lloc en què l’existència del joc és la nostra major satisfacció. Amb tan sol un llapis i un paper jugam per aconseguir nostres tres caselles. L’obra reflectirà el joc, l’ambició i l’estratègia, intentant treure les nostres millors armes a força de pals flamencs per aconseguir el desitjat triomf.

Auditòrium Sa Màniga (carrer de Son Galta, Cala Millor). Dissabte 22 a les 20.30 h. 12 euros.

EDICIÓ PAPER 25/05/2019

Consultar aquesta edició en PDF